自由講場

跳至

首頁
45678...30

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

希望你太太早日康復!!我媽咪之前都有過腸癌(差不多第2期)!!做左手術之後都好番好多!所以你太太做手術後一定好快好番!!

燕窩,補品真係要食少啲!!食清淡d會好好多架~做手術後,建議去睇下中醫,因為手術後元氣都比較傷左,睇睇中醫會慢慢因應你太太既身體而條理下,太太就會更快回復精神~~
加油呀!7兄~~~

珍珠宮

畀面勳章

祝你老婆早日康復...你都要加油呀.....

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

DEAR 七兄:

睇到呢個post真係晴天霹靂,你照顧七嫂時也得錫住自己身體呀!

七兄係bk奉獻良多,
bk媽咪得益勁多多.

放心,bk媽咪為你地祈福,一齊打呢場將,太座定必康健大步檻過.

betty
NNN

男爵府

007 加油, 一定要樂觀積極臉對

凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

男爵府

醒目開學勳章

唉. . .人大咗, 自己同身邊既人都好似開始出問題~

我朋友個媽咪, 都因為膀胱cancer剛剛離世, 不過佢地因為太遲察覺, 所以好難救得返。 希望樓主太太仲係及早察覺既階段, 可以大步欖過。

珍珠宮

原文章由 櫺囹桼 於 08-10-5 22:25 發表
一些傳聞、偏方、未經證實、冇數據、三姑六婆…方法,最好唔好提出,因為本人心情實在欠佳而且遠水亦不能救近火...謝!

作為過來人,果 d 傳聞,偏方,未經證實,無數據,三姑 6 婆方法,我全部都唔信,我信o既只係醫生所講,一個醫生,2 個醫生, 3 個醫生,個個說話一樣就 action 吧,照醫生所講做!
cancer 磨滅人o既唔只係身體,更加磨滅人心,只要有信心,再難過一定可以過.....
衷心祝福你一家!!
願主保佑你一家平安,願主與你們同主,亞孟!

[ 本文章最後由 webjen 於 08-10-6 09:55 編輯 ]
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

七哥, 祝你太太早日康復 !!!

子爵府

007 兄,

祝願您太太早日康復,您都要加油呀,您同囡囡o既支持係您太太o既良藥呀。

仲有BK 呢度一大班FANS 都係默默地支持您哋一家人架。

加油!加油!

珍珠宮

原文章由 hehalady 於 08-10-6 07:57 發表
對呀!

我嘅乳腺瘤、甲狀腺 CANCER 都係喺私家醫院做手術 and then 到 QM 做 follow up .... 後尾 follow 甲狀腺果壇時又話照到我腸有陰形,咁 QM 腫瘤科醫生都建議我出去搵番果位外科醫生照腸鏡 becos 如果喺 QM 排腸 ...

我都同 lady 一樣,係私家做手術,係公家 follow up,當然有無保險係一個問題,如果你太太要用標杷藥,可能都係要考慮!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

伯爵府

好媽媽勳章

7兄...
祝7嫂早日康服

我無乜個人經驗...但我契媽曾有cancer..契弟婦係政府醫院護士
她話如果cancer最好去瑪麗醫院
因為一d權威教授也在瑪麗
我契媽在果到遇到個好好的教授
知她貪靚...比左個新的藥物..不脫髮的
好彩成功醫好...

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

007,

祝你太太早日康復!

大宅

原文章由 櫺囹桼 於 08-10-5 22:25 發表
這十數天來壞消息一個接著一個…使人透不過氣,我太太之生命長短亦取決於未來十幾天!
1)兩個月前來老婆經常肚瀉、輕微便血…食一些成藥後稍有好轉,一直不以為意…直至十多天前找醫生求證(一般由街症轉轉科當然會好耐,中間 ...

祝願你太太早曰康復!

珍珠宮

希望你老婆早日康復,加油呀~~

洋房

祝願你太太早曰康復!

007 請小心太太的飲食,到如X田等超市買那些有機菜+肉.千萬不要吃補品.

男爵府

祝你太太早日康復....話佢知呢庶有好多人支持佢

用戶要求終止服務

祝你太太早日康復!保重!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

大宅

七哥,
週末無上來, 一上來見到你的topic.

祝七嫂 手術成功! 早日康復!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

7哥~
祝願7嫂早日康復.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

祝你太太早日康復

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

七哥七嫂,希望你地平平安安,好快可以健康地繼續生活~

首頁
45678...30

尾頁

跳至