自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

男爵府

原文章由 Lyn 於 08-9-24 09:53 發表
我都覺得三號仔, 無理由唔洗返學.

史無前例.

我估唔關3號仔事,而係經過咋夜狂風「洗禮」,可能路上有很多危險,想學生去冒險。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

:;pppp: :;pppp:

水晶宮

畀面勳章

以後響你屋企隔離起個天文台。個天文台為你而設既~
人地掛3號時你屋企就掛10號。
好未呀??

唔知你住屯門邊度既村屋咁唔安全呢??? 係咪僭建????

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 10:01 發表
我住村屋,比較多樹(琴晚又林左一棵)
加上琴晚一路都有野比風吹落街
(隔離鄰舍又有,我地自己屋企又有....)

你個度出門安全,
唔代表我屋企個邊安全.......

...

禁止訪問

男爵府

原文章由 bowling2004 於 08-9-24 09:51 發表
因為呢d人睇得溏心風暴太多! 正正反映倒而家d香港人鍾意鬧交!!
係又鬧一餐唔係又鬧一餐!!!!! 有理冇理最緊要係鬧交!
鍾意鬧交既睇呢d劇就最開心。
集集都鬧交,我真係一集都冇睇過! 淨係睇廣告見倒人鬧交都覺得好煩!
mouth: mouth: mouth: mouth: mouth: mouth: mouth:

我覺得今次天文台做得好好呀! 係越黎越好果隻。起碼我一早起身就知道發生緊咩事,洗唔洗帶仔返學。

咪係lor 天文台今次真係做得好好,
d人鬧人成慣性,係唔係都鬧餐飽

伯爵府

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 07:56 發表
但人要返工.......

打工仔都要安全架...

連進修學院,大學都停課.....
佐打工仔仲要返工...
但我見d風同琴晚差唔多.....

個市真係重要過安全???

大學停課都只係學生唔洗返學啫, 教職員都係要返工架喎.

珍珠宮

畀面勳章

你咁驚咪叫你老公唔好返工囉

子爵府

我覺得天文台無錯.....而家d人做咩係又媽...唔係一媽??

其實一句到尾~~天文台就晒你...跟住你心意做...你咪唔投訴,唔不知所謂囉!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 09:52 發表
唔係呀
琴晚好多媽咪都話佢地間屋有搖
可能琴晚d風仲勁時唔係吹正屯門啦.....

不過我只係住村屋...唔會feel到搖

今次個風吹正我地天水圍呢邊,我都係住村屋,我花園d鐵搖椅11點幾已經反哂,出面d野貓走來搵位避風,睇住佢地比風吹到周圍look.

成隻貓吹起,1點幾我打打下blog都跳左電,呢個風來得快走得快,但唔代表落到3號波就安全者.
<br><br>

大宅

我開post純粹係呻下

講真,天文台要掛幾多號我真係吹佢唔漲

同樣,你係要搵交嗌我都吹你唔漲

我又唔係要辯論.......

原文章由 bowling2004 於 08-9-24 10:04 AM 發表
以後響你屋企隔離起個天文台。個天文台為你而設既~
人地掛3號時你屋企就掛10號。
好未呀??

唔知你住屯門邊度既村屋咁唔安全呢??? 係咪僭建????

...

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

所以咪係個個環境都唔同囉,大人識自己衡量丫麻~
你覺得仲好大風有危險,如果宣佈停工,可能無咩風果d又會話做咩停工呀,個風離遠左啦,有好多野要返工做呀...

打風既野一定會做成不便,大家體諒下,少d怨氣,社會都祥和d~
呻完就算喇~
原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 10:01 發表

你個度出門安全,

...

[ 本文章最後由 小草 於 08-9-24 10:12 編輯 ]

大宅

係呀,我叫佢唔好返架....
不過佢見個天無咁黑,d雨細左d就拿拿聲出左門口啦....

佢份工有時要向室外做野...
唔知佢今日駛唔駛出去室外做野....
我已經叫佢盡量唔好走出去

不過佢話九龍有大廈應該d風會無咁應

原文章由 debbyma 於 08-9-24 10:07 AM 發表
你咁驚咪叫你老公唔好返工囉

男爵府

你個度出門安全,

...

但唔可以有數據下為咗你屋企的周圍環境仍keep住8號波,試想想,有很多旅客因而滯留機場,無家可歸......其實你先生應該向老細解釋,看看可否通容一下,而唔係埋怨天文台。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

鬧完未呀?
咁清楚指示都比人鬧
一陣又話唔講又鬧
次次打風都比人鬧
呢排天文台安排幾好喇
仲想點??

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原文章由 goat 於 08-9-24 08:17 發表
決定學校停課唔係天文台o既職責wor, 何來"不知所謂"?
而且, 樓主咁勁o既? 竟然知道天文台"叫"教育局宣佈停課

係囉~~, 停課唔關天文台事架wor..., 係教育局!!!!

別墅

教局呢次又真係醒,個8號波一落就即刻,應該係同一時間宣佈停課。佢地自己都信唔過而家天文台d風球。船又係,飛機又係,都未到8號就又停航又停飛。而家連電台昨晚都轉述廣東氣象台的訊息。我總係覺得而家你有你掛,我有我停,天文台的公信力已減。
:verycold: :verycold: :verycold:

洋房

天文台又好教育曙又好今次真係做得好喎
真係咩人都有無事找事來講..........
原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-9-24 10:15 發表
鬧完未呀?
咁清楚指示都比人鬧
一陣又話唔講又鬧
次次打風都比人鬧
呢排天文台安排幾好喇
仲想點??

[ 本文章最後由 Barbie_2004 於 08-9-24 10:26 編輯 ]

侯爵府

其實我都係住村屋,
我附近都有"林"樹,
我仲要住離島,
知道3號之後我都照返工,
一路都唔叫好大風,
我9點已經坐咗係公司.....

你個度出門安全,

...

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

天文台之前用詞不當被市民勁插,
今次樓主用詞不當被BK會員勁插.

樓主, 不如妳解釋吓"不知所謂"點解?
或者係我中文差誤解咗

水晶宮

畀面勳章

邊個得閒同你搵交嗌jet~
係你搵交嗌之嘛~
我響度同你講道理。唔通下下同你意見相反就係同你搵交嗌呀?
你真係好野蠻 輕鬆d啦~

呻都要呻得有道理~
呢度個個都話你唔o岩,但點解你淨係話我搵交嗌呢? 攪笑。

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 10:09 發表
我開post純粹係呻下

講真,天文台要掛幾多號我真係吹佢唔漲

同樣,你係要搵交嗌我都吹你唔漲

我又唔係要辯論.......

[ 本文章最後由 bowling2004 於 08-9-24 10:27 編輯 ]

首頁
34567...11

尾頁

跳至