懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無媽咪試過懷孕肚瀉.....

我呢2日有肚瀉又有d肚痛,之前2日有小小淺啡色流出(真係唔多﹞,唔知會唔會對個B有影響。

請問有無媽咪試過咁既情況,請指教。謝謝!

大宅

Re: 請問有無媽咪試過懷孕肚瀉.....

I had 腸胃炎 during prenancy but doctor said that it will not affect bb

淺啡色流出(真係唔多﹞- I also had..before, doctor said "jok"小產

Anyway, did u see the doctor?

大宅

唔該晒,Littlecatcat.
但我見今日無流(淺啡色),只係肚瀉同有小小肚痛,
如果明天都係咁就會去睇e生lu......

別墅

我只懷孕到20週,就肚瀉過不下五次,有一次更嚴重
到在公司call白車入急症室,但BB so far 沒有事。
總之,有事時至緊要睇醫生,由醫生決定怎樣做。

大宅

fishkar:
唔該晒你呀!如果明天都係咁我會睇e生嫁o勒~
咁e生有無比藥你食嫁?

別墅

醫生盡量唔會開藥,等自己自然瀉清。

大宅

好媽媽勳章

我都覺得有左BB後, 腸胃係敏感左, 而家14WKS, 已痾過4-5次, 好彩次次痾完就無事. 所以而家食野好小心囉.
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

子爵府

YokoLai 寫道:
唔該晒,Littlecatcat.
但我見今日無流(淺啡色),只係肚瀉同有小小肚痛,
如果明天都係咁就會去睇e生lu......

Yokolai, 唔使驚, 我初初陀bb都試過有淺啡色嘅分泌物, o個陣都好擔心, 但係情況每次只維持一日, 醫生話ok, 我依家成七個幾月啦, 再無淺啡色分泌物, 但有d人就一路到生都有, 所以呢d嘢係因人而異嘅!

大宅

LOOLOO:
唔該晒!
我都估係腸胃差d掛!我不嬲點食都唔會肚痛嫁,e家會小心d勒!

Mui_Mui:
我7月19日去照到有BB之後,曾經有3,4日有淺啡色囉!又唔知算唔算多,所以有d擔心囉!
聽完你咁講我都放心d.....^^
thanks.

子爵府

Yokolai, 你要記住, 如果淺啡色分泌持續或個子宮痛, 就一定要睇醫生啦 !!!!
祝你陀bb順順利利啦!!! :mrgreen:

大宅

Mui_Mui:
thanks~
祝你同你個B都健健康康!
^^

大宅

醒目開學勳章

我而家家14week, 但係好多時都會肚瀉, 不過都係每日一次.
我諗都係腸胃敏感左. 不過有得去好過冇得去.

首頁

尾頁

跳至