自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章

tkkmama 發表於 16-3-16 14:27
你朋友都係報應了.. 信個男人一成, 雙目失明.
唔可以話係報應既,佢又唔係小三搞散人地頭家,其實佢係受害人,有眼無珠,所託非人

只係想講,有些人是本性難移,有第一次必然有第二次
日日是好日

琥珀宮

如已經不愛,有無都已經唔重要

珍珠宮

mother904 發表於 16-3-16 14:40
唔可以話係報應既,佢又唔係小三搞散人地頭家,其實佢係受害人,有眼無珠,所託非人

只係想講,有些人是本 ...
佢唔係小三????咩都俾哂前妻.. 邊位俾隻C6食飯, 住宿呀???你都被厄呀?

翡翠宮

回覆:朋友老公突然要搬開住

連錢都肯比哂佢,咁真係無得救。
好大機會有第三者。如果係無,可能係真心體諒你要照顧兒女

琥珀宮

mint2014 發表於 16-3-16 14:25
完全同意。要快,再拖個男一改變主意又要走又唔留$你朋友仲淒涼,乜都冇!
唔好再估咩有病有絕症了,其實男 ...
咪係, 你估拍電視劇咩, 如果個男人係有絕症, 都要用錢醫病啦, 仲點俾哂D財產女方呀?

個男人已講哂出口, 其實有無小三都已經唔重要, 趁佢仲肯俾哂D錢的時候CAP得幾多得幾多, 保障自己以後生活先

翡翠宮

畀面勳章

tkkmama 發表於 16-3-16 14:44
佢唔係小三????咩都俾哂前妻.. 邊位俾隻C6食飯, 住宿呀???你都被厄呀?
佢只係接受一個離婚男人的追求,點解會變成小三?如果男人一早對佢有追求之心,都唔係佢既錯,誰會估到原來係咁

男人離婚後搬返屋企同媽媽住,佢俾哂樓同錢前妻,唔代表佢冇賺錢能力,人工十幾萬,點會冇錢開飯?

一個男人如果冇本錢賺錢,除非遇著個有錢外遇,否則唔夠薑祼離。

tansyneko    發表於 16-3-16 15:03
日日是好日

子爵府

畀面勳章

引用:回覆 happyeveryday 的帖子財政大權在我朋

原帖由 kylie_ng 於 16-03-16 發表
回覆 happyeveryday 的帖子

財政大權在我朋友手...
咁都好d,留到個人留唔到個心,真係無意思,不如放低,或者已經有另一個好男人等緊你朋友,單親都可以好開心

子爵府

引用:回覆 F2008 的帖子應該冇咁淒美~

回覆 F2008 的帖子

應該冇咁淒美~
x2

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:我朋友老公突然同佢講已經唔再愛佢, 想搬開

我朋友老公突然同佢講已經唔再愛佢, 想搬開住...所有財物會留比我朋友....大家覺得當中有冇可能沒有第三者? ...
咁決絕, 好可怕

放下自在

大宅

可能搭上億萬富婆

珍珠宮

一定有第3者

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:小豬澄 發表於 16-3-16 12:52 去到淨

原帖由 mother904 於 16-03-16 發表
好衰! 呢d人貪新忘舊, 絕對唔應該結婚

放下自在

大宅

肯留錢係不幸中之大幸

聽過男人變左心,講明一分一毫都唔會比,唔想晒錢係你身上

珍珠宮

放低所有野只帶自己物品走,我反而覺得無二奶,因為同二奶一齊要錢用,而二奶無錢無仲可以養埋佢,咁輸晒啦~。

natjosejim    發表於 16-3-20 10:56
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

禁止訪問

禁止訪問

引用:一句唔再愛佢, 有同無已經無咩分別!!

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我最近都聽個朋友呻,男人黎。佢都想離婚同老婆相處好有問題,講左幾次佢老婆都冇正視過問題,而我朋友壓力大到一個月唔見20磅,為左避佢老婆晚晚出去跑步半夜等佢訓左先返,食又食唔到訓又訓唔到,只係想離婚想自己一個生活,但佢冇女人,佢都係話比晒所有野老婆只求大家可以分開。有時2公婆既野唔一定關第三者事

感激遇上你~

大宅

回覆 kiko_mami 的帖子

好似~

禁止訪問

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章

珍珠宮

F2008 發表於 16-3-16 11:11
所有財物會留低. 會唔會有絕症? 唔想太太知?

我聯想到一齣戲,劉德華和鄭秀雯,我很喜歡的戲:龍鳳鬥

首頁

尾頁

跳至