跳至

首頁

尾頁

別墅

I want my son to join 英藝N1國際班 in Feb 09 when he is 2 year-old. Can any mums share whether this school is good or not?

大宅

我都係打算比佢在Feb,09 入N1,
但我會比佢讀主流班先...
當AUG~SEPT,09 再開校時, 才比佢入讀國際班...

原文章由 lcycindy 於 08-9-27 13:10 發表
I want my son to join 英藝N1國際班 in Feb 09 when he is 2 year-old. Can any mums share whether this school is good or not?

別墅

回覆 #1 laiyee888 的文章

我已經幫我個仔報左09年8月讀N1國際斑!校長話會通知11月面試喎!

大宅

請問你BB, 係2歲入學 OR 2.5歲入學呀..
我怕國際班, BB乜都唔明呀.

別墅

因為我個仔係3月B所以係2歲半讀N1,其實開頭我都打算2歲就比佢讀但係同校長傾過同埋禁"橋"我睇到佢地N1書本,已經係讀低班課程,令我更想佢大d先讀!校長都認同!因為佢到09年3月係做N1下学期插班生!更加無謂喇!

大宅

但國際班, 你怕唔怕 BB 聽唔明...
我仔2月1日出世, 所以, 佢話2月3日開下學期, 都可以插班..
加上, 我想入主流班先, 09年9月再決定入唔入國際班, 到時可能選全日先.

別墅

吾怕佢聽吾明,小朋友適應力好强!學校亦會有佢地教導的方法!同埋我地現在都會同佢講下英文教下佢一d字母!現在佢已經認得A`M一d簡單字!点解吾比你BBハ月先入學讀呢?大d我覺得各方面都好d!

洋房

原文章由 laiyee888 於 08-9-30 15:52 發表
但國際班, 你怕唔怕 BB 聽唔明...
我仔2月1日出世, 所以, 佢話2月3日開下學期, 都可以插班..
加上, 我想入主流班先, 09年9月再決定入唔入國際班, 到時可能選全日先. ...

你仔仔2007/2月出生的嗎? 我個仔係2歲入n1國際班的, ok 架..

大宅

因為我仔仔係我亞婆湊...
我亞婆都覺得自己教唔到佢野...
所以, 佢都叫我早D帶佢返學...
所以, 我打算2/09 年就入HALF DAY主流班先..
各方面OK的話,到9/09年才轉返佢入FULL DAY國際班..到時 我亞婆又可以唔洗湊啦....

大宅

小暴龍,
我仔係2007/2月出世..
我想問下, 你仔仔讀完英藝N1後, 仲有無讀K1呀?

原文章由 小暴龍 於 08-10-1 17:25 發表
你仔仔2007/2月出生的嗎? 我個仔係2歲入n1國際班的, ok 架..

複式洋房

原文章由 laiyee888 於 08-10-1 23:44 發表
小暴龍,
我仔係2007/2月出世..
我想問下, 你仔仔讀完英藝N1後, 仲有無讀K1呀?

我仔仔都係99奏所以早D比佢入學,想佢多D過群體生活 無咁自我我仔仔係2.3歲, 今年8月先返N1國際班咋, 初返學我都怕佢會听唔明, 佢又未咁識講野, 但返佐2 個星期到你就適應到喎..,
如果你仔仔下年2月插班, 可能有機會同班添...
我都想佢繼續讀K1, 但英藝無學巻, 全日太貴拉...

大宅

TarekMama,

但我想問, 如我仔仔中途插班, 會唔會跟唔到課程????
仲有, 係唔係真係全國語及英文???
k1 真係超貴, 我估我仔仔都係讀埋1.5年n1, 就算...
到時搵返有學卷的k1讀...

複式洋房

原文章由 laiyee888 於 08-10-2 11:30 發表
TarekMama,

但我想問, 如我仔仔中途插班, 會唔會跟唔到課程????
仲有, 係唔係真係全國語及英文???
k1 真係超貴, 我估我仔仔都係讀埋1.5年n1, 就算...
到時搵返有學卷的k1讀... ...

N1 國際班全部都係英文 &普通話上堂架..
插班你就要問下老師拉, 我唔知下學期會唔會深呀!!

別墅

I plan to help my son to join the playgroup of 英藝 at end of this year. The teacher said that no interview (for N1) is needed if you join the playgroup. The teacher could assess the performance of your child during the playing time. It's good for my son to adapt the environment.

大宅

我想問下英藝國際d課程係點嫁,會吾會好深同埋有冇功課??因諗緊好吾好比囝囝下年讀~thx

--------------------------------------------------------

大宅

我最後都係選左在主流班(插班)..
始終我仔仔要讀1.5年. 比佢頭半年讀主流班先. 9/2009 睇情況再選..

別墅

請問,可唔可以提供資料我參考下?
想知英藝國際班最新的學費,書包校服費,學習費,雜費

英藝國際N1班
3800(全日)
書包校服----???
學習費-----???
雜費------???

今日去左德怡,想兩間對比下(下為德怡收費)
德怡國際N1班
3250(半日)4380(全日)
書包校服另買--未知價
學習費-----1000以內/學期
雜費------565/學期

複式洋房

今年英藝收緊 $4800 全日班喎 ..
半日有分2680同 2880 ,
係主流班同國際班嘅分別,
書簿雜費好似AROUND 1900 ,
校服400幾到

別墅

thx, baby023, 唔好意思, 我仲有好多野問...
  • 請問校服係咪夏季, 4百幾好似平左D喎?? 1900書簿雜費係咪包晒所有學習教材用書及雜費, 每期1900, 分2期共3800? 照咁睇英藝都幾金
  • 另, 請問英藝有無montessori的教學?? 因為德怡個校長係namc的montessori trainer. 我係buy呢個教法(但我唔鍾意namc), 另topkids是montessori mixed with project approach & theme approach. 英藝係咩教法呢??
  • 及中文(廣東話及普通話)學習如何?

英藝國際N1班
2880(半日)4800(全日)
書包校服----4xx
學習費-----1900
雜費------???

德怡國際N1班
3250(半日)4380(全日)
書包校服另買--未知價
學習費-----1000以內/學期
雜費------565/學期
*英+普(20min/day for full time)

原文章由 baby023 於 08-10-11 23:53 發表
今年英藝收緊 $4800 全日班喎 ..
半日有分2680同 2880 ,
係主流班同國際班嘅分別,
書簿雜費好似AROUND 1900 ,
校服400幾到

[ 本文章最後由 kwanaty 於 08-10-12 00:15 編輯 ]

複式洋房

原文章由 kwanaty 於 08-10-12 00:08 發表
thx, baby023, 唔好意思, 我仲有好多野問...
請問校服係咪夏季, 4百幾好似平左D喎?? 1900書簿雜費係咪包晒所有學習教材用書及雜費, 每期1900, 分2期共3800? 照咁睇英藝都幾金另, 請問英藝有無montess ...

1.冬季校服好似要800幾,冇記錯的話,
2.雜費分兩個學期, 一期1900多D, 實數我唔記得左..
3.雜費包埋書簿架喇, 佢同我講係書簿雜費O既..

montessori教學佢冇同我講喎,
佢淨係同我簡介主流同國際分別,
好似話, 主流就會全程用廣東話, 除左普通話同英文堂,
D課程會分得開D, 國際班就因為一開始已經用英文,
所以課程會合併左,
例如主流數字會o係數學堂上, 但係國際班就會教英文時教埋..
好似係咁樣, 我唔識好似佢咁表達得咁明, 我聽佢講就明 ..
不過佢有重點同我講, 話國際班會有助教嘅, 都會有接觸中文嘅時候, 不過就唔多..

首頁

尾頁

跳至