夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:老公發開口夢閙我,他的心底話盡露

嘩,好傷心

死八婆---懶到隻豬都咁---生唔到仔

句句咁hurt

佢唔醒都抄醒佢鬧下佢先

民房

無聽過夢境與現實系相反的咩?如果發開口夢贊你就……

水晶宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

比我為左証明个夢既說話係假既
我要分老公一半身家
傻傻地結左婚做女人吾保障自己点得
嫁你仲咩
係咪生仔咁重要先
如果係既生吾到咁点先
如果一定要生
而我又生吾到
為免有心結
真係傾清楚好喎

無謂遲d黎怨

水晶宮

回覆樓主:

發夢對一個人的感覺係同現實一樣,我相信佢的確不滿你了。

禁止訪問

男爵府

我覺得係潛意識
可以改就盡量改
我聽到都會傷心 有條刺

別墅

回覆樓主:

發夢姐,take it easy

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

回覆 Adaheeheehee 的帖子

唔好介意我坦白, 呢個完全係佢心底話, 只係詶左覺無意識壓制住先講左出黎, 唔存在發開口夢唔使當真.

樓主自己真係要好好打算一下將來.

洋房

大方d, 下次錄低佢比番你老公睇。
當係開個玩笑囉,兩公婆唔洗下下咁認真,開下玩笑就開心好多

珍珠宮

回覆:老公發開口夢閙我,他的心底話盡露

或者佢鬧戈個唔係你呢~
你知啦~有時發夢,另一半會變左第二個。。。😅

大宅

咁比著邊個聽到老公咁講都會唔開心.
不如樓主當比個機會自己檢討囉! 例如樓主都覺得自己小做家務, 咁咪可以做多小小, 好似偶爾煮下飯氹下老公咁. 生BB呢樣, 樓主就唔好比咁大壓力自己. 畢竟樓主心知問題唔係淨係係自己一個人到, 係雙方都唔易有BB.
樓主老公知自己講咗D令樓主唔開心既說話, 就一定會發現樓主為佢既改變, 可能佢會感動同珍惜, 到時2公婆感情反而會仲好呢.
祝福樓主.

男爵府

DHA勳章

下,咁應該真係存在問題係到

公爵府

回覆:Emanuelb 的帖子

係囉,唔洗咁介懷,開口夢嗟

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

我覺得一半一半啦,因為是夢,真假各半。可能在夢裡發生了些磨擦,你也說了很難聽的說話,所以他反應如此強,你不用介懷佢語氣,不要當他真的罵你,他也不想,發夢係不受控制的。不過這也反映咗佢確實受呢啲問題困擾著,大家好好傾下有乜解決方法。家務方面有乜佢最著緊或眼唔順眼? 嗰啲可以著重處理一下,互相分擔,或添置些高效電器幫助,如吸塵機械人、洗地機、高溫蒸氣清潔機、洗碗碟機,慢慢添置,甚至請個鐘點,家務能做得輕鬆啲也就會較有動力做。

至於生育方便,真要搵專家幫手,隨著年紀大,大家也要商量下點去推進此事,是否改變生活方式會有幫助? 如你份冇咁忙既工,養好身體,或搵專家和依靠技術,大家諗住試到幾時? 如果到了某時限,是否要繼續試? 如始終不成功,冇子女對你們關係影響有幾大? 佢是否接受到? 會考慮領養嗎?

始終找個機會講清楚,把問題掃進地毯底當見唔到冇用,大假隔閡愈來愈深時,佢怕傷害到你又唔講,到他日在出面搞大咗其他女人個肚時,問題層面和傷害也就大很多了。

子爵府

回覆樓主:

樓主平日返工忙不煮食,咁至少weekend 都煮餐飯煲個靚湯吖,夫妻間維繫真要付出架,不能一句忙做檔煎牌,老公都講到出口不滿,你也要正視問題。一個星期煮一餐,例如逢星期六煮餐好既,好食既你讚下佢,佢讚下你,之後大家可能好期待每個 weekend既來臨

子爵府

畀面勳章

回覆 bcg_cherrie 的帖子

用黎做聆聲
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

大宅

Adaheeheehee 發表於 16-3-28 04:02
老公不時發開口夢,通常講得很清𥇦很大聲。但通常都是發一些惡夢,在夢裡嗌他自己的父母兄弟要拯救 ...

潛意識反應!

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔好介意, 我可以話呢個係心底話
我都發過係夢到罵我媽媽, 因為佢係我媽, 我冇可能現實話佢, 呢積怨係內心發洩唔到, 竟然發夢就好順口咁咩都罵哂出口
所以我覺得要正視問題, 2 個要好好傾下

複式洋房

發夢應該係控制唔到,算啦

首頁

尾頁

跳至