跳至

首頁
34567...9

尾頁

侯爵府

原文章由 允祈爸爸 於 08-12-23 23:53 發表

今日我去接學又唔見喎?

可能你走得快呱

侯爵府

原文章由 允祈爸爸 於 08-12-23 23:49 發表

哈哈, 我始終未知你係邊個喎?!mouth:

吓..... 乜你吔唔係識既咩 mouth:

咁 thatwhy 都好勁下, 點解你會揾到入嚟架.....

侯爵府

終於揾返呢個 topic 啦

我沉日同其中一個朋友 gathering, 知道咗點解 miss wong 會走, 我諗應該唔關學校行政問題, 大多機會係個人理由而走既

miss wong 係教 pg, 聽聞 miss yip 放婚假期間, 係由 miss wong 代堂, 因為佢英文發音唔正, 暗示其實太差, 連朋友既工人姐姐都叫朋友囡囡唔好上, 因為講錯 英文 then 家長又對佢好多不滿, 結果某 pg 家長响 miss yip 婚宴上直接向校長投訴, 据聞校長叫佢轉教中文 pg, 唔知係咪咁, miss wong 自行 resign

別墅

原帖由 cubixluk 於 09-1-2 12:30 發表

我沉日同其中一個朋友 gathering, 知道咗點解 miss wong 會走, 我諗應該唔關學校行政問題, 大多機會係個人理由而走既

miss wong 係教 pg, 聽聞 miss yip 放婚假期間, 係由 miss w ...

我亦揾返呢個 topic

早幾日同Miss Chan講開Miss Wong走的情況.

侯爵府

原帖由 允祈爸爸 於 09-1-7 08:43 發表

我亦揾返呢個 topic

早幾日同Miss Chan講開Miss Wong走的情況.

咁 miss chan 點答你 ???

我前幾日約咗校長傾咗 d 關於仔仔既問題, 我覺得校長其實都唔錯, 雖然唔係比咗 d 咩特別意見我, 但佢肯細心聆聽, 幫我分析, 我都覺得好有幫助, 另外班既同學仔亦經常揾校長幫佢處理一 d 行政問題, 佢話校長都幫佢跟得好足, 而据我所知, 校長好多時都成 7-8 點先可以離開學校, 我諗校長未必係我吔諗, 咁唔做得野, 我開始對佢改觀

大宅

原帖由 cubixluk 於 09-1-2 12:30 發表

miss wong 係教 pg, 聽聞 miss yip 放婚假期間, 係由 miss w ...

你好勁喎, 知道咁多小道消息. miss yip 幾時結婚架? 怪不知我囝囝某日突然同我講"miss yip 結左婚o拉"

但奇怪, 又會請家長去飲?

侯爵府

原帖由 thatwhy 於 09-1-16 10:41 發表

你好勁喎, 知道咁多小道消息. miss yip 幾時結婚架? 怪不知我囝囝某日突然同我講"miss yip 結左婚o拉"

但奇怪, 又會請家長去飲?

o... 果班 去飲既 pg 家長, 係2 年前响樹讀 miss yip 果班既, 後尾佢吔keep 住聯絡, 而 miss yip 結婚時, 係班家長主動話去架...... so 咪咁囉 .... 有人問過我去唔去, 但知道阿仔 d 班主任實去, 所以我咪唔去囉... 費事麻煩啦....
miss yip 係 12 中結架

別墅

原帖由 cubixluk 於 09-1-7 21:13 發表

咁 miss chan 點答你 ???

我前幾日約咗校長傾咗 d 關於仔仔既問題, 我覺得校長其實都唔錯, 雖然唔係比咗 d 咩特別意見我, 但佢肯細心聆聽, 幫我分析, 我都覺得好有幫助, 另外班既同學仔亦經常揾校長幫佢處理一 d ...

佢話人事變動好平常,晤算太差

侯爵府

允祈爸,

我本來諗住比阿仔坐校車, 但我啱啱諗起, 我經常見校車 d 小朋友坐晒响車頭司機旁既位 ( 好似好 full 咁 ) , 我怕有 d 危險, 所以觀察多幾日先

侯爵府

原帖由 cubixluk 於 09-1-31 23:13 發表
允祈爸,

我本來諗住比阿仔坐校車, 但我啱啱諗起, 我經常見校車 d 小朋友坐晒响車頭司機旁既位 ( 好似好 full 咁 ) , 我怕有 d 危險, 所以觀察多幾日先

問咗 so 生都冇覆我.. 我估冇位

別墅

原帖由 cubixluk 於 09-2-6 11:19 發表

問咗 so 生都冇覆我.. 我估冇位

問多次好喎, 蘇生冇記性架

侯爵府

我今日收到料, 話低班好多小朋友會轉校, reason 係 miss chan 唔好, 老實講, 我真係唔覺得佢有咩唔好 ?
唔同家長溝通, 太嚴 or 唔識表達 ?????
同埋轉校班家長點去保証, 轉咗校 d 老師一定會對小朋友好 or 話老師對小朋友唔好, 咁又點唔好法呢 ?

侯爵府

原帖由 允祈爸爸 於 09-2-6 17:56 發表

問多次好喎, 蘇生冇記性架

今日問咗啦.... 原來真係冇位, 但佢話反而放學有位, so 我 only join 放學坐校車.... 哈哈... 唔該叫允祈姐姐幫忙照顧下呢位小 bb ....

別墅

原帖由 cubixluk 於 09-2-10 22:04 發表
我今日收到料, 話低班好多小朋友會轉校, reason 係 miss chan 唔好, 老實講, 我真係唔覺得佢有咩唔好 ?
唔同家長溝通, 太嚴 or 唔識表達 ?????
同埋轉校班家長點去保証, 轉咗校 d 老師一定會對小朋友好 or 話老師 ...

吓! 我唔知道喎.係邊個家長講架?
至於reason 話係 miss chan 唔好,我估到係邊個帶頭.

別墅

原帖由 cubixluk 於 09-2-10 22:09 發表

今日問咗啦.... 原來真係冇位, 但佢話反而放學有位, so 我 only join 放學坐校車.... 哈哈... 唔該叫允祈姐姐幫忙照顧下呢位小 bb ....

会同一架車嗎?

侯爵府

原帖由 允祈爸爸 於 09-2-10 23:19 發表

吓! 我唔知道喎.係邊個家長講架?
至於reason 話係 miss chan 唔好,我估到係邊個帶頭.

咁你可以的話好好同個家長傾下 ( 如果你 fd 的話 ) 唔好散播太多遙言 . 咁樣會對當時人很不公平.

我沉日聽個家長 ( 幼兒班既, 但佢另一相熟家長係低班 ) 講到關於你女女班既野, 直覺係 d 家長太 protect 個小朋友, 好多時老師反映小朋友有問題時, 家長諗都唔諗矛頭直至老師不是, 其實呢個真係唔係做家長既態度, 我咁講, 唔係話家長唔好, 眼見現今太多小朋友經不起考驗, 郁下叫生叫死, 有時都係家長太保謢之過 ..... 我而家都學緊放下手, 等小朋友成長 ....

侯爵府

原帖由 允祈爸爸 於 09-2-10 23:20 發表

会同一架車嗎?

咁我又唔知喎, 但肯定一齊响學校上車, 但阿仔要轉車返嚟, 允祈呢 ? 其實佢係返學轉 定放學轉 ?

別墅

原帖由 cubixluk 於 09-2-11 17:46 發表

咁你可以的話好好同個家長傾下 ( 如果你 fd 的話 ) 唔好散播太多遙言 . 咁樣會對當時人很不公平.

我沉日聽個家長 ( 幼兒班既, 但佢另一相熟家長係低班 ) 講到關於你女女班既野, 直覺係 d 家長太 protect 個小朋 ...

你咁講我大概估係邊個. 談唔上fd.
上次同班的某家長,向我投訴Miss Chan令小朋友冇紀律.
因為她每日都接送個女,見到Miss Chan對小朋友黑面,
因為佢話常常在校後面偷看班情况,又話我唔親身到校觀察.
過往我有段日子確實對學校不滿意, 她又常到我個女網誌,
要求我向校方施壓. 而最近學校方面改善了不少.

她向我表示, 校長漠視她意見, 又話老師唔聽佢意見, 只重視d有錢家長意見.我覺得是她偏見.

上次佢告訴我向校長要求換走Miss Chan. 我才出手打電話找校長暗中幫MIss Chan. ...
自此之後, 佢係学校見到我, say hi之後冇計傾....還有.....

別墅

我認為老師應該有自己的作風和典範.而不是左右逢迎,家長要咁就咁.

MIss Wong已被人投訴而走左. 如果再有同類case,我唔止暗中出手. 会明同個家長講清楚.(如確實知道邊個).我認為Miss Chan係一位不錯的幼師. 好師可遇不可求

侯爵府

原帖由 允祈爸爸 於 09-2-11 23:31 發表
我認為老師應該有自己的作風和典範.而不是左右逢迎,家長要咁就咁.

MIss Wong已被人投訴而走左. 如果再有同類case,我唔止暗中出手. 会明同個家長講清楚.(如確實知道邊個).我認為Miss Chan係一位不錯的幼師. 好師可遇 ...

係啦... 佢吔係咁話 miss chan 不是 ( 雖然唔係親耳聽 ) , 但我都覺得佢應該唔係咁... 响 pg 我已經發現佢係好老師, 所以我先咁遠出嚟讀, 目的只有一個... 好老師可遇不可求, 我想小朋友响幼稚園能在佢吔愛心, 耐心培養下成長 ....

咁呢位家長點解會覺得 miss chan 黑面呢.... if 小朋友曳, 咁其實係咪應該仲要笑騎騎咁對住佢吔, if yes, 佢應為小朋友仲會怕老師嗎, 佢吔又仲會守秩序嗎

首頁
34567...9

尾頁

跳至