想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

每日我都會check住體溫, 見有成10幾日高溫, 前日(Day 38, 上個cycle係35日)手痕用D仔驗孕驗吓, 好快就出咗兩條線, 仲係好深色, 尋日再用曼仔驗多次, 真係有兩條線呀, 我同老公都唔敢相信, 仲好似發緊夢咁, 因為今年老公check過叮叮, 個result好差, 我問董醫生我哋有冇機會自然bingo, 佢話叫我哋唔使諗, 不過佢話醫生唔會答你冇可能, 所以佢叫我哋唔好再等, 先做iui(不過我都知冇乜機會), 唔得就寫紙俾我哋排政府, 因為我同佢講私家做ivf太貴, 負擔唔到, 今日大約係5w5d, 諗住到7-8w先去照, 所以而家我同老公都抱住可能有咗嘅心態, 其他野唔敢諗住, 驚到時會失望, 因為我怕佢啲叮叮唔係咁健康, 好驚個胎唔長, 而家其實應該食啲咩好呢? 祝各位早孕, 奇蹟將會降臨到你哋身上!

子爵府

恭喜哂!

大宅

恭喜晒呀!

大宅

恭喜恭喜! 多多休息!

原文章由 christy_chi 於 08-9-26 09:45 發表
每日我都會check住體溫, 見有成10幾日高溫, 前日(Day 38, 上個cycle係35日)手痕用D仔驗孕驗吓, 好快就出咗兩條線, 仲係好深色, 尋日再用曼仔驗多次, 真係有兩條線呀, 我同老公都唔敢相信, 仲好似發緊夢咁, 因為今年 ...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

christy_chi,
恭喜晒呀!

係呀, 真係冇嘢係冇可能架...我都係在做ivf前, 自然bingo架...
董醫生都好surprise! It's a miracle!

姊妹們, 唔好放棄呀!

原文章由 christy_chi 於 08-9-26 09:45 發表
每日我都會check住體溫, 見有成10幾日高溫, 前日(Day 38, 上個cycle係35日)手痕用D仔驗孕驗吓, 好快就出咗兩條線, 仲係好深色, 尋日再用曼仔驗多次, 真係有兩條線呀, 我同老公都唔敢相信, 仲好似發緊夢咁, 因為今年 ...

複式洋房

恭喜晒~

複式洋房

多謝晒呀!

男爵府

恭喜恭喜!!

複式洋房

真係恭喜晒阿!!!休息多D la~~
希望我都可以快D Bingo la~~

子爵府

恭喜晒!
你宜家可以去照下個胎LONG先啦..(5 WEEK 應該照到架啦), 照完醫生會開D葉酸比你食到12周架..照完叫醫生開比你..
跟住要拿拿林BOOK 11-13 WEEK 照OSCAR架啦..

大約7-8 WEEK醫生會叫你返去照心跳
唔好亂食野啦..生冷野千萬唔好食 .要休息多D..懷孕初期成日想訓..唔好郁動咁多.. 粗重野都唔好做啦.. 又唔好MOU 低執野呀.. 等等..

[ 本文章最後由 kk1979 於 08-9-26 10:23 編輯 ]

男爵府

安胎嘅最好方法係多d休息, 但由於我都呢幾日派成績表, 加上忙亞女申請明年入小一, 我擒晚都失眠

公爵府

恭喜你呀!這真是個令人鼓舞的消息呀!

大宅

畀面勳章 陪月勳章 爸B勳章

好高興聽到此好消息, 雖然我今日剛M come, 好失望, 不過我亦會努力, 我想請問一下,你話係自然有左, 咁唔知 Dr. Tung 有無繼續比你排卵藥&打針~~定話什麼都無而有的呢, 另外, 想請教下有什麼先兆可知道呢, 你有什麼感覺呢???祝bb健康

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

恭喜晒呀!

大宅

好媽媽勳章

恭喜 恭喜 恭喜

我想問你係自然定係做iui??

仔仔在3/6/09出世喇...

facebook:www.facebook.com/candyliu1218

複式洋房

brittleiris,
自從7月睇完董醫生後, 我已經冇做任何treatment, 本來我之前都有睇中醫, 不過睇咗3個月都調較唔到啲period去返28日, 都成30幾日, 有個月仲50幾日, 於是我就乜都冇睇, 老公就食善存, bingo前都係好似就M咁個胸好脹, 平時只係脹3日就嚟, 今次脹到而家啦!

原文章由 brittleiris 於 08-9-26 10:24 發表
好高興聽到此好消息, 雖然我今日剛M come, 好失望, 不過我亦會努力, 我想請問一下,你話係自然有左, 咁唔知 Dr. Tung 有無繼續比你排卵藥&打針~~定話什麼都無而有的呢, 另外, 想請教下有什麼先兆可知道呢, 你有什麼感 ...

複式洋房

siucandy,
我係自然bingo架, 仲係一擊即中, 因為老公好忙, 成日出trip, 所以喺排卵期只係dodo咗次, 所以真係冇諗過!

原文章由 siucandy 於 08-9-26 10:38 發表
恭喜 恭喜 恭喜

我想問你係自然定係做iui??

大宅

恭喜 恭喜 恭喜

大宅

恭喜晒! 希望你的BB健康, 肥肥白白!!!

男爵府

Congrulations 要安胎, 保重身體

首頁

尾頁

跳至