跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛做OSCAR, 照超聲波時, 醫生話:咦, 孖胎黎喎!
WEEK5同WEEK8照果時, 都係照到一個; 今日WEEK12照就照到有兩個!
我同老公都好開心, 好驚喜呀!心情好似知道有左BB果時咁!
本身個水囊細左, 得返1CM; 但就多左個B!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

好開心呀.....恭喜晒....孖b媽

洋房

嘩~~ 恭喜晒~~

大宅

yeah yeah 恭喜你哎 .... 好羨慕 !!
還以為一早可以照到添 ... so happy ar ....

複式洋房

恭喜哂呀!我聽到都好開心呢!
咁妳個肚係咪特別大呀?
醫生有冇話點解呀?
係咪之前角度問題睇唔到?
好開心呀!

男爵府

嘩。。恭喜晒呀。。原來可以12week先照到孖B架。。比我就好囉。。生一次可以收工。。呵呵。。

子爵府

恭喜哂呀。。

大宅

恭喜晒 我都想要孖胎呀, 生一次就攪掂, 收身收一次.
咁你陀孖胎, 有無比正常人更加嘔呀, 反胃呀咁呀?

大宅

多謝晒咁多位呀!
我仲好興奮, 禽晚都訓唔著今朝好早就餓醒左!

之前搵鍾炎午醫生照開既, 一路佢都話得一個b, 其實week8果時照見到有兩粒野, 佢話我知係頭同個身; 而家睇返又有d似兩個頭!禽日做oscar搵冼世源醫生, 一照就見到兩個b!我仲諗緊點解個肚裏面有咁多舊野!
禽日見到兩個b好活躍呀, 係咁郁, 對手係咁捽眼捽鼻咁!醫生話唔知點解之前照唔到, 不過而家好肯定有兩個bb, 而且都好sure係同卵孖胎, 即係會同性別同樣果d!

之前幾個星期真係好辛苦呀, 又暈又作嘔, 成日都要請假返唔到工; 開頭唔知係身體差定咩, 而家諗返起可能陀孖胎都有可能會辛苦d!

個肚大呀, 之前我有個5cm水囊嘛, 鍾醫生話個水囊會令到我個肚大d; 禽日照個水囊縮到得返1cm, 個肚大就真係因為有兩個b!

我而家諗住轉醫生呀…好似鍾醫生唔係好夠經驗咁既?大家覺得點呀?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

孖b媽.....我都贊成你轉醫生呀....無理由有兩個bb都照唔到既....佢一定係照得唔細心啦但係你係咪私家生架??個醫生有無幫你hold左床位架??你要check清楚新既醫生有無床位俾到你呀!!

大宅

原文章由 poloking 於 08-9-26 10:33 AM 發表
孖b媽.....我都贊成你轉醫生呀....無理由有兩個bb都照唔到既....佢一定係照得唔細心啦但係你係咪私家生架??個醫生有無幫你hold左床位架??你要check清楚新既醫生有無床位俾到你呀!! ...

等我打個電話去問問先, 我知冼醫生都幾full下…
我諗住政府生呀, 配套果d都好d, 有咩突發事件佢地應對好d架.
同埋平過私家咁多, d錢留返黎比bb好過!

男爵府

回覆 #1 李露媚 的文章

我都係睇鍾醫生架喎.. 你咁講我有少少擔心添..

响私家生孖B.. 好似貴好多架播..

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

咁又係呀.....孖B係政府生都好架....政府會對d孖b媽好好照顧架

別墅

恭喜哂呀! 孖胎一定係好得意架喇! 可唔可以scan 你張u/s比我地分享下呀?

我都好羡慕呀...

大宅

原文章由 wywlee 於 08-9-26 11:37 AM 發表
恭喜哂呀! 孖胎一定係好得意架喇! 可唔可以scan 你張u/s比我地分享下呀?

我都好羡慕呀...

多謝晒!
好呀, 我聽日post張相比大家睇下!

別墅

congratulationsssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!

原文章由 李露媚 於 08-9-25 18:23 發表
剛剛做OSCAR, 照超聲波時, 醫生話:咦, 孖胎黎喎!
WEEK5同WEEK8照果時, 都係照到一個; 今日WEEK12照就照到有兩個!
我同老公都好開心, 好驚喜呀!心情好似知道有左BB果時咁!
本身個水囊細左, 得返1CM; 但就多左個B!
...

大宅

嘩~~~孖胎...好羨慕呀!!!! 恭喜晒!!

大宅

恭喜晒呀,我都贊成你轉醫生呀

大宅

頭先打去問, 冼醫生only睇搵佢開刀既媽媽; 余啟文醫生最快都要10月28號先有得睇; 董曉芳醫生就唔睇產科咯…

如果轉醫生, 有冇好介紹?

子爵府

我覺得你轉醫生好D呀。
因為如果佢夠經驗點會唔知係孖B呀。
仲睇到係頭同身。。

原文章由 李露媚 於 08-9-26 09:50 發表
多謝晒咁多位呀!
我仲好興奮, 禽晚都訓唔著今朝好早就餓醒左!

之前搵鍾炎午醫生照開既, 一路佢都話得一個b, 其實week8果時照見到有兩粒野, 佢話我知係頭同個身; 而家睇返又有d似兩個頭!禽日做oscar搵冼世源醫生, 一照 ...

首頁

尾頁

跳至