夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 janeleung 於 08-9-28 22:16 發表

sorry. 我自已就接受唔到, 唔關對錯, 係道德問題 諗起仲有小小毛管x

絕對同意
BK已替閣下刪除簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

真係完全接受唔到

子爵府

唔好話呢種關係呀~
就算見到老公ex都會有少少唔高興喇~
兩姊妹冇可能成世都唔再見面嫁啵~
咁家姐同c6見到面,自己唔會唔開心咩?

子爵府

畀面勳章

完全接受唔到!如果覺得唔揀個前姊夫就無人

愛無幸福,咁個妹都唔係一個值得人愛嘅人!樓

主又唔係當事人使乜咁激動吖,你覺得啱咪夠囉

,想得到其他人支持就無乜可能啦

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

梗係接受唔倒佢變咗我妹夫啦!:;pppp:

珊瑚宮

環保接龍勳章

原文章由 sulamita 於 08-9-29 17:54 發表

嘩! 同性戀咩!
就算係同性戀都唔見得要斷六親wor!

世上有好多人講好多野,
但唔見得都岩, 唔見得都要聽!:;pppp:

大家係唔啱咀型啫.
所以都大把人都覺得你唔見得係岩, 唔見得都要聽<<這個道理所以我明知都好少咁講出來

我有問我老公, 老公聽完第一時間話係變態行為, 諗起都想嘔~

[ 本文章最後由 alphabetagamma 於 08-9-30 12:20 編輯 ]

男爵府

我諗起我個朋友 , 佢個情況係 :

亞爸本身好花弗 , 出面有一個同出面生既細佬

亞媽就生左我朋友同個妹

咁佢大伯就好照顧佢一家(亞媽 , 佢 , 亞妹)

咁我朋友亞爸過左身後 ,

大伯就同左佢亞媽一齊喇 !

到而家佢大伯同佢亞媽就生左個囡 , 我朋友仲好錫佢細細妹添。

咁我問我朋友 : 佢仲話多謝佢亞伯 , 因為無佢既照顧 , 就唔會有而家既佢同亞妹(當然果陣係供書教學啦)。

翡翠宮

道理上好似無乜問題,又唔係搶人地的野,係人地唔要,咁自己要有乜問題呢???

但道德上就好有問題,同埋影響哂成個屋企,影響埋d屋企人,我地係人唔係禽獸,做人唔可以咁自私,做野之前要諗清楚,有邊個父母會鍾意見到兩姊妹嫁同一個男人???

就算可以唔理其他親戚同朋友,咁係咪要理下父母的感受???

同埋,呢個關係會變得好覆雜,如果家姐同姐夫有小朋友,咁你同姐夫結左婚又生左小朋友,咁你兩姊妹的下一代應該點樣稱呼你地呢???叫爸爸or姨丈呢???

子爵府

傳統 d 講, 一日係姐夫, 一世都係姐夫啦~
要同個姐夫一齊喎! 真係接受唔到.

誇張 d 講, 如果老公同奶奶都過左身, 跟住同老爺有 feel. ok 嗎?
又或者亞姨同姨丈離婚後, 同姨丈有 feel??!!
如你所言, 道德上都無問題啊~ 大家都係單身!
但, 真係 ok 嗎?

如果世上真係冇第二個, 我都唔會咁做.
呢個 case, 似乎個女一早有 d 野. 個男人亦唔成熟.

[ 本文章最後由 yau_grace 於 08-9-30 18:21 編輯 ]

男爵府

我覺得好似亂倫咁,想

伯爵府

感覺好怪, 自己ge老公變咗妹夫, if 係我, 一定好難受.

大宅

我都覺得
再諗下就想

複式洋房

原文章由 yoko_hau 於 08-9-30 17:18 發表
我諗起我個朋友 , 佢個情況係 :

亞爸本身好花弗 , 出面有一個同出面生既細佬

亞媽就生左我朋友同個妹

咁佢大伯就好照顧佢一家(亞媽 , 佢 , 亞妹)

咁我朋友亞爸過左身後 ,

大伯就同左佢亞媽一齊喇 !

到而家佢 ...

呢個就係現實人生, 我睇到只有無限感動,
一d都唔覺得作嘔!

大宅

在外國可能好多這些case. 但在香港始終一個傳統思想的地方未必可接受. 再者一段感情一段婚姻好多時不單是兩個人的事, 係兩個家族的事,要顧及的又豈止兩口子而已呢!

男爵府

如果係兩女一男 , 好多人就未必接受到 ;
反而兩男一女 , 我諗大多數人都會接受到。

其實我真係識幾多2兄弟追1個女仔 , 或者係2姐妹鍾意埋同一個男人。

複式洋房

我有個朋友,佢老豆同個姨仔一齊,個老婆知道後,為左仔女無同佢老公離婚,個老婆帶埋仔女移左民無眼睇,過左十幾年後,個老婆都消左啖氣,過時過節都會同班親戚(包括姨仔)吃飯......

其實要睇下個老婆接唔接受到離婚...

複式洋房

我有個朋友,佢老豆同個姨仔一齊,個老婆知道後,為左仔女無同佢老公離婚,個老婆帶埋仔女移左民無眼睇,過左十幾年後,個老婆都消左啖氣,過時過節都會同班親戚(包括姨仔)吃飯......

其實要睇下個老婆接唔接受到離婚...

珍珠宮

乜你講得咁鬼傳神架je!

原文章由 bkfans 於 08-9-29 11:31 發表
通常咁既情況, 係狗上瓦坑. 就算之前未真正發生事, 應該一早睇中對方.

禁止訪問

環保接龍勳章

別墅

俾我都接受唔到

首頁

尾頁

跳至