親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

暑假去北海道,大家一齊入來傾下,計劃行程,想去富良野,但不會自駕,是否很難?!?睇旅遊書,就教由旭川坐jr去富良野,是否這個方法最快,最方便?!?

子爵府

引用:暑假去北海道,大家一齊入來傾下,計劃行程

原帖由 MariaTsui 於 16-02-27 發表
暑假去北海道,大家一齊入來傾下,計劃行程,想去富良野,但不會自駕,是否很難?!?睇旅遊書,就教由旭川坐j ...
我2015年夏天去北海道9日,非自鴐,好好玩,買個札幌去富良野-美瑛pass,好方便又平,4日任搭旭川-富良野,途經美瑛,美馬牛,上/中富良野,總站就係富良野,已經可以去好多地方,好多花田,青池(轉巴士)旭川動物園,shopping +來回札幌(雙程)張欣唔自駕嘅朋友!札幌去富良野係特急,只需要兩小時!

大宅

引用:Quote:原帖由+MariaTsui+於+16-02-27+發表

原帖由 princessally 於 16-02-27 發表
我2015年夏天去北海道9日,非自鴐,好好玩,買個札幌去富良野-美瑛pass,好方便又平,4日任搭旭川-富良野, ...
我想問你去到美瑛,去景點交通點安排?

大宅

引用:暑假去北海道,大家一齊入來傾下,計劃行程

暑假去北海道,大家一齊入來傾下,計劃行程,想去富良野,但不會自駕,是否很難?!?睇旅遊書,就教由旭川坐j ...
我都係今年暑假去呀!都係唔自駕!所以要諗下買咩車票最抵,我預計買小樽welcome pass及富良野,美瑛4日車票

翡翠宮

一家三口成人預暑假跟團帶"夾"帶幾多吋夾去好呀?

子爵府

引用:Quote:原帖由+princessally+於+16-02-27+發

原帖由 takudd 於 16-02-27 發表
你可以參加Twinkle bus嘅巴士團,我地係自己踏單車嫁!

珍珠宮

回覆:princessally 的帖子

5⃣️月想自由行去,請問有乜好玩

子爵府

引用:Quote:原帖由+princessally+於+16-02-27+發

原帖由 takudd 於 16-02-27 發表
不過去青池,以前Twinkle Bus團有去,上年無咗呢個景點,我地去到富良野遊客中心問巴士班次,係美瑛站一出就係!

子爵府

引用:5⃣️月想自由行去,請問有乜好玩 +

原帖由 tamei 於 16-02-27 發表
5⃣️月想自由行去,請問有乜好玩
睇櫻花?

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:一家三口成人預暑假跟團帶\"夾\"帶幾多吋夾去

原帖由 ngwong2 於 16-02-27 發表
一家三口成人預暑假跟團帶"夾"帶幾多吋夾去好呀?
有幾大有幾多,盡帶

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+tamei+於+16-02-27+發表5⃣️

原帖由 princessally 於 16-02-27 發表
睇櫻花?
未去過,想去

大宅

引用:Quote:原帖由+takudd+於+16-02-27+發表我想

不過去青池,以前Twinkle Bus團有去,上年無咗呢個景點,我地去到富良野遊客中心問巴士班次,係美瑛站一出 ...
唔想join Twinkle bus tour, 走馬看花,有d景點又只響車窗睇,我帶3歲小朋友又踩唔到單車, 考慮緊taxi tour...

大宅

回覆:北海道暑假2016

我都係暑假出發,會買jr pass,你地book曬酒店未?

大宅

回覆:北海道暑假2016

我2008年2公婆去時係係札幌坐jr去富良野,之後jr再玩登別,jr函館,haha,全程jr,係車程會長,但又好enjoy 坐jr,今年再出發,多左个6歲仔,都係打算jr 為主,亞仔係鐵道迷,超

水晶宮

引用:我2008年2公婆去時係係札幌坐jr去富良野,

原帖由 SNCBB 於 16-02-27 發表
我2008年2公婆去時係係札幌坐jr去富良野,之後jr再玩登別,jr函館,haha,全程jr,係車程會長,但又好enjoy 坐 ...
我都打算jr,我在札幌頭尾只有4天,所以打算去旭川玩一天,正考慮會否去富良野,因為老公和仔女都不是賞花之人,富良野除了賞花,還有什麼景點?!?

水晶宮

引用:我都係暑假出發,會買jr pass,你地book曬酒

我未book酒店,札幌的酒店有什麼提議?!?

男爵府

有冇平机票?

大宅

引用:我都係暑假出發,會買jr+pass,你地book曬酒

我7月初出發,岩岩book晒酒店,因為都未確定實際行程,所以book既酒店全部都係可free cancellation

侯爵府

畀面勳章

我book 晒啦⋯⋯17日,札幌,函館,小樽,洞爺,登別,苫小牧,富良野,美瑛, 旭川,再去返札幌自駕一個圈!慢慢行!

大宅

引用:Quote:原帖由 SNCBB 於 16-02-27 發表我200

我都打算jr,我在札幌頭尾只有4天,所以打算去旭川玩一天,正考慮會否去富良野,因為老公和仔女都不是賞花 ...
我都係札幌頭尾4日,中間打算去富良野,旭川,函館,登別,我超like薰衣草,所以一定去富良野,富良野除左花我都唔太清楚有咩睇

首頁

尾頁

跳至