自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

當埋怨之前有無想過.....
天氣惡劣, 對學生來說, 唔使返學都係好事
對打工仔而言, 放多一日假當然開心
但有些人八號都要on duty, 八號返工既人好多時保險係唔賠
一切照常, 也不是一件壞事
唔好咁多怨氣, 既來之則安之

水晶宮

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 10:12 發表
係呀,我叫佢唔好返架....
不過佢見個天無咁黑,d雨細左d就拿拿聲出左門口啦....

佢份工有時要向室外做野...
唔知佢今日駛唔駛出去室外做野....
我已經叫佢盡量唔好走出去

不過佢話九龍有大廈應該d風會無咁應

...

怕且你先生都成左年囉可 ?

水晶宮

原文章由 hiuhiues 於 08-9-24 10:35 發表
我老公就係負責地盤"安全"架lor....
我當然相信佢既判斷能力...

但有時意外既野好難遘架麻....

不過我唸佢今日d工人應該唔駛開工瓜.....
工人唔駛開工就唔駛出地盤,咁就安全好多

...

既然係咁擔心先生安全, 我理解既, 不如唔好做呢份工, 搵過份寫字樓架啦, 安全好多架

水晶宮

原文章由 sandylaw 於 08-9-24 11:58 發表
樓主都係呻兩句,唔係想鬧人或同人鬧交,我諗樓主都知道自己用錯字眼,大家就高抬貴手/口...放過佢啦

我覺得大部份發言者都係善意, 袋錢入佢袋o

水晶宮

原文章由 phoebelamlam 於 08-9-24 15:02 發表

而家已經有咁多唔開心ge topic,
其實個d所謂剷人ge topic可唔可以開小d呀,
廣告又話要投訴,打風又投訴,moon cake唔好食又投訴,
遲下all唔到屎,我真係想知可以去邊到投訴呀

: ...

笑死我啦

水晶宮

原文章由 phoebelamlam 於 08-9-24 15:13 發表

我好認真呀

all唔到尿,而家可以話係奶粉呀

all唔到屎,我真係想知d人會唔會瀨地.............

其實我估到而家天文台點做都會比人剷,

因為剷人有引呀 我剷老公都剷到上引呀:b ...

咁我鼻屎太大舊, 可唔可以投訴空氣質素欠佳呀

或者ALL 唔出屎, 投訴甘油條無料到

首頁

尾頁

跳至