自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

子爵府

KCWO 發表於 16-3-13 21:30
陰陽眼朋友說是真的,她見慣鬼都話驚。

她說知道家对面的大厦曾有住客跳樓,自此,每到下午6点,她從窗望去都見到有個男人跳樓,第一次見,她以為真的有人跳,叫家人報警,望樓下,原來冇事發生,之後,連續幾次都見同一人跳,嚇得她把窗簾長期拉下。

揚莉煒媽咪    發表於 16-3-13 23:41

大宅

引用:咁如果唔係自殺,係意外跌落街嗰D,或比人

原帖由 miuling814 於 16-03-13 發表
咁如果唔係自殺,係意外跌落街嗰D,或比人推落街嗰D又點計?
恩果

侯爵府

畀面勳章

回覆:自殺既人會每日重複自殺,相信嗎?

我唔信,認為自殺嘅人死後仲慘過重重複複自殺!要被虫咬,被火燒直到永遠!千祈唔好自殺呀

大宅

八百比丘尼!

大宅

好彩我睇唔到

大宅

我信架

禁止訪問

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章

公爵府

引用:朋友的爺爺在文革時捱不住被批鬥的折磨而自

原帖由 Mrs.Luckycat 於 16-03-13 發表
朋友的爺爺在文革時捱不住被批鬥的折磨而自殺,我不太記得老人家的亡靈有沒有重覆自殺,但它因自殺而被困屋 ...
家人又點知爺爺被困?

公爵府

引用:應該話,鬼魂得不到超度,假設佢有80歲命,

原帖由 chowqv 於 16-03-13 發表
應該話,鬼魂得不到超度,假設佢有80歲命,50歲走去自殺,咁果30年佢就要不停重複最後果日所做既野,直至壽 ...
到時真係真正嘅絕望喇!好恐怖!

公爵府

引用:有單野想講。有朋友有陰陽眼。話見過張國榮

原帖由 小小葉 於 16-03-13 發表
有單野想講。有朋友有陰陽眼。話見過張國榮既魂跳樓佢跳完之後若無其事咁起返身。。。。嚇到朋友 ...
作為佢fans,好心噏

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

MsBusy 發表於 16-3-13 09:18
依個聽過,好似係big boy club, 但之後話而家已經唔見了,唔知真唔真

之前睇big boy club, 訪問個記者, 佢有陰陽眼, 佢話哥哥係文華酒店跳樓, 連續8年都見到佢係房間門口徘徊, 第9年走左不見了.....

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

Charitymami 發表於 16-3-13 11:40
之前睇big boy club, 訪問個記者, 佢有陰陽眼, 佢話哥哥係文華酒店跳樓, 連續8年都見到佢係房間 ...

就係睇完呢個節目, 攪到我成日形住形住.....

有次去公屋討論區找資料, 有個男版友申請特快, 收到信派了間凶宅, 個間凶宅曾經發生過一名1x歲少年, 因父母將要離婚, 而跳樓輕生。

呢單新聞有報導過, 所以我特別印象深刻。

我提議給他叫佢放棄, 再等機會;
佢跟家人商量, D兄弟姐妹叫佢要個 offer, 結果約了時間去睇樓, 佢話個肥C9管理員, 去到單位門前,叩咗好多次門, 先至用鎖匙開門入內, 好似驚入面嗰朋友聽唔到, 結果佢放棄了。

佢話自己已經夠黑, 工傷放假中, 驚頂唔信D負能量

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

珍珠宮

2024年龍年勳章

自殺嘅人知唔知自己c左? 自己不停重覆?有嘢令佢每日重覆自殺行為?why?超渡左就可以投胎?咁其實做人真是好慘好苦,做人又苦,死左都苦,重新投胎做番人又再嚟過....

伯爵府

唔太信.
不過依家聽完, 有日真係想自剎, 都會記起作為警惕.

子爵府

Lotharingien 發表於 16-3-13 17:27
睇american horror story都話呢啲亡魂會一直重複死前既事
中國人西方人都係? 我睇過日本有個真人真事又係咁講
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

侯爵府

信呀,之前有人講過見過哥哥重覆跳樓

公爵府

引用:Quote:MsBusy 發表於 16-3-13 09:18 依個聽

原帖由 Charitymami 於 16-03-14 發表
之前睇big boy club, 訪問個記者, 佢有陰陽眼, 佢話哥哥係文華酒店跳樓, 連續8年都見到佢係房間 ...
希望佢真係已經離開去投胎,實在不忍心佢受折磨

珍珠宮

畀面勳章

我信

所以希望唔好再有人自殺了

首頁
34567...9

尾頁

跳至