跳至

首頁

尾頁

別墅

我囡囡就interview,10月中
有無人報左,share 下

大宅

係咪律倫街果間呀, 你b 咁快就有得interview, 我都係岩岩先寄form 去咋, 但我打去問佢話冇插班位...

別墅

原文章由 baby_yu 於 08-9-27 12:55 發表
我囡囡就interview,10月中
有無人報左,share 下

我8月時已入左form, 但仲未有信話interview,你幾時報ga.

你覺得啟思點ar,大家share 下comments都好wow

別墅

係呀
我不是報插班
諗住09/8月入讀
聽講老師好好
我去做個site visit, 校舍好shiny,好有生命氣息

原文章由 yee79 於 08-9-28 23:00 發表
係咪律倫街果間呀, 你b 咁快就有得interview, 我都係岩岩先寄form 去咋, 但我打去問佢話冇插班位...

別墅

聽講小朋友會好開心
d老師(n班)照顧得唔錯
每個課室都有洗手盆,好衛生下
佢話會6逐寄信
可以打去問下
原文章由 0226 於 08-9-29 01:25 發表

我8月時已入左form, 但仲未有信話interview,你幾時報ga.

你覺得啟思點ar,大家share 下comments都好wow

別墅

原文章由 baby_yu 於 08-9-29 13:50 發表
聽講小朋友會好開心
d老師(n班)照顧得唔錯
每個課室都有洗手盆,好衛生下
佢話會6逐寄信
可以打去問下

我剛剛收到信啦,11/10 10:30 interview, 你地啦?

我都係聽人講話小朋友會讀得開心,但又有人話課程太淺,第時好難跟wow,不過我個宗旨就係小朋友讀得開心同衛生好lor.
你知不知道會收多少人,又係聽聞正校好多人報wow
你地仲有無報其他ar

別墅

唔同階段就考慮唔同的東西
n1,我會首選衛生,老師有heart,
因bb仲細,易病,所以一定要衛生
因bb仲細,第一次對陌生人,所以老師的關愛對佢建立安全感同自信好重要,起碼要喜歡返學,唔會喊住話唔返學
不愛上學又如何學
至於學習,k1便會try other 學術較重的,if unlucky,考唔到,起碼有唔錯的啟思做保障
選正校,因為期望大多家長都有些水平,起碼衛生程度會高d

希望你我的bb都得,一齊玩

原文章由 0226 於 08-9-30 01:23 發表

我剛剛收到信啦,11/10 10:30 interview, 你地啦?

我都係聽人講話小朋友會讀得開心,但又有人話課程太淺,第時好難跟wow,不過我個宗旨就係小朋友讀得開心同衛生好lor.
你知不知道會收多少人,又係聽聞正校好多人報wow ...

別墅

今年n班收27人,actually 可30人
一班3gp,3老師
原文章由 0226 於 08-9-30 01:23 發表

你知不知道會收多少人,又係聽聞正校好多人報wow ...

別墅

原文章由 baby_yu 於 08-9-30 09:30 發表
今年n班收27人,actually 可30人
一班3gp,3老師

ai yi, total 收30 人jar , 今都好大競爭wow,
多謝你的information ar, 一班3group ,今係唔係即是全個啟思n 班,只收30 個新生

別墅

SORRY, 我只知am班,因我只問am班
可打去問問
原文章由 0226 於 08-9-30 10:54 發表

ai yi, total 收30 人jar , 今都好大競爭wow,
多謝你的information ar, 一班3group ,今係唔係即是全個啟思n 班,只收30 個新生

大宅

嘩, 咁咪即係1班around 10個小朋友, 又幾好喎, 但chance 好細喎, 都係講 luck..

別墅

no ah.
3 groups in one class

原文章由 yee79 於 08-9-30 15:01 發表
嘩, 咁咪即係1班around 10個小朋友, 又幾好喎, 但chance 好細喎, 都係講 luck..

首頁

尾頁

跳至