親子旅遊

跳至

首頁
45678...12

尾頁

大宅

回覆:chowtin 的帖子

資料好詳細,我暑期都會去新加坡,可否給我Louis的電話。Thanks!

男爵府

好媽媽勳章

回覆:七曰六夜 新山legoland新加坡遊

請問Carlton city 近邊個地鐵站?

男爵府

好媽媽勳章

引用:第一晚成六点机才落机,想左好耐是否立即再

原帖由 chowtin 於 16-04-05 發表
第一晚成六点机才落机,想左好耐是否立即再坐車去新山定係住一晚新加坡,最後包車louis講話应該九点左右就 ...
請問你第一日個晚餐係邊到食?
Check in 咗成9點幾,legoland hotel 仲有無野食?

大宅

引用:資料好詳細,我暑期都會去新加坡,可否給我

原帖由 mikau 於 16-04-10 發表
資料好詳細,我暑期都會去新加坡,可否給我Louis的電話。Thanks!
已PM

大宅

引用:請問Carlton city 近邊個地鐵站?

原帖由 babysoon 於 16-04-10 發表
city hall

大宅

引用:Quote:原帖由 chowtin 於 16-04-05 發表第

原帖由 babysoon 於 16-04-10 發表
請問你第一日個晚餐係邊到食?
Check in 咗成9點幾,legoland hotel 仲有無野食?

...
在机場買burger king 上車食

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+babysoon+於+16-04-10+發表請

原帖由 chowtin 於 16-04-11 發表
city hall
請問行唔行到去克拉瑪頭/牛車水/魚獅像?

別墅

babysoon 發表於 16-4-10 22:42
Carlton City hotel is near Tanjong Pagar MRT Station

Carlton hotel is near City Hall MRT Station

They are different hotels.

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:babysoon+發表於+16-4-10+22:42+請問

原帖由 hellobobo 於 16-04-11 發表
Carlton City hotel is near Tanjong Pagar MRT Station

Carlton hotel is near City Hall MRT Station
咁Carlton City 可以步行前往魚獅像/克拉碼頭嗎?

別墅

引用:Quote:原帖由 hellobobo 於 16-04-11 發表C

原帖由 babysoon 於 16-04-11 發表
咁Carlton City 可以步行前往魚獅像/克拉碼頭嗎?
about 30 minutes to walk

大宅

引用:Quote:babysoon 發表於 16-4-10 22:42 請問

原帖由 hellobobo 於 16-04-11 發表

oh sorry u are right!

大宅

引用:Quote:原帖由 hellobobo 於 16-04-11 發表C

if walk, too long

複式洋房

我3老2大1小1b諗住9月去6d5n,煩緊買門票同包車,同意如果mtr要轉線同等買飛,樓主可pm我包車及門票contact嗎?thxxxxxxx

大宅

大宅

引用:我3老2大1小1b諗住9月去6d5n,煩緊買門票同

原帖由 Sweetist 於 16-04-11 發表
我3老2大1小1b諗住9月去6d5n,煩緊買門票同包車,同意如果mtr要轉線同等買飛,樓主可pm我包車及門票contact ...
包車只適合遠程,例如往新山。市区内,的士OK。

複式洋房

回覆:chowtin 的帖子

唔該晒,短程可能坐的士 or uber~

大宅

引用:唔該晒,短程可能坐的士 or uber~

原帖由 Sweetist 於 16-04-11 發表
唔該晒,短程可能坐的士 or uber~
在星加坡内,有大有细,坐的士ok

大宅

景点分享:
legoland 非常適合幼稚園至小學的小朋友去玩,water park 就適合小學至初中去玩!我带的四及五歲小朋唔敢玩D大型滑梯!
建議起碼住一晩,玩两曰。雖然埸内唔多人玩,但小朋友有D嘢玩多几次!所以一天由新加坡來回,太趕了!加上過关可快可慢!

大宅

在新加坡坐的士遇到的司机,多數識广東話,可以倾下,有司机介绍我们去raffles hotel 附近的瑞記吃海南雞,他説本地人都去吃!另外,D司机仍睇TvB或其他香港的电视!

大宅

同另一位已六十几歲的的士司机倾偈,佢讃到新加坡上天,人人有工做,有樓住,治安好,人民守法!他已退休,悶悶地做八小時的士司机,月入约萬几二萬!他又説一般大学畢业生都有萬几二萬收入,當青年人结婚後就可以申請買组屋!!!

首頁
45678...12

尾頁

跳至