婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我的育兒心得勳章

Delete

子爵府

畀面勳章

引用:一直唔講99對我惡行,因為C6都知知地,又唔

原帖由 cream090909 於 16-04-10 發表
一直唔講99對我惡行,因為C6都知知地,又唔想好似講佢呀媽咁,剛剛睇電視無啦啦就講起佢呀媽有幾不滿我,佢 ...

你老公撐你

別墅

起麻C6支持你呀JM!!已經好好GA啦!!比心機

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆:第一次講俾C6知

我琴晚都因為奶奶同老公吵左一場,雖然已經無事,但仲係好唔開心。

我真係唔明啲奶奶點解咁鍾意做啲傷害人嘅野。(其實好小事,不過我唔係好受得氣,所以好嬲)

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:我琴晚都因為奶奶同老公吵左一場,雖然已經

原帖由 hhz 於 16-04-10 發表
我琴晚都因為奶奶同老公吵左一場,雖然已經無事,但仲係好唔開心。

我真係唔明啲奶奶點解咁鍾意做啲傷害人 ...
就係受左太多年,估唔到佢仲要搞埋我呀媽,所以先反擊,有d人一定要對佢無情先安樂架!C6都知以我性格一直都係忍同就佢呀媽,所以到今時今日都撐我,當然我都深明呀媽始終係呀媽,無可能要佢反佢呀媽,只要好似而家咁明白我安慰下,佢媽過份時適當出聲咁就夠!女人,辛苦唔緊要,要有價值!

珍珠宮

講真,本身都嬲,不過忍住,但搞埋自己阿媽,真係無得忍!

男爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由+hhz+於+16-04-10+發表我琴晚

就係受左太多年,估唔到佢仲要搞埋我呀媽,所以先反擊,有d人一定要對佢無情先安樂架!C6都知以我性格一直 ...
係,只要死佬撑就得。

不過死佬係奶奶嘅魔掌底下生存咁耐,一定麻木晒啦。所以,有時我覺得好hurt,佢根本就覺得好普通之嘛,你話係唔係好激心?

美菲絲    發表於 16-4-11 00:09

已刪除用户

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:一齊住?叫老公搬啦,為咩係度受苦?

原帖由 ~玉子豆腐~ 於 16-04-10 發表
一齊住?叫老公搬啦,為咩係度受苦?
因為層樓係過世62俾首期C6供,到結婚,99喊哂要求C6除名得返99同二伯名,原因係二伯無本事,當時C6心軟除名,申請唔到公屋,想租樓,二伯又欠債99要我地幫佢還,還完我生左,佢又話C6搬走連個孫都搬埋,家用一向俾埋二伯果份,佢唔會俾我地減!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 ~玉子豆腐~ 於 16-04-10 發表

因為層樓係過世62俾首期C6供,到結婚,99喊哂要求C6除名得返99同二伯名,原因係二伯無本事,當時C6心軟除名 ...
哇…

咁你二伯有冇做野?

99一句話要你地還債就幫二伯還?

你地仲有個BB喎

大宅

引用:Quote:原帖由+~玉子豆腐~+於+16-04-10+發表

因為層樓係過世62俾首期C6供,到結婚,99喊哂要求C6除名得返99同二伯名,原因係二伯無本事,當時C6心軟除名 ...
你99對你兩公婆好衰喎,你C6連層樓都俾埋佢哋仲要養埋佢地

男爵府

老公理解係最安慰既

水晶宮

最緊要你同你老公感情好咋,你講佢阿媽講一次好啦,講得多你老公就唔會覺得你有幾委屈了,切記

小肥楊    發表於 16-4-11 17:40

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由+cream090909+於+16-04-10+發

原帖由 yurijm 於 16-04-10 發表
哇…

咁你二伯有冇做野?
有野做,仲成日瘟女添,但未還過錢,半年去一次旅行!叫C6幫佢還錢係結婚前既事,還到我生左都未完!早幾個月先又要借,搞到好大鑊!

美菲絲    發表於 16-4-11 00:10

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 yurijm 於 16-04-10 發表哇…

有野做,仲成日瘟女添,但未還過錢,半年去一次旅行!叫C6幫佢還錢係結婚前既事,還到我生左都未完!早幾個 ...
點解你老公又肯?

老實講,呢個肯定係無底深潭

你地開壞左頭啦有BB洗費咁大,點解仲要為唔生性既二伯犧牲?

子爵府

cream090909 發表於 16-4-10 23:33
有野做,仲成日瘟女添,但未還過錢,半年去一次旅行!叫C6幫佢還錢係結婚前既事,還到我生左都未完!早幾個 ...
仲借~~~~唔係化~~~~

大宅

cream090909 發表於 16-4-10 01:59
一直唔講99對我惡行,因為C6都知知地,又唔想好似講佢呀媽咁,剛剛睇電視無啦啦就講起佢呀媽有幾不滿我,佢 ...

你就好啦... 我試過同c6講番我99私下(1on1個陣)對我講個d刻薄野
我c6只係答我: 佢阿媽平時唔會咁ka wo...
搞到好似我老屈佢阿媽咁
以後我聽完就算... 從此對住c6隻字不提

子爵府

Mamazaki 發表於 16-4-11 17:24
你就好啦... 我試過同c6講番我99私下(1on1個陣)對我講個d刻薄野
我c6只係答我: 佢阿媽平時唔會咁ka wo... ...

咁就以後唔好單獨同奶奶接觸囉~~~就唔洗有機會聽到d刻薄野~~~亦唔洗俾老公覺得你屈奶奶~~~
如果個老公逼你私下接觸奶奶既~~~我就會買錄音筆長錄~~~証明自己清白~~~

講俾老公聽~~~其實都唔係要佢鬧奶奶定點~~~只要老公知道為乜個老婆會咁怕接觸個奶奶~~~咪一味自己幻想兩個女人對多d就會冇野~~~or個呀媽唔係咁~~叫個老婆就下奶奶就解決到~~~

男爵府

樓主勿介意,你c6係願者上釣,加自己攞嚟,

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:樓主勿介意,你c6係願者上釣,加自己攞嚟,

原帖由 fairyfloss 於 16-04-11 發表
樓主勿介意,你c6係願者上釣,加自己攞嚟,
唔會,我成日都咁話佢,但佢應承過62會照顧好99,又覺得兩個呀哥都唔理99,99又成日扮到好la慘咁,講到想喊咁,所以佢心裡爆粗都做!

首頁

尾頁

跳至