夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

侯爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由 yys_judy 於 16-03-18 發表回

原帖由 eggcarol 於 16-03-18 發表
其實落你單一名,你老公照舊可做擔保人

琥珀宮

引用:無人知以後會點,無理由結婚就諗定離婚!但

原帖由 036347 於 16-03-18 發表
無人知以後會點,無理由結婚就諗定離婚!但老公係你的,你對佢有無信心先?同咪你比完首期,佢都係負責供的 ...

大宅

引用:回覆 luckybaby2011 的帖子我啱結婚1年依家

原帖由 yys_judy 於 16-03-18 發表
回覆 luckybaby2011 的帖子

我啱結婚1年依家懷孕8個月、生完我都會出嚟做嘢
最簡單層樓唔落你老公名咪得囉,做按揭同落名可以唔係同一個人都好似係得架

大宅

回覆 good_pig 的帖子

大宅

buzzvan 發表於 16-3-19 01:15
你試下咁同伯友講:而家買咗樓touch wood第日你哋離婚都有半層樓分,如果而家唔買,第日touch wood離婚,毛 ...
佢依家都唔想攞錢出嚟比返我.。如果我真係離婚佢可能會安心d㗎

大宅

yiyi20 發表於 16-3-19 01:24
層樓老公有份供,聯名好正常姐,點講都講唔通,跟本唔會比番錢你
估唔到我辛苦20年搵錢倒頭來自已無得用

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 yys_judy 於 16-03-18 發表回

原帖由 sscc0113 於 16-03-19 發表
最簡單層樓唔落你老公名咪得囉,做按揭同落名可以唔係同一個人都好似係得架

...
ftm未必上到會

大宅

汽水餅 發表於 16-3-19 01:26
你有冇兄弟姊妹? 如亞媽有啲乜(大吉利是)咁點攞番啲錢?
有一個細老的,就係細老買樓時阿媽要落阿媽名怕被佢老婆分咗層樓所以阿媽依家有樓在手再買樓要比貴税

大宅

回覆 sscc0113 的帖子

唔得㗎、我無做嘢一個人上唔到會㗎

大宅

good_pig 發表於 16-3-19 08:22
ftm未必上到會
係呀

大宅

減齡達人勳章

回覆:yys_judy 的帖子

你呀媽有兩層樓係手都要咁度縮,你係扲返自己儲係佢到既錢仲要係部分喳..自己個女就生仲要迫喺140呎劏房都唔理...點解唔叫佢比其中一層樓你住?佢自己就放租出去賺盡..仲叫你出去捱貴租..成日話驚你離婚,多餘既,你比都係比首期,供個part係你老公,條數好快大過首期,如果真係離婚分一半我覺得你賺左添啦明顯你媽自私底,錢一早應該自己儲,比左佢好難要返

瑪瑙宮

yys_judy 發表於 16-3-18 23:54
回覆 jeffkafung 的帖子

我亞媽覺得好大問題、我都就嚟生啦又要搬大D、租金又貴D,我亞媽寧願我哋繼續租屋 ...

同意 jm 話當預繳家用, 日後 ge 野自己同老公度, 唔使問您媽比意見.

大宅

引用:你呀媽有兩層樓係手都要咁度縮,你係扲返自

原帖由 Ting0731 於 16-03-19 發表
你呀媽有兩層樓係手都要咁度縮,你係扲返自己儲係佢到既錢仲要係部分喳..自己個女就生仲要迫喺140呎劏房都 ...

大宅

Ting0731 發表於 16-3-19 08:41
你呀媽有兩層樓係手都要咁度縮,你係扲返自己儲係佢到既錢仲要係部分喳..自己個女就生仲要迫喺140呎劏房都 ...
佢果兩層樓中有一層是我細佬結婚時買但阿媽又係驚我弟婦日後分咗層樓所以要細佬用亞媽名買,另一層係2人公屋未補地價兩佬住緊之前用我D錢買嘅但層樓我無名的

大宅

Nancy20090615 發表於 16-3-19 08:53
同意 jm 話當預繳家用, 日後 ge 野自己同老公度, 唔使問您媽比意見.
一筆過比曬20年的辛苦錢當家用、日後都唔知搵5搵得返、自已年紀都唔細了

大宅

引用:回覆+o_____o+的帖子多謝妳的建議,我亞媽

原帖由 yys_judy 於 16-03-19 發表
回覆 o_____o 的帖子

多謝妳的建議,我亞媽係擔心我日後如果離婚C6點都會有得分果層樓、如果我真係離婚後 ...
佢睇錢咁重就算離婚佢都唔會買樓比你嫁,唔好理佢,自己一家開心生活算啦好貪錢好恐怖呀

大宅

減齡達人勳章

回覆:yys_judy 的帖子

你媽好獨裁好自私,睇錢大過天,咩人都唔信,你細佬間屋又要加佢名,供又唔係佢供,就算弟婦有日離婚,唔通想人跟你個仔一世咩都無,人地都有付出架!佢間公屋都係用你錢買....個女想扲返自己錢去買個竇都唔得,佢覺得你地比貴租係你老公既事,佢完全無當人係一家人,唔駛為佢擔心,開口埋口離婚,咩呀媽黎架?你媽應該唔想比返錢你,留黎老左用...再唔係你話層樓同你媽名再搵老公擔保過到要求,睇佢肯唔肯扲錢,都唔肯既話根本就係佢唔會比錢你

大宅

回覆:亞媽唔肯比返D錢我(好長)

我係你唔會再比家用

伯爵府

你同佢講寫佢名,再寫遺囑百年歸老之後比返你,如果佢唔肯你就知佢咩人啦

子爵府

2023年兔年勳章

原帖由 eggcarol 於 16-03-18 發表
其實落你單一名,你老公照舊可做擔保人

首頁
12345...9

尾頁

跳至