跳至

首頁

尾頁

大宅

我仔仔係14年細b,依家只係得英藝pm n班offer。之前聽過唔少媽媽講英藝又貴,行政又亂,有得揀都唔好揀佢。佢收得咁貴,但又有唔少人讀,其實英藝係咪真係咁差?我想俾仔仔好的英文語境,如果俾你地揀,你地會讀出面啲英文playgroup,還是照揀番英藝?謝謝解答!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

引用:我仔仔係14年細b,依家只係得英藝pm+n班off

原帖由 芒果小妹 於 16-03-02 發表
我仔仔係14年細b,依家只係得英藝pm n班offer。之前聽過唔少媽媽講英藝又貴,行政又亂,有得揀都唔好揀佢。 ...
我會揀英藝
返學始終吾同playgroup

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

德怡唔收?

大宅

其實英藝唔係咁差!

大宅

引用:Quote:原帖由 芒果小妹 於 16-03-02 發表我

原帖由 qqlun 於 16-03-02 發表
我會揀英藝
返學始終吾同playgroup
其實我都有諗過,有啲playgroup搞埋pn班,呢類pn班同幼稚園的n班有冇分別?元朗有冇呢類由playgroup搞的英文pn班?

大宅

引用:德怡唔收

原帖由 kamkam528 於 16-03-02 發表
德怡唔收?
我喺佢上年十月開放日時交過報名表,但之後就冇下文,in都冇得in

大宅

引用:其實英藝唔係咁差!

原帖由 ultraman0202 於 16-03-02 發表
其實英藝唔係咁差!
請問你係咪用家,可否分享下?謝謝!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

引用:Quote:原帖由+qqlun+於+16-03-02+發表我會

其實我都有諗過,有啲playgroup搞埋pn班,呢類pn班同幼稚園的n班有冇分別?元朗有冇呢類由playgroup搞的英 ...
個人覺得有分別
學校既N班怎可能同playgroup 個D比較
學校環境都吾同啦

大宅

返 N 班, 日日唱歌,做動作,一D 英文,普通話詞彙都識講 !

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

有得返緊係返N班..學校生活同出面PRE-N生活差好遠.

D人報英藝都係當後備多..
你咪讀住先...下年K1有其他學校收再轉...
~眼啤啤, 吹咩咩~

大宅

引用:德怡唔收?

德怡唔收?
我上網睇,德怡無N班?

別墅

回覆:請媽媽俾下意見,英藝n班問題

我仔今年K2,一直由n班讀到而家,英藝行政混亂是無誇大的,試過拎左同學d書,回條返屋企,d姨姨同佢著鞋著得唔好之類的

但小朋友讀得開唔開心,學唔學到野,又同行政無太大關系。

英藝出名課程深,以英語環境教學,我仔返到屋企,係可以自行完成功課,功課的而且確較同齡小朋友深,非抄寫既都大概知要做咩,當然非抄寫既都會問,唔係識晒。語言就用英文同佢講,佢可以完全明白簡單指令,間中會自己講一d我無教過講過既英文生字,能以簡單英語表達自己

最大既轉變係今年既班主任我仔好喜歡,開口埋口都話老師話,而且有需要時,我會打電話同老師溝通,請佢幫忙傳遞一致既信息比我個仔,老師亦很願意幫忙配合

我暫時沒有小朋友讀其他幼稚園的經驗,以上只是個人經歷

我選擇入讀,係我想給予小朋友一個英語語境成長,而英藝在這一點上還是可以實現到

因為n班亦並非必需的,媽媽可以自行按需要選擇是否入讀,希望以上資料幫到你

qqlun    發表於 16-3-2 14:22

伯爵府

引用:Quote:原帖由 kamkam528 於 16-03-02 發表

原帖由 wumaggie 於 16-03-02 發表
我上網睇,德怡無N班?
有,收咗我女今年9月讀N

伯爵府

引用:Quote:原帖由 kamkam528 於 16-03-02 發表

我喺佢上年十月開放日時交過報名表,但之後就冇下文,in都冇得in
我都係佢openday個日交咋。 你吾試下打去問? 好似個個都有得in ka

大宅

引用:Quote:原帖由+wumaggie+於+16-03-02+發表我

有,收咗我女今年9月讀N
Ooh thx, 頭先打電話去PM仲有位

別墅

認同N班和playgroup係兩碼事

如果有N班收,一定係讀N班好

之前我都係聽得太多,誤以為N班無野學,剩係玩!猶豫咗好耐讀唔讀!

興幸最後都選擇讀N班,宜家睇番,小朋友真係識多咗好多野,無論係日常生活認知還是個人自理,都有顯著進步!每日都好期待返學

qqlun    發表於 16-3-2 14:23

大宅

小朋友讀緊N, 其實英藝沒有議論中那麼差的,行政的確亂,同一個問題可以有幾個答案!不過唔影響小朋友學習,但自己要跟緊啲!小朋友由返學時連坐定定都唔識,到宜家可以坐定定了。有時上堂咬手指,皮膚敏感,撞親下,甚至條尿片爛左老師都會打比我!英藝不算是最好的私校,但未至於好差!而且N班與PG真係唔同的,要細心考慮清楚小朋友需要!

複式洋房

我兒子都係14年細B, 報咗英藝N班, 收PM班 ,但我係request am班, 剛收到信3月要訂校服 (太早了, 細b 出年2月先開學)
宜家想轉讀playgroup 但元朗唔知有邊間playgroup 好.

大宅

回覆:jacymw 的帖子

其實英藝有play group! 可以比小朋友試下返學上堂感覺!

大宅

引用:我兒子都係14年細B,+報咗英藝N班,+收PM班+,

原帖由 jacymw 於 16-03-02 發表
我兒子都係14年細B, 報咗英藝N班, 收PM班 ,但我係request am班, 剛收到信3月要訂校服 (太早了, 細b 出年2月 ...
點解14年細B出年2月先開學嘅?

首頁

尾頁

跳至