時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

反對得咁熱烈, 如果真係起好, 你地真係咁有骨氣唔搭??

男爵府

回覆:如果高鐵起好, 你班人唔會搭?

佢地唔飲東江水 唔用made in china 唔返大陸

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆:如果高鐵起好, 你班人唔會搭

唔會,佢地身體超誠實,正如個個話反政府,唔承認基本法,但係好多都食呀公/做政府工,爭住做議員人工

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

會,搭住鬧。汪!汪!汪!

禁止訪問

引用:反對得咁熱烈,+如果真係起好,+你地真係咁有

象牙宮

conniengor 發表於 16-2-29 14:33

高鐵 是連接那里?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

尋日仲有人懶有point咁叫人查下高鐵去廣州同直通車差得幾遠,你就知問佢地都嘥氣。

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:如果高鐵起好, 你班人唔會搭?

轉自fb:
其實在十二月港鐵已經給政府195億的特別股息,現在是通過把194億交給港鐵使用,左手交右手,這樣,會有可能出現大白象嗎?不是值得通過嗎?
所以,看清楚那些政黨阻撓高鐵撥款,就是與民為敵的政黨。

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

yauki921 發表於 16-2-29 01:36
都好難咯

上次有件本土熱血Sharon入黎時版, 仲Cap 人圖去FB 公審, 幾冇品

但見佢熟口熟面, 原來佢係淘寶交流分享過去深圳訂造傢俬, 覺得佢好 nice & helpful, 跟住係時版變臉幾咁惡

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7157919

好似佢呢D本土精英, 咪又係背靠祖國

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

引用:反對得咁熱烈,+如果真係起好,+你地真係咁有

原帖由 conniengor 於 16-02-29 發表
立會反對果d 無return home card點搭呀

禁止訪問

公爵府

引用:尋日仲有人懶有point咁叫人查下高鐵去廣州

原帖由 csdenis 於 16-02-29 發表
尋日仲有人懶有point咁叫人查下高鐵去廣州同直通車差得幾遠,你就知問佢地都嘥氣。

...
Agree!

142526    發表於 16-2-29 18:36

公爵府

引用:Quote:yauki921 發表於 16-2-29 01:36 佢地

原帖由 Charitymami 於 16-02-29 發表
都好難咯

上次有件本土熱血Sharon入黎時版, 仲Cap 人圖去FB 公審, 幾冇品
真係好橋喎,上次我都見嗰件港獨分享淘寶櫃

男爵府

viviencwc 發表於 16-2-29 15:30
立會反對果d 無return home card點搭呀
咁佢地D老婆, 老公, 仔女親戚都唔應該搭喎!

水晶宮

放棄咗中國藉先啦,有骨氣嘅話

viviencwc    發表於 16-2-29 16:19

別墅

引用:放棄咗中國藉先啦,有骨氣嘅話

原帖由 ddkaka 於 16-02-29 發表
放棄咗中國藉先啦,有骨氣嘅話
但建制派高官好多都有外國passport

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:佢地唔飲東江水+唔用made+in+china+唔返大

原帖由 yauki921 於 16-02-29 發表
仲唔淘寶。

子爵府

平心而論, 無高鐵唔駛死, 日子一樣過, 但作為一個號稱國際城市, 呢個係象徵。

正如機鐵, 就算顧客不多, 蝕住做, 無就好唔似樣, 每次坐我都覺得香港機場好高檔。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

arron媽 發表於 16-2-29 16:33
平心而論, 無高鐵唔駛死, 日子一樣過, 但作為一個號稱國際城市, 呢個係象徵。

正如機鐵, 就算顧客不多, 蝕 ...

佢地點會有呢D目光,眼小如鼠,成日要港獨封城,只係想唔好益大6,將來香港經濟衰竭,睇下到時佢地會唔會覺得做香港人好清高

男爵府

step_forward 發表於 16-2-29 16:21
但建制派高官好多都有外國passport
人地建制派又無唔鍾意大陸, 係D泛民本土唔鍾意喎, 放棄國藉啦, 攬住唔鍾意嘅野好痛苦架!

首頁

尾頁

跳至