夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

老公不時發開口夢,通常講得很清𥇦很大聲。但通常都是發一些惡夢,在夢裡嗌他自己的父母兄弟要拯救他們。

現在凌晨三時,剛剛他又發開口夢吵醒了我。他駡我「死八婆,懶到成隻豬咁,又生唔到仔,我一毫子都唔會分比你!」

平日我們很恩愛,他對我我對他也很好,沒有什麼吵架,他沒有向我説過什麼不滿。不過我因為工作太忙太長時間沒有做很多家務。不過大家也遇到生仔問題,他與我各自都有生育問題,幾年也未能成孕。他性格也孤寒,是個守財奴,我們財政獨立,他沒有把我的名字加入他任何財產。

剛才他大聲的開口夢弄醒了我,我一臉茫然,坐了起身。他隨後也醒了,問我他是否發開口夢,他知道自己在夢中鬧我。我於是流涙,他也知道我唔開心。但他說:「發夢啫,唔駛咁認真!」然後他若無其事繼續瞓覺。

我很不開心,其實有時我覺得他不是很愛我。我明早醒來應用什麼態度面對他呢?要表現出我很傷心憤怒嗎?要跟他講講他鬧我的內容了解一下他心內的想法嗎?

男爵府

引用:老公不時發開口夢,通常講得很清𥇦

原帖由 Adaheeheehee 於 16-03-28 發表
老公不時發開口夢,通常講得很清𥇦很大聲。但通常都是發一些惡夢,在夢裡嗌他自己的父母兄弟要拯救 ...
因為發夢嬲講唔通 ! 我成日發夢同第二個拍拖

wcpcelia    發表於 16-6-7 16:07
SiuBBee    發表於 16-5-31 14:06

侯爵府

引用:老公不時發開口夢,通常講得很清&

原帖由 Adaheeheehee 於 16-03-28 發表
老公不時發開口夢,通常講得很清𥇦很大聲。但通常都是發一些惡夢,在夢裡嗌他自己的父母兄弟要拯救 ...
哇,你老公份人好表裡不一wor,佢唔辛苦ge咩

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

大宅

引用:Quote:原帖由 Adaheeheehee 於 16-03-28 發

原帖由 mwmyway 於 16-03-28 發表
其實都幾得意, 不如搵電話錄低佢過番俾老公聽

男爵府

畀面勳章

回覆:老公發開口夢閙我,他的心底話盡露

比我都接受唔到,冇咁諗又點會發夢都講出囗?雖然只係發夢,但又中曬你地而家既問題,係我都介意

丫雅    發表於 16-4-9 19:44

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Adaheeheehee+於+16-03-28+發

原帖由 Emanuelb 於 16-03-28 發表
因為發夢嬲講唔通 ! 我成日發夢同第二個拍拖
咁俾着你你會若無其事對着他嗎?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Adaheeheehee+於+16-03-28+發

佢係D好好脾氣、平時笑笑口嘅人,有時我對佢有意見,佢多數忍住唔出聲。可能他心裏積了很多怨氣?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+mwmyway+於+16-03-28+發表哇

原帖由 bcg_cherrie 於 16-03-28 發表
其實都幾得意, 不如搵電話錄低佢過番俾老公聽
我以前錄過好多次音𠺢喇,不是新鮮事。而今次佢一紥醒都記得佢自己啱啱鬧過我D乜。

複式洋房

引用:比我都接受唔到,冇咁諗又點會發夢都講出囗

原帖由 averymom 於 16-03-28 發表
比我都接受唔到,冇咁諗又點會發夢都講出囗?雖然只係發夢,但又中曬你地而家既問題,係我都介意

...
就係覺得佢應該心入面有咁諗,所謂日有所思 夜有所夢。我依家起咗身喇,都唔知點面對佢。你地教下我啦。

wcpcelia    發表於 16-6-7 16:07

侯爵府

引用:Quote:原帖由 mwmyway 於 16-03-28 發表哇

佢係D好好脾氣、平時笑笑口嘅人,有時我對佢有意見,佢多數忍住唔出聲。可能他心裏積了很多怨氣?

...
如果生左小朋友,一樣有好多不滿,我覺得唔似積埋積埋,姐係唔係怨氣問題,我覺得似佢睇咩都唔順眼問題,表面上EQ好高其實最低就係佢,衰在平時又唔出聲,好鬼假

男爵府

引用:Quote:原帖由+Emanuelb+於+16-03-28+發表因

咁俾着你你會若無其事對着他嗎?
其實你話佢平時好好脾氣又對你好,咁即係現實生活佢己好努力做好老公既角色,咁係虛疑既世界都無得做番自己會好辛苦。俾我真係會唔開心,但唔會怪佢。其實家務可以搵鍾點做,生小朋友真係好難我明 可能真係要攞出來傾下真係touchwood 唔會有自己仔女大家要有咩共識。唔係估估下對大家關係都好傷害。

複式洋房

如果生左小朋友,一樣有好多不滿,我覺得唔似積埋積埋,姐係唔係怨氣問題,我覺得似佢睇咩都唔順眼問題,表 ...
有時我都覺得佢可能有D假,但只限於言語上...因為佢不滿嘅時候係會面部冇表情嘅(甚至黑面⋯所以未致於笑笑口)但口𥚃唔會返撃/返駁。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 mwmyway 於 16-03-28 發表如

有時我都覺得佢可能有D假,但只限於言語上...因為佢不滿嘅時候係會面部冇表情嘅(甚至黑面⋯所以未致於笑笑 ...
佢唔出聲黑面果陣,可能心裡無限媽叉緊你

複式洋房

引用:比我都接受唔到,冇咁諗又點會發夢都講出囗

原帖由 averymom 於 16-03-28 發表

...
如果你都介意,你會點面對佢?

複式洋房

佢唔出聲黑面果陣,可能心裡無限媽叉緊你
可能係

子爵府

引用:Quote:原帖由 mwmyway 於 16-03-28 發表如

有時我都覺得佢可能有D假,但只限於言語上...因為佢不滿嘅時候係會面部冇表情嘅(甚至黑面⋯所以未致於笑笑 ...
男人好多時將不滿收起心
到有小三果時就將個責任推落你到話你點點點
都係著手同佢傾同去解決
我反而覺得話你果d應該係真心話
溝通,解決啦...
明知有問題由佢唔理
問題只會越積越厚

未經本人同意,請勿轉載內容!

複式洋房

原帖由 Emanuelb 於 16-03-28 發表
其實你話佢平時好好脾氣又對你好,咁即係現實生活佢己好努力做好老公既角色,咁係虛疑既世界都無得做番自己 ...
家務上傾過喇,我地完全唔煮飯嘅,所以清潔上不太複雜,佢覺得自己做得到,兼且佢孤寒唔想洗錢。

生仔上我們已有共識做人工受孕。但他其實一直覺得自己生育機能上冇問題(但其實係掹車邊),我為免傷佢自尊心,我會不避嫌講我都有問題。

複式洋房

原帖由 eggpudding 於 16-03-28 發表
男人好多時將不滿收起心
到有小三果時就將個責任推落你到話你點點點
都係著手同佢傾同去解決
謝謝你的意見

珍珠宮

樓主,你老公咁孤寒,無仔女仲好啦,而家已經咁樣,有仔女之後仲嚴重,吾好希望佢會改變。如果系我,一定唔生小孩

瑪瑙宮

Adaheeheehee 發表於 16-3-28 09:40
家務上傾過喇,我地完全唔煮飯嘅,所以清潔上不太複雜,佢覺得自己做得到,兼且佢孤寒唔想洗錢。

生仔上我 ...

您地唔煮食又無小朋友, 根本做果 d 家務濕濕碎, 佢重要不滿?

首頁
12345...6

尾頁

跳至