心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日仔仔在學校發生咗d事,放學時社工同我傾咗一陣,這件事可以話好大件事,但在4,5歲的小朋友身上可能係因出於好奇和貪玩,但都令我唔開心。另外,我同我老公。他病了,但我唔識煮咩比佢食,我好似做唔到我本份。其實我同佢有好多唔開心事,太長。佢又唔係唔鍾意我,但我又感覺唔到佢對我的愛,我知佢顧家,但只是顧家為了搵錢,好似忽略了對我的愛,我好想尋回拍拖時的感覺,但搵極都搵唔到。我知有時係我自己多心,但我真係好想得到有人愛。但這種愛不是物質係用心,唔要努力搵錢令我有安享晚年嗰種。我知我無遠見,但現狀都好重要。

hello

大宅

睛靈勳章

樓主, 你介唔介意分享仔仔在校發生了什麼事? 等我們可以跟你分擔.

很多男人是這樣的. 他們將安全感放在金錢上, 因他們會覺得, 沒有金錢就不能給他所愛的人有舒適的生活. 不用擔心將來. 現在你先生病了,我相信你煲白粥給他吃, 他也很高興, 趁現在休息的時間. 好好跟先生回味一下以往拍拖時的趣事. 有時我們做媽媽的. 會將大部份時間放佐在孩子身上, 相對地, 亦忽略了先生的感受. 跟他好好的傾一傾. 祝福你們

男爵府

熱血金章

要為愛情保鮮真係唔容易,尤其是男人唔係太懂如何表達愛,以為全心全意努力搵錢努力為家庭付出就係愛的表現,但女人最需要嘅係關心、問候和聆聽,當然現今世代冇錢係一個大問題,正所謂貧賤夫妻百事哀......

以前我也太過專注工作而忽略了身邊的一切,慶幸我能夠有一個重新的機會,醒覺到工作並不是一切。自此之後,我就將重點放在家人和朋友,工作已經排到好後了......

就趁呢段時間妳要繼續為你們的愛情樹施肥灌溉,有一日一定會長出甜美果實。

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆:今晚我好唔開心

水晶宮

加油!事情好快過去!
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

waitingbaby2006 發表於 16-3-15 00:39
今日仔仔在學校發生咗d事,放學時社工同我傾咗一陣,這件事可以話好大件事,但在4,5歲的小朋友身上可能係 ...

可望而不可求﹐是係遙遠的事!

琥珀宮

大宅

多謝各位的安慰,我分享了出來,我心情都好多了。

hello

男爵府

熱血金章

waitingbaby2006 發表於 16-3-18 14:28
多謝各位的安慰,我分享了出來,我心情都好多了。
回復好心情就好喇!Happy Friday!!!!

大宅

hello

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

加油,唔好諗咁多,專注多D日常實務,可能仲少D煩惱

大宅

回覆:waitingbaby2006 的帖子

而家好多智能煲 㩒個制就得 有說明加幾多水 幾多米 容易點, 我之前都覺得老公返工讀書後 無乜二人世界 所以而家每個月都搵一晚 同老公出街食飯 阿囝就比印姐姐照顧 一晚咁多

首頁

尾頁

跳至