親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想落機0715後去草津(住湯田附近一晚),第二日去輕井澤住一晚,第三日去輕井澤outlet後返新宿住6晚的車程安排?因第一次家庭自由行到東京, 預計以下行程可以嗎或去箱根三日二夜好呢?謝謝各位多多指教!

0715 到成田過海關及買三日JR3days pass + 3days subways pass.
0915 NEX 去新宿
1100 到新宿寄存行李
1130 去大宮再轉新幹線/JR去上野搭1212乘草津3去長野原草津口
到長野原草津口搭JR巴士去草津

1515-1530 落巴士行去湯田的旅館(一井/KUSATSUONSENDAITOKAN旅館

Okay ?)

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bigtree001 發表於 16-3-20 12:40
想落機0715後去草津(住湯田附近一晚),第二日去輕井澤住一晚,第三日去輕井澤outlet後返新宿住6晚的車程安排 ...
理論上可行,但航班既野好難講,
如果一有乜事趕唔到去草津但你又訂左酒店就好麻煩。
我通常會建議第一日到埗同最後一日走唔好作長距離移動,
第一日留新宿,第二日先去草津比較好

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

6月去,第一日朝早7點落機就直去草津
打算買10000yen個jr pass~
撘nex到東京駅,係上野轉去草津
第一晚住草津
第二朝會落輕井澤
Gloria

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:請教9日8夜暑假東京遊行程,第一日0715到成田可否直去草津

第一日咁轉折去草津都辛苦,建議先去輕井澤。行李花小小錢在機場宅急便去新宿酒店

大宅

引用:第一日咁轉折去草津都辛苦,建議先去輕井澤

原帖由 ahmama 於 16-04-24 發表
第一日咁轉折去草津都辛苦,建議先去輕井澤。行李花小小錢在機場宅急便去新宿酒店

...
請問由成田去輕井澤買jr pass 會便宜d 嗎?

首頁

尾頁

跳至