自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:齊齊數下香港(寸得起)食肆/商店

係我眼中無串得起嘅舖頭,我會叫呢啲做⋯無禮貌,而且唔會再幫襯

我要記得幸福......

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大埔:1. 梁九記(寸既唔係指態度,係指佢鍾意幾時休息就休息)

2.洪記(有時寸,有時唔寸,以前好寸,而家無咁寸,但都有時寸。)
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

九記牛腩

伯爵府

引用:Quote:原帖由+jzzz1102+於+16-02-25+發表我

原帖由 9594 於 16-02-25 發表
咁係你唔幫襯啫,

但宜家講緊,係態度唔好極都大排長龍,總有人慕名而去
哦!

公爵府

唔係食店, 係賣女人內膽-

係中環皇后大道中, 警局對面有個排檔, 賣絲襪底衫果d, 檔主一個中年帶眼鏡女人, 無論你幾又禮貌, 佢都要串到你彈起

另一個都係女人, 係永和街一個細歪商場賣under 同bra (個商場係熊仔曲奇隔離), 個店主會令到你覺得點講都好似有野得罪左佢, 串到痺

好聽d叫"有性格" : 衰格囉

珍珠宮

引用:大埔:1.+梁九記(寸既唔係指態度,係指佢鍾

原帖由 my005 於 16-02-25 發表
大埔:1. 梁九記(寸既唔係指態度,係指佢鍾意幾時休息就休息)

2.洪記(有時寸,有時唔寸,以前好 ...
梁九記有個電話for睇Whatsapp status,會寫左幾時休息。

my005    發表於 16-2-25 16:19

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Mary媽咪 於 16-02-25 發表慈

原帖由 mandelicious428 於 16-02-25 發表
個度有個女人面色真係長期黑面唔識笑。
買野要睇佢面色
最慘我女好鍾意佢個豬扒飯
死死氣有時都去買

伯爵府

點解要贊揚佢地. 食嘢唔係要寸人或比人寸

男爵府

我無自虐傾向 唔會攞苦黎辛

伯爵府

肥媽生腸

男爵府

仲有bk最憎嘅憎你曲奇

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

富臨, D侍應態度勁差, 我問佢叫咩名, 佢竟然答我, "你咪投訴我囉, 呢度唔會炒人架, 人手都唔夠點會炒我"

大宅

同意串既話唔會幫襯 好似乞佢煮比我食咁 呢個世界無佢又唔會餓死
唔知係咪得香港係咁 之前去意大利間好出名既牛扒餐廳 個老闆招呼我地入去時好好笑容 每個夥記都做得好開心 第二日再去 個老闆認得我 仲問我咩名 叫我同佢影相 再幫手宣傳下間餐廳 好friendly

公爵府

2024年龍年勳章

引用:重有間叫太平館.............

原帖由 20150618bb 於 16-02-25 發表
重有間叫太平館.............
我去幾間都無問題喎?!

仲覺得班老伙記好好人

男爵府

rabbit75 發表於 16-2-25 11:24
意思指明明員工/老闆態度好寸
依然都好多人幫趁。

龍津

男爵府

屋企附近有間耀x號豬扒,串到飛起

大宅

引用:大埔:1.+梁九記(寸既唔係指態度,係指佢鍾

原帖由 my005 於 16-02-25 發表

2.洪記(有時寸,有時唔寸,以前好 ...
洪記,jm講得好岩。以前要等佢行埋黎妳先可order ,唔知而家仲係咪,但我覺得係好味既,後尾試過食欽記都唔差!

琥珀宮

澳牛

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mrschengbaby 發表於 16-2-25 14:21
洪記,jm講得好岩。以前要等佢行埋黎妳先可order ,唔知而家仲係咪,但我覺得係好味既,後尾試過食 ...

欽記都ok既,但洪記炸魚皮,係响佢度至食到咁啱我口味。

新年前去過一次,中正約12點半去到,竟然清潔緊,因為已賣晒準備收工。轉去世記,世記休息。再轉去左東記,發覺佢既炸豬扒好食過世記。(雖然係兩兄弟,但都各有所長。世記炸雞亦好d)
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

引用:我覺得冇一間\\\"寸得起\\\"+我理佢有幾好食,

原帖由 jzzz1102 於 16-02-25 發表
我覺得冇一間"寸得起"
我理佢有幾好食,服務差就冇下次,絕對唔會貼錢買難受

...
無錯,唔明某啲香港人係咪有被虐狂,咁鐘意去啲服務態度差嘅食肆!

首頁

尾頁

跳至