嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我先生已經打咗電話去問, 應該約3月頭, 因為要同公司請假......

而家仲未confirm要做手術, 只不過想了解多D......

多謝你今日打電話比我, 而家放心去打防役針喇~~

原帖由 bebilam 於 09-2-20 14:36 發表
Hi,

我係之前同你傾過tel 0既 mami呀, 你有無打去book我介紹果位醫生? 而家真係confirm 左bb要做手術?

複式洋房

係我囝囝有心漏, 唔係我, 不過都多謝你回覆。

祝你同你囡囡都健康、快樂。

原帖由 chloemuichi 於 09-2-20 13:59 發表
不用擔心, 我之前也有心漏, 我也是生完我個女後才做手術, 我是讀中學時才發現心臟有雜音, 之後無理佢, 直至有左, doctor 話生完才處理, 我生完一年後做手術, 而家我個女都 5 yrs old lu, touch wood, 身體仍然ok, ...

男爵府

心漏是什麼???

民房

梁平*不過好貴*我囡囡剛出世一星期去看*四仟一次07價*現唔知*因去政府看*

民房

現在一直在葛量洪診治, (巳搬去瑪麗)半年覆診一次

子爵府

我女宜家十個月大都有呀
不過暫時個"lung"有5mm size.要keep住觀察
醫生話3歲前可能有機會埋口,都係瑪麗睇緊 (先前都係係葛量洪睇開的,因小兒心臟科搬左去瑪麗後就keep住係瑪麗覆診

複式洋房

瑪麗醫生叫我地排定期先喎..... 但仁安潘醫生就覺得可以繼續觀察.....好亂呀....
另外想知手術後情況, 例如要留院幾多日, bb會唔會好痛好辛苦,回家後要特別照顧?????

男爵府

好媽媽勳章

e...你睇左潘醫生嗱! 佢話繼續觀察即有希望啦,你比d信心. 另外瑪麗果邊照排期, 無需要佢地一定唔會幫bb做0架.

我囡囡食左年多藥, 上個月覆診醫生話佢情況穩定, 藥0既份量減左一半, 下次4月返去覆診如果情況無變有機會可以停藥tim呀! 記得我講過你要比心機湊bb, 等佢肥d嗎? 最初潘醫生都話bb有機會要做手術0架, 不過都係觀察住, 而家佢好有可能捱得過啦. 你加油呀!!

原帖由 newbornted 於 09-3-17 14:08 發表
瑪麗醫生叫我地排定期先喎..... 但仁安潘醫生就覺得可以繼續觀察.....好亂呀....
另外想知手術後情況, 例如要留院幾多日, bb會唔會好痛好辛苦,回家後要特別照顧????? ...

民房

我的BB都係心有問題,想看你介紹的醫生,請你可否PM我醫生的資料。
[email protected]
謝謝。

大宅

我BB出世後第3日CHECK到有心漏, 因為醫生聽到個心有雜聲,當時 到死, 因為我真係唔明白, 差前檢查,4D都做過,但查唔到 而家BB已經1歲半, 在 一歲時檢查過已經埋左,口 各位我好明白大家心情,

加油...加油

大宅

我bb依家2個半月大, 上星期照左心臟超音波, 有心漏, 個吼有6mm, 算中大呀.........好擔心, 醫生開左去水葯佢食, 要觀察住先, 不過佢話個吼位置偏高比較難自然癒合, 無又唔係無機會, 咁岩上星期又比大佢兩歲既哥哥傳染到啲咳,食奶明顯變差, 仲一食奶就喊, 每次最多食到2安要食成30mins, 仲隔成3個鐘一餐, 之前兩個月食到4安奶架, 成日共12安, 我好心痛呀, 有時仲咳到嘔番d奶出泥, 點算呀? 我個心無時無刻都好痛, 變得好易喊

原帖由 甜豆 於 09-4-22 00:23 發表
我BB出世後第3日CHECK到有心漏, 因為醫生聽到個心有雜聲,當時 到死, 因為我真係唔明白, 差前檢查,4D都做過,但查唔到 而家BB已經1歲半, 在 一歲時檢查過已經埋左,口 各位我好明白大家心情,

加油...加油 ...

首頁

尾頁

跳至