親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

會住心齋橋西東橫inn,拖住行李行過去好d,定係搭一個站地鐵好d?

我check yahoo transit 又可以搭JR (有JR Pass) 由機場出發去到天王寺轉地鐵到心齋橋。咁樣又好唔好?

禁止訪問

大宅

引用:會住心齋橋西東橫inn,拖住行李行過去好d,

原帖由 kmpurin 於 16-03-09 發表
會住心齋橋西東橫inn,拖住行李行過去好d,定係搭一個站地鐵好d?

我check yahoo transit 又可以搭JR (有J ...
行ok 啦, 不過早上條路好多人.

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:kmpurin 發表於 16-3-9 23:41 會住心

原帖由 kkclub 於 16-03-10 發表
Thank you

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 kmpurin 於 16-03-09 發表會

原帖由 bcg_cherrie 於 16-03-10 發表
行ok 啦, 不過早上條路好多人.
Thank you

子爵府

引用:會住心齋橋西東橫inn,拖住行李行過去好d,

原帖由 kmpurin 於 16-03-09 發表

我check yahoo transit 又可以搭JR (有J ...
由難波南海站行去心齋橋是有点遠,你仲拖住行李,
另外東横心齊橋西應不在心齋橋地铁站旁,應有段距離(可能仲要走10min路),

你拖住行李找會好烦,我建議你去前先用google map找好怎從心齋橋地铁站(或其他地铁站去仲近)去東横心齋橋西,第一次去就坐地铁到地铁站出站上地面行去酒店(日間容易認到周圍環境),認到路後離开時才由酒店行去難波南海站!

複式洋房

MommyPanel勳章

回覆:南海電鐵難波往心齋橋

我之前住南船場,都係搭到難波,之後行過去⋯⋯其實係方便的,你特登搭去心齋橋好麻煩,轉來轉去,更加唔方便

子爵府

引用:我之前住南船場,都係搭到難波,之後行過去

原帖由 Chloe_Yuenyi 於 16-03-12 發表
我之前住南船場,都係搭到難波,之後行過去⋯⋯其實係方便的,你特登搭去心齋橋好麻煩,轉來轉去,更加唔方 ...
我上次去大阪,有事要去心齊橋旁的新町,開始都是見難波与心齋橋距離不遠,我也是拖行李行去,但因之前未真正去過,只看過地圖,只知大约位置,那天幸好是早上,去心齋橋大丸也好顺利,但在新町區內拖住行李箱走了幾個圈,仍未找到那大楼,也有点煩,如果冇行李在身,在未去過的地域找目的地會轻鬆点!

大宅

引用:Quote:原帖由 Chloe_Yuenyi 於 16-03-12 發

原帖由 fatboyL2 於 16-03-12 發表
我上次去大阪,有事要去心齊橋旁的新町,開始都是見難波与心齋橋距離不遠,我也是拖行李行去,但因之前未真 ...
日本用google map非常準確

子爵府

引用:Quote:原帖由 fatboyL2 於 16-03-12 發表我

原帖由 bcg_cherrie 於 16-03-12 發表
你看是什麽目標的位置,好似金閣寺或心齋橋大丸北馆或心齋橋opa或黑門市場,當然Google map能精準顯示,但其他不是好精準,好似從黑門市場沿界町去東横日本橋,共要走過多少横街口?你可從手机地圖数出而比對沿路

我上次去那商業大厦@新町,用大厦名在Google map是找不到,我在新町問過路過民警,他也不清楚,最後我经過郵局,我入去問,他们的職員在電腦查了五分鐘才帶我去,原來就是在郵局後面的一幢大楼(不是单幢的夹缝楼,是幢十多層,楼下有五六個铺阔的商業大厦)!

如果冇拖住行李,走來輕鬆好多,加上又趕時間要去另一地方,所以有時在陌生地方,就算有Google map也未必一定找到!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bcg_cherrie 發表於 16-3-12 20:38
同意日本用google map好ok,但公共交通工具就唔可以信佢

禁止訪問

引用:Quote:bcg_cherrie 發表於 16-3-12 20:38

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

QUSTINLING 發表於 16-3-13 09:44
請問乘換案內哩個app會較準確嗎?
會,一定要用呢d工具先準,日本交通太多組合太多變化,
google map 顯示唔到

大宅

引用:Quote:原帖由 shinku 於 16-03-13 發表同意

原帖由 QUSTINLING 於 16-03-13 發表
請問乘換案內哩個app會較準確嗎?
如果係大阪, 你可以下載南海電鐵的應用程式

禁止訪問

引用:Quote:QUSTINLING 發表於 16-3-13 09:44 請

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 QUSTINLING 於 16-03-13 發表

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 QUSTINLING 於 16-03-13 發表

男爵府

回覆:南海電鐵難波往心齋橋

我上次在心齋橋找motherway,google了40分鐘都仲話我有7分鐘

首頁

尾頁

跳至