嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

本人兒子6歲,左右睪丸size很大分別(左邊正常,右邊很細) ,有問家庭醫生,但他說不痛不用理會,請問各位媽咪有否遇到或聽過,可否教教我應該怎樣,有冇兒科專科介紹!

伯爵府

我冇仔, 不過好似有啲印象, 曾經在電視聽過醫生, 正常男人都係一邊大一邊細架喎. 唔知我有冇記錯呢.

複式洋房

回覆 #2 oscarlau 的文章

楊重光教授,他是這方面的專家.

男爵府

睪丸其中一邊很細, 是兩個睪丸比較下細了一點, 或是大小比例差異很大??

原文章由 oscarlau 於 08-10-5 20:39 發表
本人兒子6歲,左右睪丸size很大分別(左邊正常,右邊很細) ,有問家庭醫生,但他說不痛不用理會,請問各位媽咪有否遇到或聽過,可否教教我應該怎樣,有冇兒科專科介紹! ...

[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

等待驗證會員

原文章由 paltiBB 於 08-10-6 10:30 發表
睪丸其中一邊很細, 是兩個睪丸比較下細了一點, 或是大小比例差異很大??

是兩個睪丸比較

等待驗證會員

原文章由 ieong 於 08-10-6 00:09 發表
楊重光教授,他是這方面的專家.

ieong可以給我電話或地址嗎?

[ 本文章最後由 oscarlau 於 08-10-7 15:49 編輯 ]

大宅

原文章由 oscarlau 於 08-10-7 15:48 發表

ieong可以給我電話或地址嗎?

我老公都係咁,只要唔痛係冇事,對佢冇影响;但有一次,佢痛到一邊身唔郁得,由大脾痛到扯上背,咁入咗急症室,醫生一睇就知佢係一大一小,原來係痛果邊會靜脈曲張...要做手術,CUT咗某D血管,令D血行番順,住咗幾日醫院,之后就冇事...呢件事到依家都已經成10年前.佢細果已經係咁,但佢亞媽話冇問題...

等待驗證會員

原文章由 sunggie 於 08-10-7 20:31 發表

我老公都係咁,只要唔痛係冇事,對佢冇影响;但有一次,佢痛到一邊身唔郁得,由大脾痛到扯上背,咁入咗急症室,醫生一睇就知佢係一大一小,原來係痛果邊會靜脈曲張...要做手術,CUT咗某D血管,令D血行番順,住咗幾日醫院,之后 ...
thanks you

首頁

尾頁

跳至