夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

頭先為左小朋友我地嗌交,佢話我唔識乙水佢,淨係大聲係度鬧,我話:你試下日日廿四個鐘你湊兩個,睇下你會唔會咁好脾氣,你知唔知日日係咁我好煩架?佢之後仲要同我大聲話:你湊仔就好巴閉,咁好吖,聽日開始我湊仔,你去穩錢!我c6平時完全唔做家務,我自己湊一個兩歲幾一個二年班,日日買菜煮飯,接送返學去補習全部一腳踢,c6返到屋企淨係識玩電話,乜都唔做,宜家佢就係睇死我穩唔到野做要靠佢,jm們我應該點算?

Jolin_Yuen    發表於 16-3-1 12:52
vvv3hk    發表於 16-2-26 00:32

大宅

回覆:C6話:湊仔好巴閉呀,咁叻你出去穩錢

自私💔😤

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

佢真係....不知所謂
不過我都唔識處理
花花真美好!

珍珠宮

所以話,永遠無男女平等!
到你搵到野做,一樣係要做埋家務一腳踢!
啲男人有時真係白痴架~
想淨係負責搵錢,唔該搵多啲,起碼生財工具都要真係生到財啦!
淨係識番工,番到尼痴痴呆呆咁,乜都唔識,仲駛乜要個老公係度!

yee183    發表於 16-2-29 01:51
fi915    發表於 16-2-29 00:21
豬仔嘜    發表於 16-2-28 03:18
milk0760    發表於 16-2-27 23:00
clyl03    發表於 16-2-26 09:29

大宅

同我一樣,有時同C6吵交,佢都係甘講,男人都一樣,以為湊仔好舒服,番到屋企又乜都吾理,等於湊三個細路甘

大宅

回覆:LubiLubi 的帖子

同我一樣湊兩個,有時同C6爭交佢都係會甘講,以為人地湊仔好舒服,\'佢番來仲要吾幫手,仲要湊埋佢,等於湊三個

大宅

回覆:LubiLubi 的帖子

同我一樣湊兩個,有時同C6爭交佢都係會甘講,以為人地湊仔好舒服,\'佢番來仲要吾幫手,仲要湊埋佢,等於湊三個

珍珠宮

我老公都係咁,所以佢睇唔起我,睇死我要用佢啲錢…

子爵府

引用:所以話,永遠無男女平等!到你搵到野做,一

原帖由 做個靚太 於 16-02-25 發表
所以話,永遠無男女平等!
到你搵到野做,一樣係要做埋家務一腳踢!
啲男人有時真係白痴架~
佢宜家仲要走左出去,頭先就講得口響,話聽日開始佢湊,宜家走出去,算點

子爵府

引用:我老公都係咁,所以佢睇唔起我,睇死我要用

原帖由 taylortse 於 16-02-25 發表
我老公都係咁,所以佢睇唔起我,睇死我要用佢啲錢…
所以我呀媽成日都話,女人有返工,講句野都可以大聲啲

mint2014    發表於 16-3-2 15:47
Jolin_Yuen    發表於 16-3-1 12:54
KiuShaBB    發表於 16-2-29 14:12
yee183    發表於 16-2-29 01:52
Luvv    發表於 16-2-27 20:32
Hippo323    發表於 16-2-27 06:04
qqlun    發表於 16-2-26 20:24
evalau825    發表於 16-2-26 15:38
oscar0305    發表於 16-2-26 14:21
Joball    發表於 16-2-26 13:45
flowerrain    發表於 16-2-26 13:07
天真傻公主    發表於 16-2-26 09:30
1a2b3c4z    發表於 16-2-26 07:53

男爵府

下次走先過佢,自己出去行街睇戲,比幾個鐘佢巴閉下,我賭佢死狗咁求你返黎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:頭先為左小朋友我地嗌交,佢話我唔識乙水佢

原帖由 LubiLubi 於 16-02-25 發表
頭先為左小朋友我地嗌交,佢話我唔識乙水佢,淨係大聲係度鬧,我話:你試下日日廿四個鐘你湊兩個,睇下你會 ...
好憎呢d男人。 你兩個小朋友返小學未??如果返緊,等佢地返左學搵份pt做。。等佢唔好以為佢自己真係巴屎閉!!

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 taylortse 於 16-02-25 發表

呢句真,但又無辦法,我唔揍,邊個揍?加上我仔係特殊…我奇望有一日可以出返去做野,不過我已經開始儲私己,我怕我有一日會忍唔到離婚

複式洋房

我c6都係咁,佢仲好孤寒,我都唔知點先令佢明白有時候我嬲到仲想離婚

公爵府

引用:Quote:原帖由 taylortse 於 16-02-25 發表

講句嘢係大聲啲,但嘈交時大聲啲咪又係不歡而散,頭先先同死佬鬧交,我要返工,放工一腳踢,要跟大女功課,細女一歲望少眼都唔得,有工人做家務,佢已經咩都唔使做,我放工跟兩個女陪玩陪食跟到佢地訓覺,細女仲未戒夜奶,我成年冇覺好訓,我朝早飲奶茶,臨收工要飲杯咖啡先頂得住放工湊女,死佬話我除咗湊兩個女之外就好自私,咁把炮養我吖,我唔返工成家訓街,咁把炮去湊女吖,睇下啲女跟唔跟你?我好火,出心出錢出力為頭家,我出埋我父母幫手呀,自私?

翡翠宮

我生完個女做ftm之後,我同老公感情有段時間都經歷低潮,都不離係唔幫手做家務同湊女喇!!

但佢就唔敢咁講,因為佢唔敢咁樣大我,佢反而係比我大番轉頭~

佢個陣成日得把口批評我,又話自己返工好辛苦,好大壓力~

我話咁一係我返工你係屋企湊女喇,我唔mind架!!

不過咁,你要每日預備阿女的早、午、晚3餐之餘,仲有茶點、下午茶同宵夜,另外要每日都同阿女玩遊戲、陪阿女玩玩具、帶佢去公園放電起碼半個鐘、睇圖書、講故事……兼且要洗衫、晾衫、拖地,仲要買餸、煮飯、煲湯,等我放工返黎食,半夜阿女有乜野都要起身去睇,唔好諗住叫我睇,因為我第日要早起返工~

年中無休,唔好諗住我放工就有我幫手,我放工好累要休息的,另外亦唔好諗住我放假,你就比阿女我湊,有得休息,no呀,事關你放假依然都係我湊,所以我要同你睇齊~

結果,佢比我ko了,以後唔敢再咁多聲氣,仲主動幫手添!!

舒莉莎    發表於 16-3-2 22:30
BOBOANAN    發表於 16-3-2 01:18
lamdou    發表於 16-2-29 09:49
yee183    發表於 16-2-29 01:55
fi915    發表於 16-2-29 00:25
evacatcat    發表於 16-2-28 14:11
natalie520    發表於 16-2-26 12:21
天真傻公主    發表於 16-2-26 09:31

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 LubiLubi 於 16-02-25 發表所

原帖由 feifei_baby 於 16-02-26 發表
講句嘢係大聲啲,但嘈交時大聲啲咪又係不歡而散,頭先先同死佬鬧交,我要返工,放工一腳踢,要跟大女功課, ...
何解話你自私呀??

你自私在那呢??

我只見到你無私姐~

男爵府

想生BB熱投

同佢輸賭一星期或一個月,叫佢做晒你平日做嘅嘢,我估佢做兩日已頂唔順,男人總係以為自己出去賺錢大晒,而覺得女人在家中唔使返工,好似係度嘆世界!佢根本唔知淨係湊小朋友已經好辛苦,仲要買餸煮飯喎,男人真係好睇小女人架

大宅

引用:Quote:原帖由+feifei_baby+於+16-02-26+發

原帖由 小manman 於 16-02-26 發表
何解話你自私呀??

你自私在那呢??
講得好!係無私

公爵府

引用:Quote:原帖由 feifei_baby 於 16-02-26 發

原帖由 小manman 於 16-02-26 發表
何解話你自私呀??

你自私在那呢??
我唔知,佢講完呢句我當咗佢空氣,可能覺得冇關心佢呱,如果佢肯分擔下湊女,我先可能有空間關顧多啲佢,唔係唔放手俾佢,次次佢教功課都發火收場,又唔識教,我病到冧咗嘅話,唔會話去簽下手冊通告,湊女旨意哂我,其實我唔介意辛苦,只係想老公同我講句 “辛苦你喇” 咁啫,老馮咁,完全冇感恩嘅心………都唔知點走落去……… 我真係想大叫,錢我搵得多啲,力我又出多啲,脾氣就你發多啲,想點呀?但係我知講呢句就冇彎轉了,只能bk呻出嚟

首頁
12345...7

尾頁

跳至