論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次請姐姐, 朋友介紹咗個ok, 之後應該點? 都要搵agent簽約?
其實個姐姐都話會話我知點做, 不過都想自己知, in case佢講有出入……
請各jm指教

子爵府

你睇我個 post 啦, 你會有頭緒 ... 只要係本地完約菲姐, 就唔需要經 agent, 俾幾千蚊佢賺, 自己做 $700 only

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D2

大宅

引用:你睇我個 post 啦, 你會有頭緒 ... 只要係

原帖由 AndrewMami 於 16-03-16 發表
你睇我個 post 啦, 你會有頭緒 ... 只要係本地完約菲姐, 就唔需要經 agent, 俾幾千蚊佢賺, 自己做 $700 onl ...
多謝哂呀!
清潔好多, 等我趴下文先

大宅

想問oversea既工人,可以direct hire嗎?

子爵府

引用:想問oversea既工人,可以direct hire嗎?

原帖由 coffeegirl 於 16-03-16 發表
唔可以, 只可以本地完約菲姐, 其他要agent 做

大宅

AndrewMami 發表於 16-3-16 15:42
唔可以, 只可以本地完約菲姐, 其他要agent 做

Thx!

大宅

引用:想問oversea既工人,可以direct hire嗎?

原帖由 coffeegirl 於 16-03-16 發表
要經agent

別墅

回覆:AndrewMami 的帖子

AndrewMami , 請指教如果找到的姐姐是有約在身(佢現顧主剛做了2個多月, 打算俾一個月通知個僱主),呢D case 要経agent嗎?新手thx

子爵府

引用:AndrewMami , 請指教如果找到的姐姐是有約

原帖由 CYTam 於 16-03-18 發表
AndrewMami , 請指教如果找到的姐姐是有約在身(佢現顧主剛做了2個多月, 打算俾一個月通知個僱主),呢D ca ...
唔可以自己, 一定要搵 agent, 斷約一定唔要

佢只同現僱主做咗兩個月, 就斷約, 但你就肯請佢, 你信得過佢 ? 佢又講咩爛藉口 ? 佢可以斷人約, 亦都可以斷你
除非僱主係移民, 死亡, 工人都要攞証明出嚟, 唔係工人話係就得 ... 呢d 理由先或者可以諗

大家都叫唔好再請斷約, 你就走去鼓勵佢去斷, 俾後路佢 .... 你唔覺有問題嗎 ?
我相信你真係請咗佢, 你好快又問大家咩程序炒工人, 到時自己自找 ....

子爵府

引用:AndrewMami , 請指教如果找到的姐姐是有約

原帖由 CYTam 於 16-03-18 發表
AndrewMami , 請指教如果找到的姐姐是有約在身(佢現顧主剛做了2個多月, 打算俾一個月通知個僱主),呢D ca ...
你新手就更加應該睇吓曾經請過斷約嘅係咩下場, 真係百發百中, 最後幫唔到你不特止, 仲要賠上錢同時間, 精神, 搞到屋企亂哂籠

無論佢講咩藉口都好, 斷約免問, 唔駛waste anytime 去考慮

別墅

回覆:AndrewMami 的帖子

Thanks ! 會認真考慮

首頁

尾頁

跳至