懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

我近哩兩日開始無晒(作嘔作悶), 我宜家 9 周多 d , 早兩日超過 bb 好正常, 但我無晒害喜感覺還算正常嗎???

正常可以幾耐照一次 bb 咖, 我好擔心, 雖然早兩日超過 bb 係無事, 但我感覺唔到有 bb 感覺, 係 bb 周數太細定係唔一定每個媽媽都會 keep 住有害喜感覺呢???

男爵府

原文章由 baby_queenie 於 08-10-4 20:13 發表
我近哩兩日開始無晒(作嘔作悶), 我宜家 9 周多 d , 早兩日超過 bb 好正常, 但我無晒害喜感覺還算正常嗎???

正常可以幾耐照一次 bb 咖, 我好擔心, 雖然早兩日超過 bb 係無事, 但我感覺唔到有 bb 感覺, 係 bb ...

放鬆 d啦..個 bb 無咩事..心情開朗 d 就會對個 b 好 d 架啦..

大宅

照過bb無事就係正常啦..因為畢竟你宜家先得9weeks多d,你唔會感覺到bb的活動,而害喜係因人而异的,嘔唔嘔,同埋嘔幾耐都係話唔定既,只要你放鬆d,凡事小心d,食野注意d,咁就唔會有事ga啦...

複式洋房

Relax啲啦!!你而家都係得 9 wks 多啲仲早呀,所以冇咁快會感覺到阿B在郁動!!(特別是第一胎呢) 我自己都差不多成廿幾週至感覺到呀!另外『害喜』情況就因人而已,有些人在陀bb期間一啲『害喜』感覺都冇,有啲就 都死呢!!一切順心,祝bb健健康康!!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

照過 bb 無問題, 就唔洗太擔心啦!!

害喜真係因人而異, 我駝仔仔咁耐, 都無咁點嘔既, 另外我一個同事嘔到返唔到工, 要停薪留職

放心 d, 笑多 d, 到時生個開心 bb

[ 本文章最後由 szeszes 於 08-10-5 14:03 編輯 ]

洋房

如果你真係唔放心可以買胎心機 300一部 因為我陀阿女時咩特徵都沒同平日一樣所以我成日好擔心就去buy左 我想住看一次私家都700啦 聽唔到先找醫生都未遲不過好似要10幾周先聽到架

別墅

胎心機係邊道有得買呀...??

洋房

Yes!Relax啲啦!! I also feel nothing for both my babies when I am preganant for only 9 wks!

原文章由 squaresquare 於 08-10-5 13:48 發表
Relax啲啦!!你而家都係得 9 wks 多啲仲早呀,所以冇咁快會感覺到阿B在郁動!!(特別是第一胎呢) 我自己都差不多成廿幾週至感覺到呀!另外『害喜』情況就因人而已,有些人在陀bb期間一啲『害喜』感覺都冇,有啲就 都死呢!! ...

複式洋房

無咁快感覺到 BB o架, 我19wk先感覺到胎動...同埋害喜現象會隨時間消失o架

大宅

放心la,我到現在(除o左一次食錯中藥,嘔之外)都未試過作嘔作悶。

首頁

尾頁

跳至