興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:mandyyuen 的帖子

最新的操縱彩虹的少年也是麻麻地,反而假面飯店前夜很好看!

男爵府

引用:最新的操縱彩虹的少年也是麻麻地,反而假面

原帖由 samo 於 16-03-14 發表
最新的操縱彩虹的少年也是麻麻地,反而假面飯店前夜很好看!
我都覺得呀!

大宅

回覆:喜歡東野圭吾的朋友......

我覺得假面飯店好好睇呀,情節緊湊。

另外睇咗空洞的十字格,但就唔係太明白佢表達的深層次意義。

最近睇完小丑屋,劇情編排有心思,最後結局完全表現兇手自私而作出極愚蠢行為,連自己本身應得嘅都因此失去。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

carmenlau125 發表於 16-3-16 15:01
我覺得假面飯店好好睇呀,情節緊湊。

另外睇咗空洞的十字格,但就唔係太明白佢表達的深層次意義。
假面飯店都幾好, 咁你有冇睇 假面山莊殺人事件? 我好鐘意呢本 不過雖然個名似, 但同假面飯店完全唔同架.....
空洞的十字架, 我睇左一半, 覺得好悶, 冇睇落去 ....... 我估係表達 一個人死左, 兇手做咩都補賞唔到, 咁應該個懲罰要去到邊個地步? 要佢填命? 點先岩, 又點先令 死者身邊的人好過 D ? (我 GET到是咁上下)

小丑屋, 係咪指十字屋的小丑? 我都覺得好正, 真係估佢唔到, 估唔到連有人睇住個女人跳樓 咁都有得假..........

大事化小, 小事化毛.........

大宅

回覆:kmbb519 的帖子

咁,你好勁呀,睇咗咁多本,等我遲啲又睇下假面山莊先~

大宅

有冇人睇過\'惡意\',第一次睇完真係有驚喜!加賀系列全部都好正~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

早2年去台灣,係誠品無意中買咗解憂雜貨店,之後開始。

男爵府

惡意, 解憂雜貨店都好睇

kmbb519    發表於 16-3-22 09:01

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

iamstefanie 發表於 16-3-20 05:33
有冇人睇過\'惡意\',第一次睇完真係有驚喜!加賀系列全部都好正~
真相之外又真相 真係估佢唔到

珍珠宮

ChloeMa 發表於 16-3-20 16:34
早2年去台灣,係誠品無意中買咗解憂雜貨店,之後開始。
呢本我未睇... 得閒去圖書館搵下

呢排我番睇 使命與心的極限..... 好鐘意

珍珠宮

carmenlau125 發表於 16-3-16 16:49
咁,你好勁呀,睇咗咁多本,等我遲啲又睇下假面山莊先~
唔係好勁啫 之前有一排冇工返, 成日去圖書館借囉~~

睇完上黎傾下

象牙宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

剛剛睇緊時生

複式洋房

我最喜歡看加賀恭一郎系列

翡翠宮

回覆:喜歡東野圭吾的朋友......

強烈推薦\"當年,我們就是一群蠢蛋\", 講自己青少年生活,笑爆咀

大宅

c6好喜歡佢D作品,尤其白夜行,我就一般

侯爵府

引用:我最喜歡看加賀恭一郎系列

原帖由 VERYCOOLCAT 於 16-03-24 發表
我最喜歡看加賀恭一郎系列
請問呢個系列有咩書?邊本好睇?tks

複式洋房

有畢業—雪月花殺人遊戲、誰殺了她、惡意、我殺了他、新參者、麒麟之翼、
沉睡的森林、紅色手指和當祈禱落幕時。

珍珠宮

pppw 發表於 16-3-28 00:41
c6好喜歡佢D作品,尤其白夜行,我就一般
白夜行我睇果時真係好似追劇咁追, 追到唔捨得訓

大宅

kmbb519 發表於 16-4-28 10:07
白夜行我睇果時真係好似追劇咁追, 追到唔捨得訓

咁激動!!

大宅

引用:有畢業—雪月花殺人遊戲、誰殺了她、惡意、

原帖由 VERYCOOLCAT 於 16-04-28 發表
有畢業—雪月花殺人遊戲、誰殺了她、惡意、我殺了他、新參者、麒麟之翼、
沉睡的森林、紅色手指和當祈禱落 ...
仲有「再一個謊言」

首頁

尾頁

跳至