親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:AJBabies+發表於+16-4-9+15:13+Wahah

原帖由 magpik 於 16-04-09 發表
我都係老公一人渣車,有公公婆婆同囡囡
老公話比想像中舒服~
我個agent幫我揀咗一晚住旭川 la vista,呢間知唔知道ok嗎?其實我唔知需否住一晚旭川,因我預算行程係day2 札幌>>旭山動物園 即日來回宿札幌,Day3就札幌>>富良野宿富良野,請教係咪旭川去富良野近過由札幌出發呢?

男爵府

引用:到埗當日已無半日,無特別plan札幌day+1+二

原帖由 gouf0083 於 16-04-09 發表
到埗當日已無半日,無特別plan

札幌
請問你day4-6係咪3晚都宿富良野?

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:AJBabies+發表於+16-4-9+23:57+我個a

原帖由 tst1800 於 16-04-10 發表

Check navitime.co.jp
係呀我check咗喇,札幌去富良野或旭川各要2個鐘,而由旭川去富良野就1個鐘,所以應該由旭川去富良野,但諗緊係咪應該去完旭川當晚就宿富良野好過宿旭川,因第2朝有多d時間係富良野個邊賞花?

男爵府

回覆:AJBabies 的帖子

我行程打算如下:

Day1 到達新千歲,宿札幌
Day2 札幌>旭山動物園>富良野,宿富良野
Day3 富良野賞花,宿富良野
Day4 打算好似jm個行程去櫻桃園同芝士工房,宿富良野(這晚應否改宿札幌?)
Day5 富良野返札幌,可能先去小樽,跟住札幌市shop下hea行,宿札幌
Day6 可能會去大家提及嘅市場、aquarium同行狸小路,宿札幌
Day7 札幌市hea行,outlet,機場返港

請教jm我的行程可以嗎?會否hea得滯? 或者有什麼行程建議可加入?

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:AJBabies+發表於+16-4-9+15:13+Wahah

原帖由 magpik 於 16-04-09 發表
我都係老公一人渣車,有公公婆婆同囡囡
老公話比想像中舒服~
想請教century Royal我睇話好近jr個d,請問你住呢間個幾日有無租車定搭地鐵個d都ok?

男爵府

引用:Quote:AJBabies+發表於+16-4-10+00:19+係呀

札幌 Century World 係四星頭酒店,JR 行 2-3分鐘,地下街直 ...
請教如果以我#25回覆所講嘅行程,第1晚宿札幌,第2-4晚宿富良野,第5、6晚宿札幌岩嗎?抑或是第4晚可由富良野返回宿札幌好些呢?

男爵府

回覆:magpik 的帖子

已經pm咗你喇,Tks so much

禁止訪問

男爵府

引用:+本帖最後由+tst1800+於+16-4-10+00:51+編

我覺得冇乜大分別,雖然我會選擇夜晚返札幌,主要原因不是行 ...
Tks for your advice,我都打算day4 改宿札幌,想法都係好似你咁諗~因為返市區始終多野睇d熱鬧d,第2朝時間又好用d!謝謝你

複式洋房

引用:Quote:原帖由 magpik 於 16-04-09 發表我都

原帖由 AJBabies 於 16-04-09 發表
我個agent幫我揀咗一晚住旭川 la vista,呢間知唔知道ok嗎?其實我唔知需否住一晚旭川,因我預算行程係day2 ...
我見地圖差不多路程,旭川响中間

複式洋房

引用:Quote:原帖由 gouf0083 於 16-04-09 發表到

原帖由 AJBabies 於 16-04-10 發表
請問你day4-6係咪3晚都宿富良野?
係呀,原本想day 4住旭川,費事搬酒店,所以即日上富良野

男爵府

AJBabies 發表於 16-4-10 00:31
想請教century Royal我睇話好近jr個d,請問你住呢間個幾日有無租車定搭地鐵個d都ok?

...

第一晚住無渣車,第二天去札幌拎車出發,
最尾2晚住best Western, 都有响札幌市內渣車,最後渣車出機場

男爵府

AJBabies 發表於 16-4-9 23:57
我個agent幫我揀咗一晚住旭川 la vista,呢間知唔知道ok嗎?其實我唔知需否住一晚旭川,因我預算行程係day2 ...

原來我旭川無住,去完旭川入富良野過2晚
本想住natural 2 nights but full jor 1晚, 就book jor 星野好正!

Century royal 房大我覺得,唔係平時得條行仔放行李,之後住best eestern就係典型日本酒店。

所有酒店都有訂早餐,方便大大細細食飽先出發~

同埋有老有細我建議book埋所有酒店早餐

男爵府

引用:Quote:AJBabies+發表於+16-4-10+00:31+想請

原帖由 magpik 於 16-04-10 發表
最尾2晚住best Western, 都有响札幌市內渣車,最後渣車出機場
...
請問機場去century royal係咪好方便?係咪一出JR札幌駅就見到酒店?因為我要推一架bb車所以推住行李唔方便行太遠搵酒。同埋我都想搭jr因大囝鐘意搭地鐵

男爵府

引用:Quote:AJBabies+發表於+16-4-10+00:31+想請

...
係札幌市內泊車易搵嗎?停車場通常有料定無料?另外century Royal泊車無料嗎?

男爵府

引用:Quote:AJBabies+發表於+16-4-9+23:57+我個a

原來我旭川無住,去完旭川入富良野過2晚
本想住natural 2 nights but full jor 1晚, 就book jor 星野好正 ...
我都有睇過星野,不過又覺得唔係好岩公公婆婆玩所以就放棄咗,其實值唔值得去住一晚呢?個到有咩好玩介紹?

住富良野個幾日就有訂早餐,係札幌就無,因家人較喜歡周圍搵食試下,如果唔岩食之後至多每日付費係酒店食返都可以!

男爵府

AJBabies 發表於 16-4-10 10:55
我都有睇過星野,不過又覺得唔係好岩公公婆婆玩所以就放棄咗,其實值唔值得去住一晚呢?個到有咩好玩介紹? ...

星野好大,住一晚係玩唔晒,起碼儀2晚享受下佢d設施。下次去我會住多晚星野~
係無咩arm老人家,但我爸媽自己早左起身自己周圍行周圍影相~

札幌我泊個d大部份無料,有d有料,eg有個市場係食左唔知幾多錢就免費比我泊~best western泊車都要比錢

男爵府

AJBabies 發表於 16-4-10 10:51
請問機場去century royal係咪好方便?係咪一出JR札幌駅就見到酒店?因為我要推一架bb車所以推住行李唔方便 ...

方便又大~
我都有推bb車

首頁

尾頁

跳至