美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前期待左好耐,今日終於第一次用Glamglow黑罐。
首先,原來500g都真係幾細罐。不過佢話淨係需要搽薄薄一層,咁我就真係搽得好薄。中間係有D好大塊的葉,照撻晒上面。
一上面嗰下,已經覺得「乸」住「乸」住。好彩我之前爬過好多文,話有咁嘅感覺係正常,因為係吸緊油同污糟野。
唔使兩分鐘,已經好些位置開始乾變左白色。好快就已經乾,等夠10分鐘就洗得。
洗的時候打圈洗,佢有好多好細的粒子,順便幫塊面做埋去角質。而且覺得咁樣更加可以推走吸到出黎的污糟野。
因為唔係搽好厚,所以好快已經洗乾淨。洗完之後塊面即時好有光澤。望真D,就見到好多黑頭浮左出黎,係咁易用黑頭針都清到好多。
搞掂晒時,係有D乾,不過即刻噴返花水,搽返野,感覺好乾淨好舒服,仲有少少香味。
我喺用Glamglow之前,試過好多隻deep clean mask,包括kiehls eve lom 等等, 其中係Fresh嘅泥mask,覺得都好唔錯。而家試左覺得Glamglow好似感覺更加清爽舒服。
不過咁嘅size黎講,香港賣得的確有D貴。未試過的話,可能試下搵代購嗰D,會無咁肉赤。
今次係我第一次出分享文,都係因為之前係另外的post應承過jm會出文分享。希望大家多多包涵!

Follow me on Instagram: Siubnui

大宅

引用:之前期待左好耐,今日終於第一次用Glamglow

原帖由 SiuBnui 於 16-03-19 發表
首先,原來500g都真係幾細罐。不過佢話淨係需要搽薄薄一 ...
請問黑同白的分別?

翡翠宮

自己上英國網/ 美國網平好多!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+SiuBnui+於+16-03-19+發表之

原帖由 choisum10 於 16-03-19 發表
請問黑同白的分別?
我無用過白罐,不過我見網上話白罐係升級版,有酸類成份,同樣做到去粉刺黑頭,但更著重去角質。我本身皮膚乾,所以就諗住用個基礎版試下先。同埋,白罐係同一價錢,但再細罐D。

Follow me on Instagram: Siubnui

侯爵府

SiuBnui 發表於 16-3-19 00:50
首先,原來500g都真係幾細罐。不過佢話淨係需要搽薄薄一 ...
我之前買咗SET藍罐+白罐(細SIZE),只用了藍罐,好保濕。因為我皮膚乾,打算夏天先試白罐。你如果要買保濕MASK,我覺得藍罐係超正的,你可以試~

伯爵府

How much n where to buy thx

大宅

引用:Quote:SiuBnui+發表於+16-3-19+00:50+之前

原帖由 KAY+2 於 16-03-19 發表
我之前買咗SET藍罐+白罐(細SIZE),只用了藍罐,好保濕。因為我皮膚乾,打算夏天先試白罐。你如果要買保 ...
請問藍罐係薄敷免洗抑或要過水的?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+16-03-19+發表我之

原帖由 Gladys-c 於 16-03-19 發表
請問藍罐係薄敷免洗抑或要過水的?
可做sleeping mask過夜,我就習慣薄敷10-15分鐘洗走

複式洋房

引用:Quote:SiuBnui+發表於+16-3-19+00:50+之前

我之前買咗SET藍罐+白罐(細SIZE),只用了藍罐,好保濕。因為我皮膚乾,打算夏天先試白罐。你如果要買保 ...
我都一次過買埋藍罐,都聽人講好好用,好期待呀!

複式洋房

引用:How+much+n+where+to+buy+thx

原帖由 PHOEBEANN 於 16-03-19 發表
How much n where to buy thx
上Lookfantastic好似$440左右,我搵代購就$400

男爵府

引用:Quote:原帖由+PHOEBEANN+於+16-03-19+發表H

上Lookfantastic好似$440左右,我搵代購就$400
而家LF glamglow唔送香港喇

男爵府

引用:Quote:原帖由+choisum10+於+16-03-19+發表

我無用過白罐,不過我見網上話白罐係升級版,有酸類成份,同樣做到去粉刺黑頭,但更著重去角質。我本身皮膚 ...
我用完黑罐塊面會有啲紅 白罐就唔會
白罐冇黑罐嗰啲類茶葉物體

男爵府

引用:自己上英國網/+美國網平好多!+

原帖由 Dwmn 於 16-03-19 發表
自己上英國網/ 美國網平好多!
美網邊度訂平?以前喺LF訂開而家唔送香港

男爵府

藍罐我就覺得so far so good
另買左紫罐同橙罐(查實都唔知係咪咁叫) 不過未試

伯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章

SiuBnui 發表於 16-3-19 13:09

請問你搵邊間代購,可否pm我

侯爵府

引用:Quote:原帖由+KAY+2+於+16-03-19+發表我之

原帖由 sppchocho 於 16-03-19 發表

...
咁你覺得邊隻保濕mask好用呀?

複式洋房

引用:Quote:SiuBnui+發表於+16-3-19+13:09+上Loo

原帖由 vvbb2214 於 16-03-19 發表
請問你搵邊間代購,可否pm我
Ok, PM-ed!

子爵府

回覆:今日第一次用Glamglow黑罐

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

我之前喺y拍買sample $30/5g..
其實好抵用,未試過可以試左sample size先啊:)

複式洋房

原帖由 sppchocho 於 16-03-19 發表

...
紫罐同橙罐有咩用架??

首頁

尾頁

跳至