夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:離家出走1至2日,撇低d小朋友比佢。最好假

原帖由 pigpig_b 於 16-03-01 發表
離家出走1至2日,撇低d小朋友比佢。最好假日,咁就唔使影響到佢返工。

之前我發脾氣走左,一個都唔湊,佢 ...
宜家係佢離家出走左五日啊

公爵府

LubiLubi 發表於 16-3-1 09:30
宜家係佢離家出走左五日啊
5日咁耐! 係咪返咗99家, 嗌交真係唔好拖太耐, 拖拖下佢唔返就麻煩了

子爵府

引用:Quote:LubiLubi 發表於 16-3-1 09:30 宜家

原帖由 Miulo 於 16-03-01 發表
5日咁耐! 係咪返咗99家, 嗌交真係唔好拖太耐, 拖拖下佢唔返就麻煩了
佢唔返就算,我唔會叫佢返黎,為左咁小既事離家出走,仲要我叫佢返黎

伯爵府

引用:頭先為左小朋友我地嗌交,佢話我唔識乙水佢

原帖由 LubiLubi 於 16-02-25 發表
頭先為左小朋友我地嗌交,佢話我唔識乙水佢,淨係大聲係度鬧,我話:你試下日日廿四個鐘你湊兩個,睇下你會 ...
我係你,會去做野。一於佢主內你主外

大宅

引用:我老公都係咁,所以佢睇唔起我,睇死我要用

原帖由 taylortse 於 16-02-25 發表
我老公都係咁,所以佢睇唔起我,睇死我要用佢啲錢…
我老公吵架時,佢都會咁講,但我5會比佢大到,更加5會睇5起自己,我覺得我對家庭貢獻5會少過你,搵錢係人都識,你湊得掂啲仔女先同我講野

別墅

回覆:C6話:湊仔好巴閉呀,咁叻你出去穩錢

如果有能力揾錢點解唔將家務outsource?揾個鐘點搞掂,唔需要鬧。
仔女係自己嘅,一定要自己教、陪、輔導,呢樣冇人幫到你。
但一個男人廢到咁講嘢,一定要懲戒。同佢講你揾到工,下個星期試換位一週,佢搞得掂咪當佢皇帝咁伺候囉!

男爵府

畀面勳章

引用:頭先為左小朋友我地嗌交,佢話我唔識乙水佢

頭先為左小朋友我地嗌交,佢話我唔識乙水佢,淨係大聲係度鬧,我話:你試下日日廿四個鐘你湊兩個,睇下你會 ...
去考個陪月牌,做陪月,同樣係湊仔,但有過萬人工,有放工

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 taylortse 於 16-02-25 發表

原帖由 Sinkayukat 於 16-03-01 發表
我老公吵架時,佢都會咁講,但我5會比佢大到,更加5會睇5起自己,我覺得我對家庭貢獻5會少過你,搵錢係人都 ...
係喎,我都係同你一樣的心態~

工我識搵,錢我亦識搵,但如果掉轉崗位,淨係又要湊仔同時要兼顧全屋的家務,我已經可以好肯定佢唔會搞得掂~

所以我都覺得我對屋企的貢獻唔會少得過佢,我都同佢講過大家只係角色同家庭崗位唔同,但地位係一樣的~

係我同老公的相處中,唔會有ftm使老公錢,有野做講野都大聲d~

大宅

引用:Quote:原帖由+Sinkayukat+於+16-03-01+發表

原帖由 小manman 於 16-03-02 發表
係喎,我都係同你一樣的心態~

工我識搵,錢我亦識搵,但如果掉轉崗位,淨係又要湊仔同時要兼顧全屋的家務 ...
冇錯,我我答佢,你明天就返去辭職,佢即刻收皮,哈哈

大宅

BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 taylortse 於 16-02-25 發表

所以我呀媽成日都話,女人有返工,講句野都可以大聲啲
金石良言

複式洋房

真係5識做既男人

複式洋房

引用:所以話,永遠無男女平等!到你搵到野做,一

原帖由 做個靚太 於 16-02-25 發表
所以話,永遠無男女平等!
到你搵到野做,一樣係要做埋家務一腳踢!
啲男人有時真係白痴架~

複式洋房

回覆:LubiLubi 的帖子

佢叫拎幾日大假系屋企湊仔..你呢幾日就出去揾parttime做..等佢無聲出..

男爵府

咁你叫佢聽日好返公司辭職,你去搵野做真比比佢試下你平時的工作,妳最好係佢放假港個日你話你係出去搵工,叫佢留係屋企照顧小朋友,睇佢點搞

大宅

LubiLubi 發表於 16-2-25 23:50
所以我呀媽成日都話,女人有返工,講句野都可以大聲啲

人愈大愈覺得呢句說話岩!不過,肯完全放棄工作湊小朋友既媽媽,好偉大!有時環境問題如無信得嘅人幫手湊,想做野搵錢都唔得呀

男爵府

BK Milk勳章

如果不是為左小朋友,我真係即走!
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

首頁

尾頁

跳至