跳至

首頁

尾頁

別墅

我囡囡下月開始會返,唔知新校好唔好,好期待.
有無bb都會返,做個朋友仔.

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 baby_yu 於 08-9-26 22:02 發表

有呀,Agnes返二、四,10:30-12:30 你呢?

別墅

哈哈,我個女都係歧二四,不過就返8:30-10:30am.
你會自己帶佢返定工人??
會唔會報pn班??
原文章由 jl118 於 08-9-26 23:47 發表

有呀,Agnes返二、四,10:30-12:30 你呢?

男爵府

醒目開學勳章

頭4堂自己帶,其餘工人,你呢?你是否住附近?已交pn form

男爵府

大廚勳章 畀面勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

原文章由 baby_yu 於 08-9-26 22:02 發表

baby_yu 我想問(維記)係邊到呀?要幾多錢?因我想同仔仔返playgroup現搵資料謝謝

別墅

見到你仔仔張相好似都幾大過,咁就唔好諗,因為實排唔到
至於info,search victoria 個website,都好詳盡

原文章由 證羽 於 08-9-27 19:15 發表

baby_yu 我想問(維記)係邊到呀?要幾多錢?因我想同仔仔返playgroup現搵資料謝謝

別墅

會由婆婆+姐姐,因我要返工
我現在不是住附近,因bb細,近娘家方便照顧
因我媽媽好偉大,
佢會8點前過到我家,再等埋我收工先走,都成6點幾.
仲有太婆(8x歲),朝朝同bb玩
所以唔捨得搬離娘家
已交pn form??不是11月嗎

原文章由 jl118 於 08-9-27 15:43 發表
頭4堂自己帶,其餘工人,你呢?你是否住附近?交pn for已m

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 baby_yu 於 08-9-27 22:01 發表
會由婆婆+姐姐,因我要返工
我現在不是住附近,因bb細,近娘家方便照顧
因我媽媽好偉大,
佢會8點前過到我家,再等埋我收工先走,都成6點幾.
仲有太婆(8x歲),朝朝同bb玩
所以唔捨得搬離娘家
已交pn form??不是11月嗎

...

我也要返工,我媽咪也日日過來幫手,所以母愛幾時都偉大
我就住附近,但行去V記也要15mins,唔就腳mouth:
deadline幾時我就唔記得,但現在已可交form

男爵府

Hi baby_yu (瑩瑩媽媽),
My son also go to playgroup for Tue & Thu at 8:30-10:30am. Nice to meet U.

別墅

你會自己帶定係姐姐帶??
你bb會點稱呼?
nice to meet u

原文章由 bbeasy25 於 08-9-29 17:30 發表
Hi baby_yu (瑩瑩媽媽),
My son also go to playgroup for Tue & Thu at 8:30-10:30am. Nice to meet U.

男爵府

Hi baby_yu (瑩瑩媽媽)

I will go with my BB the first month, but he is sick now and I think he will not attend the first class. My bb's name is 信宇.
Hope our bb enjoy the class. See U.

別墅

how old is he?
ying ying DOB is 2601
Is he alright now?
Get well soon.

原文章由 bbeasy25 於 08-9-30 09:30 發表
Hi baby_yu (瑩瑩媽媽)

I will go with my BB the first month, but he is sick now and I think he will not attend the first class. My bb's name is 信宇.
Hope our bb enjoy the class. See U.

男爵府

My bb DOB is 02/June and he is 16 months old. He seems better right now, no more fever, but he need some time to recover.

別墅

Hi,

上完一堂,你地覺得點呀?
間學校d staff 點?
老師有無愛心?
照我工人講,好似有點cool & strict
因為第一次,預唔到時間,遲到,即刻話下次要準時8:30
其實講真, 真係好早,不過有d仲遲過我地
大人同bb都要探熱,嘩, 好認真,之前返過d 幼園playgroup都無咁

聽後...有d擔心俾我阿媽有壓力,
畢竟返去玩之嗎,bb遲醒,遲返,玩少陣,我絕對唔介意
睇落,真係要搵日請下假去親身feel下,
如果間學校真係咁cool & strict, 就真係考慮唔報佢既n班lu

你地上完,有咩comment?
希望我的是錯覺..

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 baby_yu 於 08-10-2 11:47 發表
Hi,

上完一堂,你地覺得點呀?
間學校d staff 點?
老師有無愛心?
照我工人講,好似有點cool & strict
因為第一次,預唔到時間,遲到,即刻話下次要準時8:30
其實講真, 真係好早,不過有d仲遲過我地
大人同bb都要探熱,嘩, ...

我上10:30又無此感覺,老師雖然唔可以話熱情,不過都好nice.佢地只幫BB探熱,同只限一個大人,另一個係Lobby等都唔得 所以我只好叫姐姐返屋企先
學校環境好正,又乾淨又多嘢玩
兩過Miss好投入,不過2hrs有over 1hrs free play, tea time

別墅

剛剛同我阿媽傾完電話,佢就話都ok,comment 同你差不多
好多玩具,瑩瑩好心急去玩玩具多過去上堂
可能我個班多數係細b,6女3男
Storytime,我阿b完全被出面d玩具distract。
識行識走,接近trouble2唔會坐定定
最攪笑係佢鐘意同大哥哥大姐姐玩,跟住人地d K仔排隊去toilet
人地入返課室就拍人地度門叫人開門

太多引誘,佢根本唔係好專心上堂
聽完阿媽報告,感覺好似交入場費入遊樂場玩
不過起碼d玩具咁新,應該算是最衛生的了

你個班又如何??

原文章由 jl118 於 08-10-2 13:08 發表

我上10:30又無此感覺,老師雖然唔可以話熱情,不過都好nice.佢地只幫BB探熱,同只限一個大人,另一個係Lobby等都唔得 所以我只好叫姐姐返屋企先
學校環境好正,又乾淨又多嘢玩
兩過Miss好投入,不過2hrs有ov ...

別墅

===========

[ 本文章最後由 baby_yu 於 08-10-3 17:02 編輯 ]

別墅

下一堂,我可能會親自同bb返
請問哪兩個中英文老師點稱呼??
當係去參觀下校舍都好
希望到時見到大家

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 baby_yu 於 08-10-2 15:00 發表
剛剛同我阿媽傾完電話,佢就話都ok,comment 同你差不多
好多玩具,瑩瑩好心急去玩玩具多過去上堂
可能我個班多數係細b,6女3男
Storytime,我阿b完全被出面d玩具distract。
識行識走,接近trouble2唔會坐定定
最攪笑係佢鐘意同大 ...

我上果班大概男女各半,around 10個(無數到),我諗個個差不多大,好多時都識follow Miss動作(應酬一兩下 ),個個識行識走,Story time雖然會行下,但都within circle裏面, singing time就大部分follow到Miss,只間中一個半個BB行開玩,其實個playgroup幾ok,不過free time真太多,真有啲比$入場玩玩具feel. 不過我上此playgroup,另一目的是睇下間學校,感覺係收咁貴有佢既value,環境好好,只係無outdoor,老師交足功課(係表情上),教學就...有侍觀察,最起碼我BB唔鍾意隨便比陌生人摸,但佢肯比這兩個Miss捉住玩一小陣

[ 本文章最後由 jl118 於 08-10-2 17:36 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 baby_yu 於 08-10-2 17:02 發表
下一堂,我可能會親自同bb返
請問哪兩個中英文老師點稱呼??
當係去參觀下校舍都好
希望到時見到大家

英文我唔記得,好似Miss Li,中文Miss Tong

首頁

尾頁

跳至