夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 jadeling 於 08-9-28 22:28 發表
其實係咪就係要為左其他人諗咩?
戀愛不就是要同自己最愛的人一齊嗎?
其實他們有何道德問題? 又沒血緣關係, 不是亂倫~ 個老公和家姐又離了婚在先

如果個妹因為唔可以同個男人一齊, 而要孤獨一世, or更慘, 隨便搵個男 ...

你咁講就太言重喇

雖知道人言可畏 , 如果個妹係都要咁做都冇法子 ,

佢將來一定會面對好多親朋戚友既閒言閒語 ,

就算更難聽既說話都會有 , 佢要有心理準備 , 條路唔係咁易 ,

有咩事最緊要到時唔好怨個男人 , 話自己幾咁偉大 ,

當初排除萬難都要同佢一齊

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 jadeling 於 08-9-28 22:28 發表
其實他們有何道德問題? 又沒血緣關係, 不是亂倫~ 個老公和家姐又離了婚在先

如果個妹因為唔可以同個男人一齊, 而要孤獨一世, or更慘, 隨便搵個男 ...

咁個妹同個男人咪timing唔岩囉...如果個妹識個男人先咪完全冇問題囉
點解阿妹唔同依個男人一齊就要孤獨一世, or更慘, 隨便搵個男人?
或者之後佢會遇到更好架呢

其實我覺得..家姐用完...阿妹再用..在我看來...個ex太close..我會覺得好怪..重會有d dirty添...有得揀..一定唔會搵囉
日後見面..如果男人重好care家姐..個細妹會更難受..
唔係完全只顧別人感受唔駛顧自己..而係要睇長遠d..對自己都冇好處...熱情過後..咪真係係自己乜都唔care?

別墅

唔唔~ 其實我都係up下o者, 我都唔知如果依件事真係發生響我身上, 自己接唔接受到呢

不過我成日覺得如果就係為左理人講咩, 而唔能夠同自己最愛既人響一齊, 係唔係會好遺撼~ 而且仲要唔係自己錯, 錯果個係家姐~~~

大宅

其實個男人會唔會為左報復所以攪個妹

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我呀叔就反轉
就係同老婆個家姐
是完係呀叔老婆識咗第二個男人
咁呀叔就同咗佢家姐一齊
我都覺得怪怪哋

公爵府

畀面勳章

我個FD同兩兄弟一齊,雖然先後,但我覺得接受唔到....真係好 ....佢仲同我講, ML時冇帶DOM DOM即兩兄弟........

子爵府

我會覺得個細妹好有問題,男人就話會貪就手,但個細妹點解吾諗吓個家姐,男人通街都係,真係吾揀呢個就一世都無???老實講,比我就算係自己FRIEND個EX我都覺得有問題,同我朋友拍過拖果D我都一定吾會!我覺得牽涉到個人道德操守問題!

伯爵府

老實, 唔好話親姊妹, 就算係好朋友/死黨, 我都覺得唔係咁好

大宅

好媽媽勳章

你点肯定冇左依個男人就一定會孤獨一世好慘呢?
一定要有佢先可以生存到咖?

你要搞清楚, 你系鍾意個男人, 定同情佢丫!有時好多o野系錯覺黎, 以為自己真系鍾意左佢!o甘反而誤左自己一生丫

而且, 唔好講你家姐系咪比左綠帽佢戴在先, 有無血緣關系,個男人始終曾經系你姐夫

在我來講, 男人可以搵過個, 但家姐只有一個!
我幾鍾意佢都好, 我都唔會因為個外人而傷害我同家姐感情lo!

應該系唔會因為一個男人, 而影響成家人!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 jadeling 於 08-9-28 22:58 發表
唔唔~ 其實我都係up下o者, 我都唔知如果依件事真係發生響我身上, 自己接唔接受到呢

不過我成日覺得如果就係為左理人講咩, 而唔能夠同自己最愛既人響一齊, 係唔係會好遺撼~ 而且仲要唔係自己錯, 錯果個係家姐~~~ ...

你点知佢系你最愛
点為之最愛

水晶宮

嘩~~~你又話你唔係嗰個姨仔OR當事人,但點解你講D野同反應又咁肉緊既?我覺得你係當事人OR姨仔LOR>...mouth: mouth: mouth:

水晶宮

原文章由 jadeling 於 08-9-28 22:58 發表

不過我成日覺得如果就係為左理人講咩, 而唔能夠同自己最愛既人響一齊, 係唔係會好遺撼~ 而且仲要唔係自己錯, 錯果個係家姐~~~ ...

有時現實呢D野唔輪到你話唔理就咩事都無囉!就算你真係唔理身邊親友微言,排除萬難咁同呢嗰前姐夫起埋一齊,但好相信你地以後既壓力絕對唔細囉!你忍到人地對你地既指指點點一時,又代唔代表你同嗰位前姐夫可以忍到一世呢?

無錯,大家都係單身,兩情相悅起埋一齊,我又覺得唔係錯囉...但現實歸現實,至緊要係身邊父母同個家姐接唔接受到呢種新模式既關係囉.佢地接受到咪得囉...

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

好核突!!!!
好FD都接受吾到,何況親姊妹?

複式洋房

原文章由 jadeling 於 08-9-28 18:04 發表
你地點睇個男人同個老婆離婚後, 同左老婆個妹即係姨仔一齊?

如果係個老婆唔要個老公在先, 個姨仔諗住走去安慰個姐夫, 點知出事呢?

點解個姨仔會去安慰姐夫?????出事....人有理知喎,係唔係一早有d野.......我係個妹,諗都唔會諗呀.......

男爵府

我覺得有種亂倫的感覺.
將來一定會被人恥笑同怒罵.
放棄嚟段不正常的關係會好D

大宅

都唔係顧唔顧個家姐感受,係要顧父母感受

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔接受. 你諗下, 個家姐唔要呢個男人, 梗係有d問題....., 如果個細妹硬係要同呢個男人一齊, 除咗會無咗個家姐, 仲有父母....., 雖然人係應該為自己而活, 但當細妹同個男人有爭執時, 細妹嘅處境必然十分惡劣.

珍珠宮

好媽媽勳章

個妹(角色)心智不成熟.

戀愛自由但人言可畏

不如樓主
試想假設性
如事件搬落你父母身上

又是你所講沒血緣關係,
不是亂倫~
個爸爸和媽媽又離了婚在先

爸爸有29後走左
阿大伯去安慰左你媽媽
之後大伯和你媽媽一起

你(仔女及身邊親友角色)又覺得又如何?
有否恥笑同怒罵
定真是衷心佢地

真的好像你所說洗乜理人講咩
以可以這樣嗎

大宅

好媽媽勳章

我都接受唔到, 想嘔,

首頁
12345...6

尾頁

跳至