夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

一個男人會因為悶而上網識女仔? 拍拖結婚23年, 有2個小朋友, 每日大家都係返工放工返屋企, 原本以為自己同老公都安於現狀, 但原來老公已經係個幾月前經 wechat 識左一個台灣女人, 但佢地未見過面, 只係吹水同傾過電話, 某一日只係想幫老公個手提叉電, 就係咁既情況下發現左佢地既短訊 ( 唉, 仲要係情慾短訊, 都幾露骨下) 最唔開心既係响 99 守夜的那一夜, 個衰佬响 0 堂都 wechat 個女人話好掛住人, 點解一個識左廿幾年既人會突然間變得咁陌生??? 當日衰佬瞓醒後我即時同佢攤牌, 我話要離婚, 但個衰佬話比多一次機會佢, 佢即時 delete 左個 wechat, 轉埋手提電話號碼, 佢話要用行動去証明佢同嗰個女人真係無野 ( 但我到呢一刻個心仲係好唔舒服 )
1. 男人真係會因為一時既寂寞而亂咁識女仔?
2. 點樣先可以令到自己唔再去諗呢件事? 發覺自己情緒好唔穏定, 有時諗番起件事會喊
3. delete 左 wechat , 佢地係咪就唔會再搵得番對方 ( 因自己唔識用 wechat, 唔知道用咩方法會add 到人? 係亂咁搖就搵到人吹水? 要用電話號碼去 add ? 或是仲有其他方法 ??? )

複式洋房

1. 男人真係會因為一時既寂寞而亂咁識女仔? 只係言語上既, 當俾佢開心下囉

子爵府

引用:一個男人會因為悶而上網識女仔

原帖由 monchhichiip 於 16-03-16 發表
一個男人會因為悶而上網識女仔? 拍拖結婚23年, 有2個小朋友, 每日大家都係返工放工返屋企, 原本以為自己同 ...
悶係會識女仔,人都鍾意新鮮感
你都要俾時間去沖淡
亦要俾時間佢去証明
唔好衝動行事
佢再係咁先諗下一步
口花花flirt都值得你去俾一個機會

未經本人同意,請勿轉載內容!

子爵府

寂寞係好易出事ga...

樓主同c6多d溝通下啦...

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

大宅

引用:寂寞係好易出事ga...樓主同c6多d溝通下啦..

原帖由 me-ism 於 16-03-16 發表
寂寞係好易出事ga...

樓主同c6多d溝通下啦...
好多婚外情都係因為寂寞產生, 一個人冇人陪就會出現好多奇怪野。。。

瑪瑙宮

人唔係聖人, 有無人成世唔做錯野? 比左次機會, 就觀察下先.

子爵府

畀面勳章

依家冇野做到,你check佢都冇用,慳番啖氣,
睇下你地夫妻之間有什麼需要改善的地方仲實際,
依家只能有待觀察。。。
如果仲有野,你遲早都會再feel到,到時再嚴懲。。

大宅

原帖由 monchhichiip 於 16-03-16 發表
一個男人會因為悶而上網識女仔? 拍拖結婚23年, 有2個小朋友, 每日大家都係返工放工返屋企, 原本以為自己同 ...
咁樣就要離婚bk日日我都同d c9吹水喎放鬆吓,無大不了,佢同男人傾你仲驚

伯爵府

回覆:思想出軌

唔好理個wechat可唔可以穩得翻個女人喇,就算穩唔翻,都可以繼續去玩,繼續搖,繼續會有第二個出現,呢個世界太多誘惑喇,再加上寂寞更加容易出事!既然你都決定俾個機會佢喇,就唯有選擇相信佢,就好好咁繼續經營你地嘅婚姻,男人好多都唔會甘心過於平淡嘅,好好咁同佢傾下如何去改善……

民房

回覆 monchhichiip 的帖子

我情況完全同你一樣....
但佢無即時 delete 左whatsapp, 轉手提電話號碼, 亦無話要用行動去証明佢同嗰個女人真係無野, 依然keep contact, 每晚回家前delete晒D message, 佢既解釋只係"吹水", 仲要話我唔識分邊D說話係真, 邊D說話係假.....
所以你老公已經好好....

珍珠宮

回覆:monchhichiip 的帖子

你c6如果真係轉左電話號碼,台灣女人就唔會搵到佢,除非你c6有心記住佢個wechat ID 。

翡翠宮

佢可以整多個電話,同果個人或者其他人聯繫架

大宅

kitbig 發表於 16-3-16 16:28
回覆 monchhichiip 的帖子

我情況完全同你一樣....但佢無即時 delete 左whatsapp, 無轉手提電話號碼, 亦無 ...
真係吹水又駛乜驚你睇到呢,獵女係男人既天性,問題係佢有無足夠原因唔咁做。

琥珀宮

WECHAT可以唔駛用電話號碼登記架喎, 用EMAIL/ FB已可以登記, ID NAME已可搵到對方

同埋, 若佢真係要搵女人, 無咗之前個嗰, 佢搖一搖/ 用ID NAME已可以搵到另一個, 你要觀察住佢有無改善

可能你哋廿幾年, 生活太平淡, 佢覺悶口花撩女仔, 好在對方係台灣佢未有實際行動, 你得閒搵D刺激同老公ENJOY下, 搵番拍拖時的感覺, 愛情亦需要保鮮的, 加油

子爵府

有時真係要有返d火花至得

太平淡好易比人攝到位

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

珍珠宮

開心吸收勳章

monchhichiip 發表於 16-3-16 15:23

汝其關心C6會唔會有下次,不如留意下你二人之間欠缺咗啲乜嘢仲好啦!
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

回覆:monchhichiip 的帖子

你老公肯咁做已經好好,我老公同人講我愛你,仲覺得係我睇佢電話唔啱,唔睇咪冇事。。。已經兩年喇,仲要轉埋個電影鎖,咁就當冇事發生!真係痴線!

男爵府

回覆:思想出軌

宜家睇佢表現喇,咪咁衝動

大宅

我覺得你老公被發現後,第一反應話斷,應該佢同個女人係玩玩下,仲好重視你。

而且,正面d唸,個天比你知道呢件事,係比個機會你拉返佢返黎。

搵日同老公平心靜氣傾下,你既感受,相處左23年,平淡是正常,人都是愛新鮮,特別是男人,你話佢知你好傷心,但你是明白佢的,不如大家傾下點重燃愛火,前事不用再提,這是婚姻路上個天比小小波折大家。

希望你地重新出發,吾好再唸呢件事,對大家都無好處。

flowerw88    發表於 16-3-17 09:39

珍珠宮

delete左都可以開翻户口。唔會有對方電話號碼。只要有對方ID就可以add翻對方

朋友成日比片我

首頁

尾頁

跳至