親子旅遊

跳至

首頁
12345...24

尾頁

複式洋房

回覆:開心sharing, 宜蘭台北5天遊

可以pm包車司機資料給我嗎? 謝謝

大宅

麻煩各位,如要司機資料,請直接PM我,謝謝!

我怕被封帖呀

複式洋房

Pls pm 包車大哥資料,十分謝謝

複式洋房

想要包車司機資,謝謝!

別墅

多謝你的分享,可以提供司機資料嗎?謝謝

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

回覆 theloveone 的帖子

謝謝你分享.
我仔7歲暑假想帶佢去宜蘭,我地全家都係第一次去.
想問7歲仲有咩好玩?自然捲民宿乾淨嗎?
其實民宿仲有咩玩?附近仲有咩行?

大宅

麻煩我想要包車的電話!感激!

大宅

引用:回覆 theloveone 的帖子謝謝你分享.我仔7歲

原帖由 SHARONJULIO215 於 16-04-11 發表

謝謝你分享.
出發前,我都估唔到宜蘭咁啱小朋友玩,同埋咁多diy活動給小朋友玩。。你要上網揾吓資料,揀d你認為適合你自己小朋友嘅活動了。
蜡藝彩繪館,lego積木博物館,農場,我覺得啱7歲男仔,其他地方就要視乎你小朋友本身喜好再選擇了。暑假先去玩,仲有大排時間搜集資料
另外,自然捲北歐民宿,我自己住過覺得好玩,但相比其他民宿自然捲係比較貴。一般宜蘭民宿都像香港的新界村屋,所以附近係無街行,除非近夜市啦。上網搜尋\"宜蘭民宿網\", 內有很多民宿資料

大宅

引用:回覆 theloveone 的帖子謝謝你分享.我仔7歲

原帖由 SHARONJULIO215 於 16-04-11 發表

謝謝你分享.
補充少少,7月好像有個童玩節,同埋行車期間,司機有同我地講過有d住宿,裡面是渡假村,可以在渡假村玩足成日,你都可以考慮吓

複式洋房

可PM 司機大哥的聯絡方法嗎? thx

大宅

請問你農場同蜡藝彩繪館你用左幾多時間去玩呀?
我下個月出發
想PLAN 好D 時間
同埋可唔可以SHARE 多D 宜蘭食既DETAILS?

大宅

引用:請問你農場同蜡藝彩繪館你用左幾多時間去玩

原帖由 acernok 於 16-04-12 發表
請問你農場同蜡藝彩繪館你用左幾多時間去玩呀?
我下個月出發
想PLAN 好D 時間
宜牧農場,我地喂下豬仔,羊,兔仔,玩下網床,鞦韆,去小商店買下野,用了45分鐘左右。另外,小商店裡,我見有diy彩繪豬仔及其他動物,不過我地無玩。
蜡藝彩繪館,就好玩囉,由一個館,玩到第5個館,順住玩,自己同小朋友都覺得好玩,最後買埋小商店d蜡筆或精品,差不多一小時,請記得每張入場票,可以在小商店當100元台幣使用,唔想花錢,都記得揀番100元台幣貨品啊!(職員無主動提我,門票我當100元台幣用,要我問先回答,記得多加留意)

食,我地就食當地簡餐,即係路邊小店,同埋其中一日中午就食小店嘅私房菜,晚上就夜市攪掂。包車司機有建議過出名嘅食雞,食拉面,同懷舊食肆嘅地方,最後,我叫司機安排我地嘅午餐,我地對食要求不高

大宅

多謝你既資訊我住間民宿係宜農隔離
打算第2日起身先去, 咁我知道大約預幾多時間約司機 :D

男爵府

回覆:開心sharing, 宜蘭台北5 ...

請問樓主第三天宜蘭去十分行李點算?

無聊閒在家

大宅

引用:請問樓主第三天宜蘭去十分行李點算?

原帖由 Amy47 於 16-04-17 發表
請問樓主第三天宜蘭去十分行李點算?
第三天行李??
早上司機到民宿接我們,所有行李放在的士最後一排,第一及第二排是乘客座位給我們坐的,車子好寬闊,坐得很舒適。玩晒d景點後,最後在台北車站附近酒店門口放低我們,全程不用拎住d行李周圍走

男爵府

可否pm埋我,謝

大宅

引用:剛剛復活節假期,第一次台灣自遊行,出發前

原帖由 theloveone 於 16-04-02 發表
剛剛復活節假期,第一次台灣自遊行,出發前上網睇咗好多有用的資料,做足功課先出發

2大2小 (8歲 ...
響天堂 超平又美味

大宅

回覆:theloveone 的帖子

hi, 可以pm包車司機資料嗎?thx

複式洋房

請pm我包車哥哥資料,謝謝

CathyDannyBB  可否pm 司機資料
Thanks  發表於 16-4-18 14:42

禁止訪問

回覆:theloveone 的帖子