懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

1次產檢都唔做, 佢愛鍚bb有限, 佢唔會係好媽媽, 忙同找多D錢唔係借口, 唯一原因係佢懶到出汁, 仲有, 如果佢以前生過, 仲乜自己唔去返個間醫院登計?

你作為佢朋友, 幫佢關心佢是好, 但佢懶到咁, 你仲使乜幫佢問人呢? 你咁唔係幫佢, 係害佢, 因為佢唔會知自己有問題.

子爵府

我朋友係政府醫院護士, 樓主你可以同你朋友講定佢唔做產檢直接去醫院生實比D醫護人員"炳"到九彩, 因為佢地最憎D人完全無record直接入去生, 通常係D大陸人先會咁, 所以普遍醫護人員對大陸人的態度大家有目共睹, 因為無驗血就生試過唔少case d大陸孕婦有愛滋或性病, 咁醫護接生時就好易中招對其他正常媽媽都會增加感染風險, 唔係歧視愛滋/性病孕婦, 而係如果一早驗血知道有事醫院方面可以預先做好準備對大家都會有保障D!你朋友真係對自己/BB/同醫護人員黎講都係好不負責任, 你叫佢快D去醫院做產檢啦!

別墅

恕我直言, 你朋友是否低知識水平呢?

好難想像會有香港人會唔做產前檢查!!

別墅

原文章由 西嘉 於 08-10-2 00:24 發表
我朋友係政府醫院護士, 樓主你可以同你朋友講定佢唔做產檢直接去醫院生實比D醫護人員"炳"到九彩, 因為佢地最憎D人完全無record直接入去生, 通常係D大陸人先會咁, 所以普遍醫護人員對大陸人的態度大家有目共睹, 因為 ...

你咁講係唔係少要做左個抽血檢查先?

子爵府

好媽媽勳章

樓主, 你快d就近既政府醫院檢查一次先啦, 係香港人既, 係唔會收你錢架, 福利黎丫嘛, 去到醫院, 你勁sorry(咁遲, 生得先黎check), 佢地炳你都好, 佢地點都會教你點做既.

你快d去啦, 希望早一日去產檢, 減得幾多風險得幾多啦.

仲有, 快d安排人照顧你15個月大既小朋友呀, 你一要生, 邊個睇佢呀.
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

子爵府

好媽媽勳章

噢, 我講你朋友呀.
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

首頁

尾頁

跳至