親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我經Airbnb book 了暑假住大阪(近心齋橋)的民宿, 已付錢,突然收到民宿主人話佢個apartment 現在不ok, 叫我住另一間apartment。雖然佢有話如我不ok,佢會refund 比我。覺得很麻煩,又擔心有問題。

有冇人試過這樣?

大宅

好媽媽勳章

引用:我經Airbnb+book+了暑假住大阪(近心齋橋)

原帖由 ononchu 於 16-03-26 發表
我經Airbnb book 了暑假住大阪(近心齋橋)的民宿, 已付錢,突然收到民宿主人話佢個apartment 現在不ok, 叫 ...
我上次又係甘,經airbnb book台灣民宿
重要係臨出發2星期先通知我
我即時同客服聯絡
民宿主人退$再加airbnb 額外1%賠償
如再book另一間民宿而$係高過之前果間
甘果1%就可以用
如小過或退款就用5到果1%
亦可選擇全額退款
(冇收任何手續費)

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

ononchu 發表於 16-3-26 14:21
我經Airbnb book 了暑假住大阪(近心齋橋)的民宿, 已付錢,突然收到民宿主人話佢個apartment 現在不ok, 叫 ...
其實就算唔係 airbnb,酒店都有可能發生,
我之前 book 酒店都試過類似情況,
不過佢幫我安排左,兩間酒店又唔係遠,
價錢又不變,
我都覺得OK

珍珠宮

回覆:已Book 大阪Airbnb,但民宿主人突然叫我住另一個apartment

酒店極少發生這情況

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:酒店極少發生這情況 +

原帖由 youhello507 於 16-03-26 發表
酒店極少發生這情況
酒店當年澳門威尼斯人開幕試過,當時可能好爆,又不夠人手執,check in 又搞吾到,安排我家人去其他酒店

其他酒店我未試過。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

回覆:已Book 大阪Airbnb,但民宿主人突然叫我住另一個apartment

新開果 d ,除非半價,我都等大半年先入住,免得做白老鼠

侯爵府

畀面勳章

引用:酒店極少發生這情況

原帖由 youhello507 於 16-03-26 發表
酒店極少發生這情況
agree. 係民宿出現多好多。apartments 係屋主自己run, 個人問题如突然sell off, 不在當地etc, 無人帮手. hotel 有成班人run, less risk.

不嬲airbn 都有呢D risk, 旺季我绝對不用,突然短時間找hotel 好貴。其實airbn has no control over house owner, risk 係自己食埂。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+youhello507+於+16-03-26+發

原帖由 daisy17772 於 16-03-27 發表
agree. 係民宿出現多好多。apartments 係屋主自己run, 個人問题如突然sell off, 不在當地etc, 無人帮手. ...
得果 1% 賠都冇用啦!

反而你取消又罰得勁重

你講得啱,旺季真係諗清楚

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+youhello507+於+16-03-26+發

原帖由 daisy17772 於 16-03-27 發表
agree. 係民宿出現多好多。apartments 係屋主自己run, 個人問题如突然sell off, 不在當地etc, 無人帮手. ...
我淡旺都不選民宿,太無保障。平左吾夠食驚風散。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

別墅

Airbnb不嬲無保障,而且非法!
好多都係租上租!

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業 / 個人 / 團體 廣告或宣傳推介成份之字句 / 圖片 / 超連結

珍珠宮

Bnb 好似尋寶

有次在大阪 book 6 人床位,每人$150晚
一間房過

傳統酒店冇可能有

男爵府

youhello507 發表於 16-3-26 18:54
酒店極少發生這情況

試過公司訂酒店去到先話冇房禾

首頁

尾頁

跳至