夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:C6話:湊仔好巴閉呀,咁叻你出去穩錢

費事多講,揾到嘢做,安排好哂,然後知會佢曰後新排,等佢從新估計過你,呢D就叫做無声革命

水晶宮

引用:Quote:原帖由+dinosaurmum+於+16-02-26+發

原帖由 LubiLubi 於 16-02-27 發表
尋晚走左出去,到宜家都未見到人囉!
走佐咁耐,佢咁小氣,都無搵過你啊?

子爵府

引用:Quote:原帖由 LubiLubi 於 16-02-27 發表尋

原帖由 dinosaurmum 於 16-02-28 發表
走佐咁耐,佢咁小氣,都無搵過你啊?
無啊

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

樓主
你要小心
男人講得出依d說話....,已經變左心
你快d搵定後路......
出來做返野
女人一定要有錢係身,有咩事都可以帶埋d小朋友自力更生

wcpcelia    發表於 16-3-8 14:04

複式洋房

我c6都係咁

大宅

咁你出去打工 叫他找工人湊仔吧

複式洋房

有時鬧交真係乜都up得出,可能佢都係一時意氣?

別墅

BK Milk勳章

回覆:做個靚太 的帖子

別墅

BK Milk勳章

好多男人都係禁樣,唉

男爵府

好彩你細果個就快返學,一於的起心肝揾工,請個工人睇小朋友,就算揾埋䀡工人條數剩唔多都好過睇人面色,而且返工轉下環境就算辛苦都開心D

男爵府

男人愈老愈縮骨,咩都斤斤計較,做左少少野,巴之閉,
成日要人唔該前,唔該後,超煩~~好似湊多個仔甘....
女人做FTM一定無地位,我成日話,兩公婆大家工作崗位唔同,
唔代表唔駛返工便是唔駛做,只係係屋企做姐,係無工人服侍既,
絕對唔係少奶奶~~~所以我最憎人看不起FTM,成日話FTM係"唔駛做"

講真女人真係要儲多D"私己錢",傍身好,以備"不時之需"都好,
一定有一天會用得著的,最緊要唔駛看人面色渡日.
男女根本永遠不會平等,看化了~~~

別墅

BB防敏心得分享勳章

引用:Quote:原帖由 小manman 於 16-02-26 發表何

原帖由 feifei_baby 於 16-02-26 發表
我唔知,佢講完呢句我當咗佢空氣,可能覺得冇關心佢呱,如果佢肯分擔下湊女,我先可能有空間關顧多啲佢,唔 ...
好明顯係你老公既問題, 只有大男人既心態, 但無大男人既量度。

瑪瑙宮

LeBlue 發表於 16-2-29 01:36
男女根本永遠不會平等,看化了~~~

拍拖果陣勉強當住您係寶, 結左婚變跟班, 自己係大爺/老爺/少爺. 有野做都一樣, 無野做重衰.

男爵府

回覆 anna59 的帖子

我一開始就請姐姐湊,我寧願出去返工賺錢請姐姐!喺我坐月期間我就决定生一個,請姐姐湊,放工放假一家三口可以湊女周圍去玩,每日放工返屋企有飯食又唔使做家務,可以專心跟阿女啲功課,自己又可賺錢買衫扮靚,一年去兩次旅行!我唔覺唔係自己湊嘅囝女唔會乖,我同啲朋友一樣出黎做嘢但囝女都可以上到大學,係視乎你地點去安排時間!
另外,生一個同生兩個小朋友真係要唸清楚,十月懷胎好快過,但之後嘅教養先係重要,兩公婆要一條心地對頭家付出,你唔好期望啲男人有小朋友後會改變,如果女人冇家人嘅支持又要做ftm,但老公返到屋企又要黑面撩交鬧,你就要預左佢會發皮四走人!
仲有上面有個jm 話十零日老公先俾一次家用,仲要得二三千,仲要聽說話,我想問生仔前有冇共識有幾多家用?咁咪嫁左生完仔仲慘過未嫁?女人唔好成日發夢等老公養啦,食得咸魚抵得喝,唔好成日呻啦!

LeBlue    發表於 16-2-29 15:34

大宅

所以我好慶幸有份 freelance 可以喺屋企做,打算生完bb都會繼續,雖然錢唔多,但起碼叫有收入,唔洗比老公睇死

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:所以話,永遠無男女平等!到你搵到野做,一

原帖由 做個靚太 於 16-02-25 發表
所以話,永遠無男女平等!
到你搵到野做,一樣係要做埋家務一腳踢!
啲男人有時真係白痴架~
白痴嘅男人,都係白痴嘅女人(人地亞媽)養出來的。

你今天開始教個仔日後點幫老婆分擔家務未?

大宅

好呀,叫佢攞晒今年大假,即時實行佢湊承諾!你出去搵野做又好出街行足8個鐘都好,總之無眼睇!但要返去食飯!做返佢平時做既野!全職媽,唔叻架,衰過工人咁囉,老公欣賞辛苦值得!比著呢樓主你咁款既死佬,真係情願返工

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 16-02-25 發表所

原帖由 jodyfan 於 16-02-29 發表
白痴嘅男人,都係白痴嘅女人(人地亞媽)養出來的。

你今天開始教個仔日後點幫老婆分擔家務未?
我未夠班做戈啲女人~

子爵府

仔係要教,齋氹害死佢。喺法庭既角度,breadwinner同 homemaker地位是平等的

LeBlue    發表於 16-3-2 00:55

侯爵府

陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

離家出走1至2日,撇低d小朋友比佢。最好假日,咁就唔使影響到佢返工。

之前我發脾氣走左,一個都唔湊,佢湊一日就叫救命,話頭疼搞唔掂。

男人唔試過唔知湊仔攰過返工,等佢地以為ftm容易做啊啦

首頁

尾頁

跳至