自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 安安 於 08-10-1 15:19 發表

大婆係你?

事情發展得愈來愈古怪 ~~
我不幫29, 但我認為始終是人地的家事,當時人自己也沒有回應,嘈來有什麼用 ?
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

子爵府

原文章由 安安 於 08-10-1 15:28 發表

真係唔知喎....... 而家好想知喎反而.......

本來我都係諗住太戲劇性, 唔再追下去 ! 但是現在又好想知 ~~

子爵府

原文章由 莎莎莉莉 於 08-10-1 15:29 發表

網絡世界愈來愈荒唐古怪
只希望, 大家唔好咁多事
點解要搞咁多野出來?
就算果個係二奶都好, 係狐狸又好
人地的事, 請由番人地的當時人去處理 ...

係呀 ! 本來我都好想知, 都諗住一人一蚊行動, 都去 "踩場"看香港狐狸, 不過現在已沒有興趣了 ~~

我想 : 都是由人地的當時人去處理較好 ~

點都好,我希望那位正室會有完滿的結局 !

子爵府

原文章由 clementbaby 於 08-10-1 15:34 發表
me 2 la!

me 3 le !

子爵府

原文章由 莎莎莉莉 於 08-10-1 15:34 發表
有時我係度諗
其實網上面有好多人作故仔
但, 有d故仔作得來, 唔會害人
但係, 呢單野, 我會諗:
如果呢個"amy"
可能只係一個男朋友被人搶走了的人
佢唔甘心男朋友懷抱他投
所以故意作故仔出來
等人去破壞人家婚禮
結果 ...

主要係,我覺得這件事的發生機會率可以是100%,但可能是低於50%。

點解 ? 因為這件事涉及了法律責任 (通姦 ?),而且,真的比較dramatically了 !

不過,bk媽咪力撐 "amy",而慢慢有些媽咪又會想一想。我希望,不會破壞這個bk的大家庭。

每個人的意見不同,多多包容 !

子爵府

原文章由 f.u 於 08-10-1 15:44 發表

如果你唔信o既話,你大可以唔出聲囉,唔好再落井下石喇

所以,我們都希望正室會在這件事裡有美好的結局。即使我覺得戲劇性,但我一開始選擇了信,我就會認為有那隻狐狸29存在、那個負心男。

我也不認為不信的人落井下石的,因為如果同amy熟的媽咪,很了解她的生活背景的媽咪,也一定會很想幫她、幫她出氣。

但是如果不熟悉amy的媽咪(如我),一開始就會很想罵那29和負心男,然後慢慢發現點解amy沒有回應,只是我們自己罵,開始holdback想一想。

子爵府

原文章由 cubixluk 於 08-10-1 15:51 發表

雖然件事真 or 假真係要當時人先知, 但我吔唔識佢, 有 d 理性 d 既會咁諗真係唔出奇..
莎莎莉莉雖然唔識佢, 但可以 sure 唔係 29 , 因為已經有個仔 2-3 yrs 架啦... 响 05 topic 已經見佢存在, 你唔好敢話佢啦, 佢 ...

同意。因為這兒是 "自由講場"

我們可以用自己的理性想法去分析、也可以用感性的態度去同情或加以援手。

子爵府

原文章由 cubixluk 於 08-10-1 15:57 發表

of coz 記得.... 我個 b 都係 0511 架嗎...

總知, 我吔希望呢件事能 happy ending

me too la !

happy ending ~~

子爵府

原文章由 cubixluk 於 08-10-1 15:59 發表

其實佢都講得啱, 粉嶺事件, 佢都係 remind 下大家小心 d啫...

anyway, 希望你既熱心可以幫到佢吔啦

f.u.真係好熱心,希望可以幫到佢地啦 ! 起碼對受害人有positive support !

不過,現在揚得咁厲害,29分分鐘不擺酒了

子爵府

原文章由 f.u 於 08-10-1 16:43 發表

我唔會係呢度講o既,大家都唔好pm我喇,我知孩幫人,可能我係肉緊左,因為我係好憎果d咁o既畜牲,而amy由咁軟弱,所以我地幾個媽咪先咁肉緊想幫佢o既 ...

我地係看到你的肉緊架, 可能大家有不同的意見, 但不要太介意不同的意見架 !

希望可以幫到需要幫的人啦 ! 辛苦你了

我們期望的是happy ending !

子爵府

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-10-2 22:35 發表

係啦,笑人都唔啱架喇,仲話埋人地屋企人,講真,以前我都遇過呢類人咁話我個仔同我老公架!會知咩感受囉,就算唔嬲唔激氣,都會覺得嗰D人好無知亦好無品!講真每一個父母永遠都認為自己仔女係最好最可愛架啦!再者 ...

仔仔媽咪 :

我想你除了講得有道理外 (第一個叻叻手指仔)
再俾多一個叻叻, 我想你中文打字一定好勁

子爵府

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-10-2 22:45 發表

都話我講野不嬲長篇大論啦~~~多謝您有耐心去睇...

子爵府

原文章由 cubixluk 於 08-10-2 22:52 發表

佢吔 only 擺酒, 唔係註冊, 好似唔駛有人証婚架喎

講了我的心聲,cubixluk, 好快wor !

子爵府

原文章由 sandylaw 於 08-10-2 22:55 發表

咁我都係迴避一下較好

我都係咁話

子爵府

原文章由 WINNIEYIP 於 08-10-2 23:36 發表
呢個托皮岩岩改左名tim

已經唔係事主的事了 ~~

子爵府

原文章由 ICbaby 於 08-10-2 23:50 發表

係wor, topic 名都轉了.

內容都已烴和第一個post唔同晒啦 !

子爵府

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-10-3 10:29 發表

直投擺返圍和頭酒都得啦

到時多唔多人參加架 ?mouth:

子爵府

原文章由 PCCW2319 於 08-10-3 13:07 發表

咁咪幾好,佢老公要24hrs係屋企至可以做到唔比她再on-line架喎

如果係真, 連電腦都唔用得, 咁真係好無助 ~~

不過現在是千禧年代, 又不是從前五、十年代, amy又唔係小朋友...

首頁

尾頁

跳至