跳至

首頁

尾頁

大宅

好想快D照4D睇下BB呀…
幾時可以去照既呢?
又要去邊度照呢?我有朋友話要去醫院照喎?

別墅

我過幾日去梁鳯霞女醫生度照4d....收費係$1350冇oscar以外的問題問..但如果問埋就收$1600...價錢合理..我妹妹向個度照過...都好ok...

民房

回覆 #1 可愛小寶貝 的文章

嘩!你個醫生咁貴?!我上一胎揾咗個淨照4D(包圖片+CD),唔要vitamin,收HK$600.我同老公玩咗45min. 最初揾佢係人哋話,如果睇唔清楚 (尤其性別),佢會幫手彈下BB腳仔!今胎我都會揾佢平平地照4D!

大宅

回覆 #1 Dapp 的文章

你喺邊度照呢?
我都好心急但我連oscar都末照..其實幾wk先可以照4D ? thanks

子爵府

我都想知邊度有得照呀..
可唔可以通知我呀..
原文章由 Dapp 於 08-9-30 17:29 發表
嘩!你個醫生咁貴?!我上一胎揾咗個淨照4D(包圖片+CD),唔要vitamin,收HK$600.我同老公玩咗45min. 最初揾佢係人哋話,如果睇唔清楚 (尤其性別),佢會幫手彈下BB腳仔!今胎我都會揾佢平平地照4D! ...

大宅

原文章由 Dapp 於 08-9-30 05:29 PM 發表
嘩!你個醫生咁貴?!我上一胎揾咗個淨照4D(包圖片+CD),唔要vitamin,收HK$600.我同老公玩咗45min. 最初揾佢係人哋話,如果睇唔清楚 (尤其性別),佢會幫手彈下BB腳仔!今胎我都會揾佢平平地照4D! ...

咦咁平呀?你個醫生O係邊度呀?幾時可以照到丫?
好心急架去照呀!

別墅

其實照4D除左睇清楚bb個樣之外, 仲有無咩用架? 係咪唔似照結構同oscar咁緊要?

我諗緊好唔好去照, 雖然好想快d見到bb, 但又唔想成日搞住佢, 朋友的媽媽(係助產士)話照親都見到bb郁得好勁, 就係因為bb唔鍾意呀~~

民房

Oscar : 通常11-13wks 度頸皮,around 20wks 抽血,如pass, 多數唔抽羊水,因為要take risk冇咗個BB

2D or 3D : 主要用嚟check吓BB頭圍,身長。到20wks可以check 佢嘅結構,因為主要器官都有,例如:頭size,有冇兔唇,手腳size,手腳指齊唔齊,身長,性訓... (有D3個月都睇到sex organ,不過5個月confirm D囉!)

4D : 最好32?/34 - 36wks, 因為BB大部份發育好,而且太大又影得唔好。大主要係D父母要嚟玩吓,開心吓。睇到BB個樣,有color,有動感! (不過,只有做父母的才覺得可愛同有興趣。講真一舊舊都幾核突)

大宅

照4d最好係 28wk-30wk, 因over30wk bb 可能太大就照唔清楚.
我聽d媽媽講, 曾風样好似唔錯. 但我會係番翹康照. 因為吳醫生or洗醫生好好.

大宅

可以公開醫生資料嗎?
我都好想照4D, 如果係HK$600左右,我都會考慮下, TKS!

民房

回覆 #1 yyyokehk 的文章

我pm那個醫生資料比你。個醫生都係我c6上網揾嘅!平平地玩下,不過,佢都好細心,見我出面等瞓咗响度,叫護士出嚟睇我!(我有事會睇番自己醫生,雖然好貴但有信心D)

vivienen019,可能講得啱。因為昨日同老公傾,佢話冇咁遲。我都會再check下或者問醫生!

大宅

可唔可以pm埋dr既info俾我呀?? 我都想去睇下... 平平地600真係幾底呀..

原文章由 Dapp 於 08-10-6 18:25 發表
我pm那個醫生資料比你。個醫生都係我c6上網揾嘅!平平地玩下,不過,佢都好細心,見我出面等瞓咗响度,叫護士出嚟睇我!(我有事會睇番自己醫生,雖然好貴但有信心D)

vivienen019,可能講得啱。因為昨日同老公傾,佢話冇咁遲。 ...

子爵府

唔該PM埋比我呀...

大宅

I want the address too
many thanks

民房

回覆 #1 eidye 的文章

Just checked with doctor, it's better in 28-32wks for 4D. And check the updated price $600 (consultant fee) + $50 (DVD X1 & photos X4)

民房

pigpig25, 冬兒, eidye,
Pls check yr pm!

大宅

可以比埋我嗎?THANKS!

原文章由 Dapp 於 08-10-9 10:59 發表
Just checked with doctor, it's better in 28-32wks for 4D. And check the updated price $600 (consultant fee) + $50 (DVD X1 & photos X4)

大宅

thanks Dapp

別墅

Dapp 可以pm 俾我你睇開醫生的資料嘛? $650 都幾平播.

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

民房

Hello Dapp,

Can u pls also pm me of your 4D doctor's infomation, the price is very attractive!
thank you so much!

首頁

尾頁

跳至