嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

除左huggie 0碼,仲有咩牌子介紹?
係公司附近間萬0只係見到得 20片裝,有無其他packaging??

囡囡預產係5月,想準備定。。。

大宅

回覆:mrswwang 的帖子

我果陣預NB size 1日用9塊用個半月,第二個月中開始轉細碼,用到而家就快3個月都仲用緊細碼。
日本牌子尿片幾好用,萬寧個人覺得偏貴

大宅

回覆:mrswwang 的帖子

頭幾日最fit 一定係Huggins 0碼,大概7-10日左右nb都著到嫁喇
我女出世時7磅2

複式洋房

回覆:初生bb要買定咩size 片?

你地通常去邊度買片會平d 呀?

大宅

引用:除左huggie+0碼,仲有咩牌子介紹?係公司附

原帖由 mrswwang 於 16-03-22 發表
係公司附近間萬0只係見到得 20片裝,有無其他packaging??
買定nb

禁止訪問

珍珠宮

一包0碼20塊唔洗3日用完,除非你係特大B啦,一般SIZE o既b都岩著。
0碼帶入院最方便。

複式洋房

引用:除左huggie 0碼,仲有咩牌子介紹?係公司附

買 merries nb

洋房

引用:除左huggie+0碼,仲有咩牌子介紹?係公司附

只得一個packaging 等BB出世叫人買都未遲!你都未知BB多重

大宅

上年7月生,佢出世重3.34kgs, 帶左2包0碼入院。總之買定2包huggies 0 碼,同2包huggies NB 碼就得。其實香好方便,落街就有藥房超市,到時唔夠再買。

大宅

我就未出世買左1包,H既0碼20片入院比BB用,啱啱用到夠出院,屋企就用merries nb 90片上網訂左4包,人地黎送左2包,用左6包nb 就要換S碼,細碼印像中用左5包度就要換M碼喇,直到而家3⃣️個半月大都仲keep 住用中碼,其實唔洗買定太多,每次1至2包已經夠,因為size 真係換得幾快,換片時留意BB脾位,會唔會太窄,有片印,或者果排成日爆屎,就可能要換大一個size 始終而家買尿片太方便,只係可能萬0會貴小小,但貨原充足 merries就係 用過最好用既

大宅

我仔二月出世
佢接近4公斤重
我買huggies nb碼比佢用
用曬之後就用merries nb 到宜家
佢就黎5公斤,但都仲用緊merries nb
我見佢吸尿同屎都幾強
反而白p對佢黎講就唔太岩用
因為條片會痴屁股

複式洋房

我入院係用晒入媽媽會送既sample
p牌送左10幾塊,其他牌加埋都有廿塊
我個女出世用唔到h 牌
bb 出世得2.5kg, 無pat pat, h 牌一包起條片就sir 左出黎
係醫院用sample, 濕左唔洗自己洗,可以試下d 牌子先買

複式洋房

我入院係用晒入媽媽會送既sample
p牌送左10幾塊,其他牌加埋都有廿塊
我個女出世用唔到h 牌
bb 出世得2.5kg, 無pat pat, h 牌一包起條片就sir 左出黎
係醫院用sample, 漏尿唔洗自己洗,可以試下d 牌子先買

洋房

請問入咩媽咪會先有片片SAMPLE送呀?暫時我入左D會都係奶粉會多。

醫院咪要自己帶尿片比BB用嫁?醫院唔會提供嫁?謝謝 

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

別墅

我今次都有幫表姐執走佬袋

我個人認為啦,用HUGGIES,2包0碼,2包1碼好夠啦

因為好快轉S 碼~

我都係幫表姐執左3包S碼先,唔夠用先再買,因為S碼買太多無用架,好快轉M碼,尿片隔鬆少少好過,太緊好易包(我認同樓上媽咪講架,要留意埋脾位)

HUGGIES 的初生片好好用,但千其唔好買S碼,因為佢CUTTING 唔岩HK BB,同埋好易漏架

白色PAMPERS 又好,綠色PAMPERS 又好,如果BB容易敏感就唔好買啦

我覺得MERRIES 係好好用既,透氣度高,吸又吸得好,但係佢真係咁多隻尿片入面最貴....我建議你夜晚先用,日頭可以用其他牌子既~~

女仔可以試下用MOONY ,其實MOONY 吸濕力都唔錯,但價錢比MERRIES 平,日頭換得咁密,用MOONY 都係一個好好既選擇~(我見女仔用MOONY 都好好^^)

如果鍾意防敏感,GOON 都好好架,但GOON 吸濕力唔係話好好.....同埋我見D 男BB鍾意多D

另外我都好推介NEPIA,NEPIA 尿片都係好好用,佢價錢都唔題,但吸力都唔錯架~而且好多地方有SAMPLE 派,(BABY OUTLET 買野一定有),所以我好推介~

希望幫到你

洋房

謝謝你地啊~~等我去拎下D SAMPLE用先~~

禁止訪問

回覆:sarahbabe 的帖子

首頁

尾頁

跳至