1-3歲

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

今早見到呢個分享, 急不及待係度些牙吓

內文為英文, 可以主力睇片, 淺白易明

http://www.itv.com/news/wales/20 ... -through-the-night/

好囉! 一覺瞓唔到天光唔係媽媽的錯。

之前我囝都係一晚醒幾次, 我都太累貪放便, 奶睡, 上兩週開始, 只比一次, 其他拍住佢, 就發現可能晚上氣溫變化大, 所以醒, 要安全感, 或者為醒而醒, 咁我有信心下一步就要戒夜奶啦
吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

別墅

回覆:ho-liday 的帖子

Page not found..:\'(

子爵府

回覆:laulau1120 的帖子

oh. 謝謝提醒

Should babies sleep through the night?

http://m.youtube.com/watch?v=KloS897cp-c

吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

男爵府

回覆:一覺瞓唔到天光唔係媽媽的錯

真係福音呀,好多媽咪都有呢方面既煩惱

翡翠宮

多謝分享啊,如果bb訓得唔好,大人都一樣

公爵府

叻叻勳章

好多時..佢地係唔係想要夜奶架...只係醒佐訓唔返...所以先咁架JA....

大宅

回覆:ho-liday 的帖子

訓幾多食幾多真係天生的
所以大唔好太緊張 放鬆心情
唔係個個小朋友都咁訓得
有d小朋友真係較醒訓、不需要訓咁多

我地做的是給予合適、安全的環境

子爵府

baby317 發表於 16-3-24 11:03
訓幾多食幾多真係天生的
所以大唔好太緊張 放鬆心情
唔係個個小朋友都咁訓得

同意, 我第一胎咩都唔識, 所以成日覺得自己點做都未夠好, 硃不知生完第二胎, 發覺有好多野時間到就自然會做得到

不過瞓覺呢家野, 真係有排搞...

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

多謝分享,照顧小朋友,好想一覺訓到天光。

首頁

尾頁

跳至