心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB下個月出世!!因為經濟關係兩公婆都要返工!!諗住坐完月就放係家姐度湊!!放假或者收早會帶返屋企!!之前同c6傾過話比4k一個月我家姐!!但係c6話,如果比得4k點解唔請工人!!
我自己就覺BB太細,唔係好想交比外人湊!!同埋又要多個人係屋企!!
大家點睇??如果係你哋會點做??

珍珠宮

試吓請工人,叫你家姐睇頭睇尾好過啦,你生左就會知多一個人幫手好好多

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆:比自己親家姐湊BB!!

4千.....
你c6睇到好大.......

請工人一個月人工都$4210,仲要包佢食包佢住又未計水電煤起碼貴一陪,保險中介雜價,一個月起身碼$6000

如果請本地ee$60至$80一個鐘,一個月一萬蚊起....

最平放bb係育嬰園,大約$5000個月,排隊排到bb3歲先有位

你家姐幫手,起身唔洗驚bb比人瘧待,仲人請價$4000,槲飯應啦

cocov    發表於 16-4-10 16:27
APIGMA    發表於 16-4-6 23:48
luvkaka    發表於 16-3-30 17:29
秘書妹妹    發表於 16-3-30 13:39

珍珠宮

請工人可以留响屋企湊,如果响家姐度住,要bb 返屋企住有難度,要用一個長時間去調校

男爵府

你个C6真是食米吾知價?$4000 揍半曰差吾多?樓上說得合情合理,你家姐真吾話得快啲比你个C6睇吓啦?叫佢要對你家姐客氣啲好啲潻?

大宅

放假或者收早先帶返屋企?咁即係會湊過夜啦,
工人都唔會幫你睇過夜囉,對住工人好勞氣,咩都要教,驚佢虐待bb,搵本地姨姨都只係湊星期一至五,9至6,我係幫人湊bb既姨姨,你地究竟知唔知湊1個小朋友要用幾多心機,耐性,體力。。。?如果4000你家姐都肯幫你湊過夜既話,我只能講佢真係好錫你,但唔該請你兩公婆檢討下,小朋友係你地兩公婆生既,需要家姐幫忙湊bb仲要同佢計較,我真係睇唔過眼

禁止訪問

引用:BB下個月出世!!因為經濟關係兩公婆都要返工

複式洋房

引用:放假或者收早先帶返屋企

原帖由 puitung 於 16-03-27 發表
放假或者收早先帶返屋企?咁即係會湊過夜啦,
工人都唔會幫你睇過夜囉,對住工人好勞氣,咩都要教,驚佢虐待 ...
又唔駛講到檢討嘅!!!我又唔係講我家姐會湊得唔好!!!只係同老公有兩個意見問吓大家點睇啫!!!本人梗係見到家姐好先搵佢喇!!!同埋有邊個唔想BB成日都係自己身邊架!!!都係經濟問題先要搵人湊啫!!!

禁止訪問

回覆:mrsloisfrankie 的帖子

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:BB下個月出世!!因為經濟關係兩公婆都要返工

原帖由 mrsloisfrankie 於 16-03-26 發表
BB下個月出世!!因為經濟關係兩公婆都要返工!!諗住坐完月就放係家姐度湊!!放假或者收早會帶返屋企!!之前同c6 ...
你諗住……有冇問過家姐,肯唔肯湊? 仲要過夜……

伯爵府

四千蚊比我都唔湊啦,我会叫你請工人啦,咁辛苦

複式洋房

回覆:julieko 的帖子

複式洋房

引用:Quote:原帖由 mrsloisfrankie 於 16-03-26

原帖由 Sumyeema1 於 16-03-27 發表
你諗住……有冇問過家姐,肯唔肯湊? 仲要過夜……
未有BB時已經講好咗比佢湊!!!

複式洋房

回覆樓主:

請工人咁多雜費,計埋一個月都6千啦,老公身在福中不知福。又唔會虐待個b

大宅

如果你租地方,搬去姐姐那區比較好,你們可以多見到bb .. 待經濟好一些,可考慮請姐姐。其實姐姐如果不用工作,年輕而且照顧小朋友數目不多,可以交她凑。妳家姐真好!好好待她

琥珀宮

mrsloisfrankie 發表於 16-3-26 21:28
BB下個月出世!!因為經濟關係兩公婆都要返工!!諗住坐完月就放係家姐度湊!!放假或者收早會帶返屋企!!之前同c6 ...

4千湊埋過夜?抵到爛啦,根本就係親人價,仲想點?朋友請本地ee上門湊,朝八晚七,放六及紅日,六千一個月。

複式洋房

引用:如果你租地方,搬去姐姐那區比較好,你們可

原帖由 somattb 於 16-03-27 發表
如果你租地方,搬去姐姐那區比較好,你們可以多見到bb .. 待經濟好一些,可考慮請姐姐。其實姐姐如果不用工 ...
住得都算近!!!一個西鐵站就過到去佢嗰邊!!佢自己得一個小朋友即我姨甥已經讀緊小3!!!
其實就算無得放假但係收早我都會過去陪吓BB架!!!同埋已經再同C6傾過!!!因為佢啲數目嘢真係唔係好得!!!宜家同佢講清楚條數點計,佢都無再話請工人差唔多喇!!!因為知道自己諗少咗好多嘢!!

男爵府

我都係做家姐,之前幫個妹湊初生B,每日湊幾粒鐘,冇收錢嘅⋯⋯我想講係自己一家人真係冇計,湊B堅辛苦但我好開心,因為係自己姨甥!最起碼唔會虐待個B!我自己都有一個K2小朋友,但會當個姨甥係自己個B,所以會好錫!4仟或6千,真係好抵,買個安心都唔只呀!樓主好好説服你C6啦!

子爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

$4000仲要過夜、真係超友情價!你好幸運有個錫你既家姐
我都係家姐但我已經表明唔會幫細佬湊B因為實在太辛苦、佢比幾多$我都唔制

伯爵府

mrsloisfrankie 發表於 16-3-26 21:28
如果我係你家姐知道你老公咁講,我唔會幫你湊,4千元你叫你老公搵人揍丫

小寶貝兒    發表於 16-4-17 14:40
okhk    發表於 16-4-2 11:06

首頁

尾頁

跳至