跳至

首頁

尾頁

別墅

大家會唔會去聽健康院o既產前講座班呀?
因為佢d班o既時間全部係返工時間, 而我又唔知公司會唔會比我攞病假去聽. 但d姑娘話我要at least聽左幾個先可以報果個產前實習班.
大家會點做呀?

別墅

回覆 #1 wywlee 的文章

我上胎係醫院聽(威院), 係有星期六, 但宜家唔知有無, 上一間公司好好可以比我請產檢假聽, 上幾多堂都得, 今胎唔上啦, 你可以睇下佢平日同你去檢查係咪同一時間, 係就唔哂另外請假, 你可以簡D堂上唔哂全部上哂

別墅

原文章由 ROSEC 於 08-9-24 17:20 發表
我上胎係醫院聽(威院), 係有星期六, 但宜家唔知有無, 上一間公司好好可以比我請產檢假聽, 上幾多堂都得, 今胎唔上啦, 你可以睇下佢平日同你去檢查係咪同一時間, 係就唔哂另外請假, 你可以簡D堂上唔哂全部上哂 ...

hi...請問威院d 講座邊度有供報呢? 我都想聽學多野呢?
如果有得係星期六上就good fit 喇.我都唔想請咁多假去突登聽講座呢. 因為平日要請假做產檢已經唔易了.

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

別墅

回覆 #1 boatang 的文章

好的, 我星期一會去威院做OSCAR, 到時我去八下先, 跟住同大家講返個詳情, OK??

別墅

原文章由 ROSEC 於 08-9-25 09:34 發表
好的, 我星期一會去威院做OSCAR, 到時我去八下先, 跟住同大家講返個詳情, OK??

Thank You呀!

別墅

回覆 #1 wywlee 的文章

琴日去咗威院照OSCAR八咗D上堂資料, 佢D堂要係威院登記咗生先可以BOOK, 我見到D堂全部都係星期四上, 所以你要請假上, 果D資料位置係入去之後咗手邊有張枱, 枱上有BOX FILE 入住Dform....

別墅

大家知唔知係咪一定要響公立生, 先可以聽公立醫院的產前講座?

我會響私家生, 但同時響贊育登記左, 諗住私家政府兩邊做產檢. 但我無book到在瑪麗生, 咁可唔可以報佢d講座?

首頁

尾頁

跳至