母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

背景: 仔剛17個月 全母乳 富媽 一直個胸都無谷
-剛驗到有第二胎 4週, 完全無谷胸 正常嗎?
-我個仔是奶痴 我想繼續餵母乳,但請問我要小心d乜野?

禁止訪問

回覆:kaka62587 的帖子

禁止訪問

回覆:szawaibb 的帖子

複式洋房

回覆:請教懷孕中的母乳媽媽

我都係,大B5個月,依家又有咗2個月,奶量下降,但我堅持餵大B母乳,其實因餵奶而子宫收縮有限。我私家醫生都話建議我停餵母乳,但主要原因係怕孕婦辛苦。不如你問下醫生。

大宅

引用:我都係,大B5個月,依家又有咗2個月,奶量

原帖由 cassidywong 於 16-03-13 發表
我都係,大B5個月,依家又有咗2個月,奶量下降,但我堅持餵大B母乳,其實因餵奶而子宫收縮有限。我私家醫生 ...
我唔覺收縮 亦都唔痛 可能我只係有左4週 我知道可以餵 亦想繼續餵 但想知要注意乜
你有左初期個胸有無谷

男爵府

我埋身(早晚)餵到大b 22個月,細b係肚5個月,有感覺子宮少少收縮但冇其他唔舒服醫院姑娘話餵到生都得

因為之前大b病左太頻撲所以少少見紅,怕再餵會令見紅加重所以戒奶

但大b奶引好重,而家就黎停奶1.5個月都仲會夜晚搵奶飲

大宅

引用:我埋身(早晚)餵到大b+22個月,細b係肚5個

原帖由 encl.design 於 16-03-13 發表
我埋身(早晚)餵到大b 22個月,細b係肚5個月,有感覺子宮少少收縮但冇其他唔舒服醫院姑娘話餵到生都得

因 ...
我大b 都係奶痴 夜晚會搵奶飲 咁佢搵戈時你點處理呀?

男爵府

忍心,抱住由得佢喊
我仔22個月已經明我講咩,喊到倦/肚餓,最後我俾盒仔奶,飲完會再訓返

別墅

哎 我之前陀二胎嘔得超辛苦 起唔到身 大女鍾企住來吃nainai

大宅

引用:哎+我之前陀二胎嘔得超辛苦+起唔到身+大女

原帖由 xfck525 於 16-03-13 發表
哎 我之前陀二胎嘔得超辛苦 起唔到身 大女鍾企住來吃nainai
你陀二胎一開頭會谷胸嗎?
你都繼續餵到生為止?

別墅

kaka62587 發表於 16-3-13 15:55
你陀二胎一開頭會谷胸嗎?
你都繼續餵到生為止?

bb長時間唔吃就會谷 感覺奶水系少左小小 但都夠bb吃 當時大女一歲半 最後因為我嘔得越來越辛苦 還是斷奶了

複式洋房

引用:Quote:原帖由 cassidywong 於 16-03-13 發

原帖由 kaka62587 於 16-03-13 發表
我唔覺收縮 亦都唔痛 可能我只係有左4週 我知道可以餵 亦想繼續餵 但想知要注意乜
你有左初期個胸有無谷

...
有呀都有谷胸,不過係唔泵5個鐘先谷。我之前每3個鐘3安,有左之後跌至2安,所以唯有狂泵keep量。不過有時泵泵下有孕吐,真係幾辛苦

伯爵府

回覆:請教懷孕中的母乳媽媽

我女10m. 初頭知道有左繼續餵(早晚埋身)唔覺宮縮,胸亦無漲無谷。我眼見個女又炆又扯,最後都忍痛放棄。
佢又無特別搵我,要啜啜,不過就痴人訓。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊