親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前幾次都係遊台北,今次諗住暑假带兩隻怪獸(7y & 9y)去宜蘭玩,但对宜蘭完全係無經驗無頭緒,加上冇巴士又冇捷運,真係唔知從何入手,玩4日3夜或5日4夜夠嗎?定多得濟?其實有無咁多野玩???另外有無媽媽住過五结嘅民宿,離羅東遠嗎??冇捷運真係唔知点安排行程,請大家比D意見

珊瑚宮

引用:之前幾次都係遊台北,今次諗住暑假带兩隻怪

原帖由 豬婆 於 16-03-10 發表
之前幾次都係遊台北,今次諗住暑假带兩隻怪獸(7y & 9y)去宜蘭玩,但对宜蘭完全係無經驗無頭緒,加上冇巴士 ...
你打算吾包車?

男爵府

之前幾次都係遊台北,今次諗住暑假带兩隻怪獸(7y & 9y)去宜蘭玩,但对宜蘭完全係無經驗無頭緒,加上冇巴士 ...
會包車嗎?
另外,有D農場/農莊會有套裝行程

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

珊瑚宮

5日4夜行程鬆動。

1)機場-礁溪住(機場車-台北車-礁溪)
2)礁溪住。
3)羅東住。
4)羅東住。
5)羅東-機場。

禁止訪問

珊瑚宮

引用:NT$3,000. 8 Hour 包車同司機大佬講:拜託

原帖由 kkclub 於 16-03-10 發表
NT$3,000. 8 Hour 包車

同司機大佬講:拜託拜託

上2年,宜蘭3-4人車8小時3000元。5小時2000元

大宅

回覆 12312 的帖子

有打算包車,但依加連D景點都未搞掂,都唔知包車去邊同包幾多日好

大宅

回覆 mercy_mama 的帖子

請問套餐行程係邊度搵???我見宜蘭好似有好幾個農場,有無好推介???

洋房

回覆:12312 的帖子

🈶️包車司機介紹嗎?謝謝你

珊瑚宮

引用:&

原帖由 Babech 於 16-03-11 發表
🈶️包車司機介紹嗎?謝謝你
台北包到宜蘭加遊??

或只包宜蘭遊??

洋房

回覆:12312 的帖子

都好矛盾,请问🈶️冇建议?我本身諗台北機場-宜蘭-台北--飛牛牧場

珊瑚宮

引用:都好矛盾,请问&

原帖由 Babech 於 16-03-11 發表
都好矛盾,请问🈶️冇建议?我本身諗台北機場-宜蘭-台北--飛牛牧場

...
被免周六入宜蘭,周日出宜蘭就可以了

大宅

回覆:第一次带兩個小朋友去宜蘭,四日三夜太多嗎??

我都想知宜蘭有邊度值得花時間去玩

宜蘭景點:
幾米公園+丟噹噹森林
宜農牧場
宜蘭積木方舟博物館
烏石港觀鯨
羅東夜市
童玩節
蔥仔寮體驗館

除左以上果啲仲有冇景點,我應該玩四日三夜夠唔夠呢?點排好呢?有邊間民宿好介紹呢?

男爵府

引用:回覆 mercy_mama 的帖子請問套餐行程係邊度

原帖由 豬婆 於 16-03-11 發表
回覆 mercy_mama 的帖子

請問套餐行程係邊度搵???我見宜蘭好似有好幾個農場,有無好推介???
我住過頭城農場個3日兩夜package,好好玩,唯一唔好係貴,但我覺得好抵

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:我都想知宜蘭有邊度值得花時間去玩宜蘭景點

原帖由 一女子 於 16-03-11 發表
我都想知宜蘭有邊度值得花時間去玩

宜蘭景點:
宜農牧場
烏石港觀鯨
蔥仔寮體驗館

你預要3小時以上

王國會長

王國會長

豬婆 發表於 16-3-10 18:41

我都plan 緊宜籣行程, 但好似五日都唔多夠

大宅

引用:Quote:原帖由 Babech 於 16-03-11 發表都好

原帖由 12312 於 16-03-11 發表
被免周六入宜蘭,周日出宜蘭就可以了
淡季星期日早上11點由宜蘭民宿搭包車離開,大約幾點到桃園機場啊?

大宅

回覆:第一次带兩個小朋友去宜蘭,四日三夜太多嗎??

前兩日手多多買左台北4天短trip,決定只玩宜蘭,拿拿臨訂左兩間民宿,宜人和聖提嗰d出名親子房星期五至日房間已冇啦

男爵府

引用:前兩日手多多買左台北4天短trip,決定只玩

原帖由 manyjennifer 於 16-03-11 發表
前兩日手多多買左台北4天短trip,決定只玩宜蘭,拿拿臨訂左兩間民宿,宜人和聖提嗰d出名親子房星期五至日房 ...
宜人我去前3個月已經要book

男爵府

引用:Quote:原帖由 12312 於 16-03-11 發表被免

原帖由 manyjennifer 於 16-03-11 發表
淡季星期日早上11點由宜蘭民宿搭包車離開,大約幾點到桃園機場啊?

...
你預起碼2個半鐘

首頁

尾頁

跳至