論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

喺agent度睇啱左個完約賓,佢6月完約,我地6月中需要佢,咁agent叫我約星期日去簽約,因個賓放星期日。但我今星期日出trip,佢叫我一係呢兩日落去搞晒手續先(即俾錢先),佢地整合約。但我擔心如果俾左錢,個賓又拖住唔簽約既,我地就被逼要揀死呢間agent入面其他helper, 我應該點做好呢?

子爵府

heiphy 發表於 16-3-31 19:20
喺agent度睇啱左個完約賓,佢6月完約,我地6月中需要佢,咁agent叫我約星期日去簽約,因個賓放星期日。但我 ...

其實還有2個多月大把時間交申請,5月交申請都可以,不急於一時,你交晒錢姐姐唔肯簽你都唔知換唔換人,agent係想簽成才催你,我就一定要姐姐當面簽約才支付所有費用以保障自己利益,建議你推遲一個星期約埋姐姐一齊簽,唔好聽agent講交訂金先,一去無回頭。

大宅

回覆:heiphy 的帖子

其實點解叫你簽約先,因為好多時係完約姐姐㨂你,唔係你揀佢。另外,當然agent 想快D攪掂單生意啦!

男爵府

我個姐姐又係6月完約,唔知係咪你睇中o個個

男爵府

回覆:同本地完約賓簽約而僱主先簽約有問題嗎?

咁又真係唔穩陣,約埋一齊簽先有保障喎。

男爵府

引用:我個姐姐又係6月完約,唔知係咪你睇中o個個

原帖由 happyaiden 於 16-03-31 發表
我個姐姐又係6月完約,唔知係咪你睇中o個個
你姐姐現任僱主係咪喺沙田架?我想請嗰個既現任就喺沙田呀

男爵府

咁應該唔係喇,我地唔係住沙田

首頁

尾頁

跳至