母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

半人奶b仔, 一路都餐餐會嘔d. 即使掃風後, 或用樽或埋身或飲後抱住唔放底住, 結果一樣。
尋日突然唔搶食, 不停訓, 就算飲都飲少少就停, 掃風後, 全嘔, 係嘔清晒個隻😰
間中喊少少扭换片, 再迷過, 明明之前要㝽先肯訓, 尋日自行訓.有時訓訓下兩眼登大, 之後好似蝦米咁郁, 張口痢郁郁想吐又吐唔到野, 😫好辛苦嘅樣.
加上身上d红點(似熱痱)又多返好多, 加埋全日嘔多過飲, 结果淩晨4点老公怕佢缺水, 入急症, 現留院, 抽血檢查, 等報告。。😪😪😪

子爵府

引用:半人奶b仔,+一路都餐餐會嘔d.+即使掃風後,+

原帖由 kim_mum 於 16-02-25 發表
半人奶b仔, 一路都餐餐會嘔d. 即使掃風後, 或用樽或埋身或飲後抱住唔放底住, 結果一樣。
尋日突然唔搶食, ...
唔好甘擔心,有醫生睇住嘛

大宅

BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章

回覆 kim_mum 的帖子

加油,你要繼續keep pump! 你b平時喝幾多安奶和隔幾耐一餐?

複式洋房

引用:回覆 kim_mum 的帖子加油,你要繼續keep pu

原帖由 nbabb 於 16-02-25 發表

加油,你要繼續keep pump! 你b平時喝幾多安奶和隔幾耐一餐? ...
飲3-4安, 我4個鐘泵一次。

複式洋房

回覆:kim_mum 的帖子

bb若上餐人奶, 約2個鐘到下餐。

大宅

我估你亞b係過飽,所以嘔,但看醫生就安心d, 如醫生有結果,請分享

大宅

回覆:個半月每餐嘔, 結果入咗急症留院抽血。

我bb今日既情況同你個有啲似 成日扭食 食一陣又停 放番落床又喊 我就整暖左包冰奶用樽喂 諗住佢飽左會訓 點知一下嘔清曬 都五知佢系過飽定做乜 搞到我攰 勁辛苦 基本上由琴日半夜3點到依家冇訓過

複式洋房

引用:我bb今日既情況同你個有啲似 成日扭食 食一

原帖由 hopingwong 於 16-02-25 發表
我bb今日既情況同你個有啲似 成日扭食 食一陣又停 放番落床又喊 我就整暖左包冰奶用樽喂 諗住佢飽左會訓 ...
唉!好想快d捱過呢段階段。。。。

複式洋房

引用:我估你亞b係過飽,所以嘔,但看醫生就安心d

原帖由 nbabb 於 16-02-25 發表
我估你亞b係過飽,所以嘔,但看醫生就安心d, 如醫生有結果,請分享
阿b 昨午5時出院, 醫生話血報告有白血球比正常多咗少少啫, 冇發焼. 故叫我地返家觀察咋。
但唔知点解係醫院正常d冇嘔得咁激, 今日刚刚又大嘔左一次😫😫

大宅

在醫院喝幾多安,幾耐一次,你跟番時間和份量

別墅

可能係baby acid reflux. 你BB增重如何?如果嘔得犀利要睇兒科醫生

複式洋房

回覆:Breastisbest 的帖子

尋日傍晚睇私家兒科, 醫生幫bb全身檢查, 综合各方面, 結論係bb结構正常, 全身出红疹兼嘔吐, 有機會腸胃唔妥, 先從轉奶粉入手, 由illuma改雅培親護, 另外可以的話全埋身餵, 人奶是最好, 我戒牛, 牛奶.

so far , 尋晩平均兩小時就埋身, 平均食10分鐘停. 食完即訓, 持續這樣到今日12点, 只嘔過一次, 不是大嘔全吐, 似個次食得飽食多左。
有大便一次, 量多兼稀. 暫冇補奶粉, 红疹未退, 冇發燒。冇咁扭計, 冇不停喊或訓訓下大喊, 冇谷屎谷到喊.

男爵府

回覆:kim_mum 的帖子

人奶永遠都係最好,比多啲Bb 食,加油

伯爵府

我女2m 都係飲2安,2小時@
埋身,墊高d食。唔好用樽,會食多左。
人奶b飽就唔食架啦,唔好逼佢。
初生成日都驚唔夠飽,所以想佢食多d.

複式洋房

回覆:Locherry1215 的帖子

cherry, 你要返工嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊